Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κορωνοϊός: Ποιες επιχειρήσεις δικαιούνται αναστολή εισφορών - Τι ισχύει για τις ρυθμίσεις

Την αναστολή καταβολής τρεχουσών ασφαλιστικών υποχρεώσεων και δόσεων ρυθμίσεων για τις επιχειρήσεις που πλήττονται βάσει ΚΑΔ από την εξάπλωση του κορωνοϊού «κλειδώνει» ΚΥΑ των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας. Η ΚΥΑ προβλέπει τα μέτρα που έχουν ήδη εξαγγελθεί και συγκεκριμένα :

Ρυθμίσεις επιλέγουν οι τράπεζες αντί πλειστηριασμών

Σε λιγότερους πλειστηριασμούς σε σχέση με τους τελευταίους μήνες του 2019 θα προχωρήσουν οι τράπεζες μέχρι τις 31 Μαρτίου, γεγονός που οφείλεται είτε στο ότι έγιναν πολλές ρυθμίσεις, είτε ότι γίνεται από τις τράπεζες αξιολόγηση των χαρτοφυλακίων τους, αλλά και επειδή κάποιοι προσφεύγουν στα συνήθη μέτρα προστασίας.

Ακίνητα: Αλλαγές στη ρύθμιση για τα ξεχασμένα τετραγωνικά

Δυσκολίες στην κατάθεση και τη διόρθωση των στοιχείων των επιφανειών των ακινήτων στους Δήμους διαπιστώνουν χιλιάδες Έλληνες, κάτι που απειλεί ολόκληρη τη διαδικασία του Κτηματολογίου στον αέρα. Έτσι, η διαδικασία μεταφέρεται σε ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα τεθεί σε λειτουργία από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Χρέη στην εφορία: Πότε αναμένεται η εγκύκλιος για τη νέα πάγια ρύθμιση

Τις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί η εγκύκλιος για τη νέα πάγια ρύθμιση 24-48 δόσεων, ενώ γίνεται προσπάθεια η πλατφόρμα να είναι έτοιμη τον Φεβρουάριο, δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, κατά τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Προστασία πρώτης κατοικίας: Μόλις 36 ρυθμίσεις σε 22 εβδομάδες

Στην πλατφόρμα για την προστασία της πρώτης κατοικίας έχουν εισέλθει 51.591 χρήστες, οι οποίοι και συναίνεσαν στην άρση του φορολογικού και τραπεζικού απορρήτου. Έχουν αρχίσει τη διαδικασία ετοιμασίας της αίτησης για ένταξη στην ηλεκτρονική πλατφόρμα προστασίας της πρώτης κατοικίας 34.397 χρήστες.

Νέες ρυθμίσεις για τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια

Ο κλοιός γύρω από το "λαιμό" πολλών επιχειρηματιών και οφειλετών σφίγγει υπό τον φόβο ενδεχόμενου πλειστηριασμού τους τελευταίους μήνες.

Μέσα σ όλη αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα, υπάρχουν λύσεις και πράγματα που πρέπει να λάβουν υπόψη οι οφειλέτες όταν θα διαπραγματευτούν για να πετύχουν το "πολυπόθητο" κούρεμα:
Τρόποι ρύθμισης:

Online οι ρυθμίσεις χρεών στον ατομικό λογαριασμό ασφαλισμένου του ΟΑΕΕ

Διαδικτυακά θα μπορούν να βλέπουν τις δόσεις τους οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ που έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση χρεών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης, οι δόσεις ρυθμίσεων Ν.4152/2013  & Ν.4321/2015 απεικονίζονται στην διαδικτυακή υπηρεσία Ατομικός Λογαριασμός Ασφαλισμένου.

ΟΑΕΕ: Την Δευτέρα 29η Φεβρουαρίου η καταβολή δόσεων για τις ρυθμίσεις

Μέχρι την Δευτέρα που μας έρχεται  29 Φεβρουαρίου, έχουν στην διάθεσή τους οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) για να καταβάλουν τις δόσεις των ρυθμίσεών τους, αλλιώς θα γίνουν ληξιπρόθεσμες.

Subscribe to ρυθμίσεις