Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Πιθανό το ενδεχόμενο παράτασης για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Σε 4,8 εκατομμύρια ανέρχονταν ο αριθμός των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων που είχαν υποβληθεί έως χθες, με αποτέλεσμα να είναι σε εκκρεμότητα περίπου 1,6 εκατομμύρια δηλώσεις (από το σύνολο των περίπου 6,4 εκατομμυρίων) έως τις 29 Ιουλίου, οπότε- με τα σημερινά δεδομένα- λήγει η προθεσμία.

Φορολογικές δηλώσεις: Νέα παράταση εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών

Σενάρια για νέα παράταση στις φορολογικές δηλώσεις εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, αν και προ ημερών ο υπουργός Οικονομικών Χ. Σταϊκούρας είπε ότι δεν θα δοθεί παράταση για την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων.

Φορολογικές δηλώσεις 2020: Ποιοι πρέπει να ανοίξουν λογαριασμό στο TAXISnet

Φορολογικές δηλώσεις 2020: Κωδικούς πρόσβασης στο TAXISnet θα πρέπει να αποκτήσουν εάν δεν διαθέτουν ήδη, οι νέοι που συμπλήρωσαν πέρυσι το 18ο έτος ηλικίας τους, οι φοιτητές που απέκτησαν το 2019 πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα αλλά και όσοι θα υποβάλουν για πρώτη φορά φορολογική δήλωση.

Φορολογικές δηλώσεις: Παράταση μέχρι τις 29 Ιουλίου

Φορολογικές δηλώσεις: Παράταση μέχρι τις 29 Ιουλίου. Το υπουργείο Οικονομικών, έχοντας πλήρη επίγνωση των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας, ανακοίνωσε τη χρονική παράταση της προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα έως και τις 29 Ιουλίου 2020.

Προς παράταση οι φορολογικές δηλώσεις – Σε περισσότερες δόσεις ΕΝΦΙΑ και φόρος εισοδήματος

Όλο και πιο πιθανό θεωρείται το ενδεχόμενο παράτασης της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία της ΑΑΔΕ, πολλοί λίγοι είναι όσοι έκαναν ήδη τις δηλώσεις τους.

Φορολογικές δηλώσεις: Πώς θα καλύψετε τα τεκμήρια της εφορίας

Έως και 64 διαφορετικές κατηγορίες εισοδημάτων και εσόδων που απέκτησαν το 2019 μπορούν να αξιοποιήσουν οι φορολογούμενοι κατά τη συμπλήρωση των φετινών φορολογικών δηλώσεων για να καλύψουν πρόσθετες διαφορές φορολογητέου εισοδήματος που μπορεί να προκύψουν από την εφαρμογή των τεκμηρίων διαβίωσης και απόκτησης περιουσιακών στοιχείων.

Φορολογικές δηλώσεις: Στο 30% το όριο για τις ηλεκτρονικές πληρωμές - Πώς χτίζεται το αφορολόγητο, τι ισχύει για ζευγάρια

Το υπουργείο Οικονομικών θέλει να διαφυλάξει ως κόρην οφθαλμού, την ευρεία χρήση «πλαστικού» χρήματος, που επέβαλε ο κορωνοϊός κι έτσι η υποχρέωση για 30% ηλεκτρονικές πληρωμές μένει ως έχει. Τουλάχιστον στο βασικό σενάριο εργασίας.

Φορολογικές δηλώσεις: Ξεκίνησε η υποβολή, πότε λήγει η προθεσμία

Έως τις 30 Ιουνίου θα μπορούν οι φορολογούμενοι να υποβάλλουν τις δηλώσεις

Ξεκίνησε η περίοδος των φορολογικών δηλώσεων και ο φοροτεχνικός, Βαγγέλης Αμπελιώτης εξήγησε σε τηλεοπτική εκπομπή τι πρέπει να προσέξουν οι φορολογούμενοι σχετικά με την συμπλήρωσή τους αλλά και τι έχει αλλάξει σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Άνοιξε η πλατφόρμα του TAXISnet-Για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Άνοιξε η εφαρμογή του TAXISnet για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων με τα εισοδήματα του 2019.

Η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων λήγει στις 30 Ιουνίου.

Μπείτε στην εφαρμογή του TAXISnet

Ως τις 28 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για τα ζευγάρια που επιθυμούν να υποβάλλουν ξεχωριστές φορολογικές δηλώσεις

Για τα ζευγάρια που θέλουν να κάνουν ξεχωριστή φορολογική δήλωση η προθεσμία τρέχει καθώς μπορούν να υποβάλουν σχετική αίτηση έως 28 Φεβρουαρίου σε ειδική εφαρμογή της ΑΑΔΕ

Τι αλλάζει φέτος στις φορολογικές δηλώσεις

Με πρωτοβουλία του υφυπουργού Οικονομικών  και του επικεφαλής της ΑΑΔΕ  δρομολογείται η δημιουργία της τεχνολογικής υποδομής που θα επιτρέπει την προσυμπλήρωση του ΙΒΑΝ (International Bank Account Number) στις φορολογικές δηλώσεις. 

Προσωρινή αναστολή παράδοσης των φορολογικών δεδομένων του Τραμπ αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστήριο

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ανέστειλε προσωρινά την εκτέλεση της διαταγής κατώτερου δικαστηρίου σύμφωνα με την οποία,  μια λογιστική εταιρεία υποχρεώνεται να παραδώσει φορολογικά στοιχεία του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, σε μια Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων.

"Τσουχτερά" τα πρόστιμα για όσους δεν υποβάλλουν στην ώρα τους τις φορολογικές δηλώσεις

Λίγες μέρες έχουν μείνει για να υποβάλουν οι φορολογούμενοι τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Κάθε χρόνο αρκετοί φορολογούμενοι κάνουν τη φορολογική τους δήλωση την τελευταία στιγμή. Φέτος περίπου δύο εκατομμύρια είναι οι φορολογούμενοι οι οποίοι δεν έχουν υποβάλλει ακόμη τη δήλωσή τους. 

Φορολογικές δηλώσεις 2019: 5 σημαντικά πράγματα που πρέπει να ξέρεις

Με την φετινή δήλωση εφαρμόζεται για πρώτη φορά το γράμμα του νόμου που θέλει την περίοδο υποβολής να ξεκινά το αργότερο μέχρι τον Απρίλιο του κάθε έτους. Ωστόσο και φέτος υπάρχουν νέα πεδία αλλά και σημεία που θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα οι φορολογούμενοι καθώς τα λάθη μπορούν να φέρουν πρόσθετο φόρο.

Subscribe to φορολογικές δηλώσεις