Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Η Βρετανία καταργεί από σήμερα τον ΦΠΑ σε προϊόντα υγιεινής για τις γυναίκες

Η κατάργηση του ΦΠΑ στα ταμπόν και τις σερβιέτες τίθεται σήμερα σε ισχύ στη Βρετανία, με την κυβέρνηση να υπογραμμίζει ότι το μέτρο μπόρεσε να υιοθετηθεί χάρη στην αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ.

Παράταση στην ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ και άλλων φόρων

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ανακοίνωσε ότι, παρατείνεται έως και τις 7 Οκτωβρίου 2020 η προθεσμία της ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ), φόρου διαμονής, περιβαλλοντικού τέλους, φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων, για τις περιπτώσεις, που η προθεσμία έληγε την Τετάρτη, και απόδοσης παρακρατούμενων φόρων, οι

Μείωση ΦΠΑ: Από το 24% στο 13% και στα ταξί - Οι νέες τιμές

Μειωμένες τιμές για τις μετακινήσεις τους με ταξί θα πληρώνουν τις προσεχείς ημέρες οι επιβάτες, καθώς -έστω και με καθυστέρηση- το υπουργείο Μεταφορών με εγκύκλιό του διευκρινίζει ότι η εκτέλεση διαδρομών με Επιβατικά Δημόσιας Χρήσης (Ε.Ι.Χ.) αυτοκίνητα (ταξί και ειδικής μίσθωσης) υπάγεται στο πεδίο εφαρμογής της σχετικής ρύθμισης και ως εκ τού

Σ’ αυτά τα προϊόντα μειώνεται ο ΦΠΑ στο 13% από Δευτέρα – Αναλυτικά παραδείγματα

Από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου ενεργοποιούνται οι νέοι συντελεστές ΦΠΑ σε δεκάδες προϊόντα και υπηρεσίες, όπως προβλέπονται στην τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή την Τετάρτη (27/05), ώστε να βοηθηθεί και ο χώρος της εστίασης, που άνοιξε τη Δευτέρα (25/05).

Μείωση ΦΠΑ: Αυτές θα είναι από 1η Ιουνίου οι νέες τιμές για εισιτήρια Μέσων Μεταφοράς, καφέδες, αναψυκτικά

Από την 1η Ιουνίου θα μειωθούν εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού οι τιμές στα εισιτήρια των αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών, των τρένων, των αεροπορικών δρομολογίων και των μεταφορών με ακτοπλοϊκές γραμμές, του καφέ, των αναψυκτικών και των λοιπών μη αλκοολούχων ποτών που σερβίρονται από εστιατόρια, μπαρ αλλά και ο ΦΠΑ που επιβαρύνει τις υπη

ΦΠΑ: Για πόσο ισχύει η μείωση

Τη μείωση του ΦΠΑ σε μία σειρά προϊόντων και υπηρεσιών ανακοίνωσε η κυβέρνηση προσδοκώντας να δώσει ανάσα σε επιχειρήσεις και καταναλωτές για την περίοδο 1 Ιουνίου - 31 Οκτωβρίου 2020.

Ειδικότερα, μειώνεται ο ΦΠΑ στις μεταφορές από το 24% στο 13%, για την περίοδο 1 Ιουνίου - 31 Οκτωβρίου 2020.

Μείωση ενοικίου: Ποιοι δικαιούνται και για πόσο

Ένα νέο πακέτο με «15 πολιτικές» που θα υλοποιούνται από τη μεθεπόμενη εβδομάδα και έως τις 30 Οκτωβρίου και αφορούν στην 3η φάση του σχεδίου και στην «ανάκαμψη της οικονομίας», παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Μεταξύ άλλων το πακέτο περιλαμβάνει την παράταση του μέτρου του μειωμένου ενοικίου κατά 40%.

ΦΠΑ: Πού και πόσο μειώνεται

Τρία σκέλη περιλαμβάνει το κυβερνητικό σχέδιο, το οποίο ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός την Τετάρτη, με το πρώτο να αφορά εργαζόμενους («ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ») και το τρίτο τις επιχειρήσεις, ενώ το δεύτερο αφορά στη φορολογική ανακούφιση της κοινωνίας, με έμφαση σε στον τουρισμό, στις μεταφορές, στην εστίαση, στον πολιτισμό και μειώσεις στον ΦΠΑ.

Τέλος η έκπτωση 25% για εμπρόθεσμη δήλωση ΦΠΑ

Πηγές του ΥΠΟΙΚ αναφέρουν πώς δεν θα ισχύουν πλέον οι εκπτώσεις φόρου που δίδονταν για εμπρόθεσμη καταβολή υποχρεώσεων όπως είναι η έκπτωση κατά 25% στον ΦΠΑ, καθώς και άλλα ανάλογα οριζόντια μέτρα.

Αυτά είναι τα προϊόντα με ΦΠΑ 6% - Ποια τρόφιμα και υπηρεσίες "πέφτουν" στο 13%

Η αναλυτική εγκύκλιος με τα είδη διατροφής και τις υπηρεσίες εστίασης που μετατάσσονται από τη Δευτέρα στον μειωμένο συντελεστή 13% από τον συντελεστή 24% υπογράφηκε από τον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις, τη 13η σύνταξη και το μειωμένο ΦΠΑ

Υπερψηφίστηκε στη Βουλή η δέσμη θετικών μέτρων για τις 120 δόσεις σε Ασφαλιστικά Ταμεία, Εφορία και Δήμους, όπως επίσης η 13η σύνταξη και οι μειώσεις στον ΦΠΑ για τρόφιμα, εστίαση, ροφήματα από το ράφι και ρεύμα – φυσικό αέριο.

Ποιες επιχειρήσεις απαλλάσσονται από τον ΦΠΑ - Διευκρινιστική εγκύκλιος της ΑΑΔΕ

Διευκρινίσεις σχετικά με το ποιες μικρές επιχειρήσεις δικαιούνται απαλλαγή από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης και καταβολής ΦΠΑ, με βάση νόμο του 2018, δίνει η ΑΑΔΕ με εγκύκλιο της. Ο τζίρος των επιχειρήσεων δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, η ΑΑΔΕ επισημαίνει τα εξής: 

Κ. Παπανάτσιου: Πέφτει στο 6% ο ΦΠΑ στα εισιτήρια των συναυλιών - Αίρεται ένα ακόμα μνημονιακό μέτρο

Ένα ακόμα μνημονιακό βάρος αίρεται και επιπλέον βελτιώνεται η προηγούμενη κατάσταση, δήλωσε στο η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, με αφορμή την ψήφιση της διάταξης για τη μείωση του ΦΠΑ για τα εισιτήρια των συναυλιών και των μουσικών εκδηλώσεων χωρίς άλλη παροχή, από το 24% στο 6%.

Παρατείνεται το μέτρο του μειωμένου ΦΠΑ σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω και Λέρο

Την παράταση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά που έχουν δεχθεί αυξημένες προσφυγικές ροές, ανακοίνωσε ο Δημήτρης Βίτσας, στο πλαίσιο της ψήφισης απόψε από την Ολομέλεια του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Subscribe to ΦΠΑ