Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Φορολογικές Δηλώσεις 2021: Νέες διευκρινίσεις για συγκεκριμένους κωδικούς

Αναλυτικές διευκρινήσεις δίνει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στο Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος για τους κωδικούς συμπλήρωσης της φορολογικής δήλωσης με αφορμή την πρόσφατη παρέμβασή του για το θέμα αυτό.

Ειδικότερα, απαντώντας σε ανακοίνωση του ΟΕΕ η φορολογική Αρχή αναφέρει τα εξής:

Τι κερδίζουν όσοι τις υπέβαλαν πρώτοι στο Taxisnet τις δηλώσεις Ε1

Αναρτήθηκαν οι πληρωμές από ΑΑΔΕ για ενισχύσεις COVID του 2020

«Πατάνε γκάζι» οι δηλώσεις φόρου εισοδήματος καθώς 170.000 υπόχρεοι τις υπέβαλαν τη πρώτη μόλις εβδομάδα, ενώ εκδόθηκαν ήδη 225.000 διακριτά εκκαθαριστικά (για τον υπόχρεοι και σύζυγο).

Φορολογικές δηλώσεις: Τι ισχύει για διαζευγμένους και όσους έλαβαν αναδρομικά - Όλα τα μυστικά για το Ε1

Απαντήσεις σε κάθε είδους ερώτημα για την συμπλήρωση του Εντύπου Ε1 και την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, δίνει μέσα από έναν αναλυτικό οδηγό η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων: Ενδεικτικό της δουλειάς που έχει γίνει είναι το γεγονός ότι η Εφορία δίνει κατευθύνσεις ακόμη και για την αντιμετώπιση… τεχνολογικών ζητημάτων που μπορεί να βρει μπροσ

Φορολογικές δηλώσεις: Ποιοι δικαιούνται φέτος επιστροφή φόρου και απαλλαγή από τα τεκμήρια

Τι ισχύει για ηλεκτρονικές αποδείξεις

Ευνοημένοι είναι χιλιάδες μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα καθώς θα απαλλαγούν πλήρως από τον φόρο εισοδήματος. Παράλληλα, πολλοί είναι οι μισθωτοί εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα που θα δικαιούνται μεγάλα ποσά επιστροφής φόρων, με τις φετινές φορολογικές δηλώσεις

Ανοίγει η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις – Τι θα γίνει με τον ΕΝΦΙΑ

Σε περίπου δύο εβδομάδες αναμένεται να ανοίξει η εφαρμογή για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, καθώς θα πρέπει να ενσωματωθούν και οι τελευταίες αλλαγές, όπως είναι η μείωση της προκαταβολής φόρου, οι αλλαγές στις ηλεκτρονικές αποδείξεις κ.ά.

Φορολογικές δηλώσεις: Αλλαγές στα έντυπα Ε1 και Ε2 για τα ενοίκια

Σε μια δύσκολη εξίσωση εξελίσσονται οι φορολογικές δηλώσεις 2021, ενώ μέχρι στιγμής είναι άγνωστο πότε θα πραγματοποιηθεί το άνοιγμα του Taxisnet προκειμένου να υποδεχθεί τις δηλώσεις φόρου εισοδήματος.

Όλα πάντως δείχνουν ότι οι δηλώσεις του Ε1 θα ξεκινήσουν τον Μάιο.

Έκπτωση 20% στις φορολογικές οφειλές για ιδιοκτήτες ακινήτων, που εισπράττουν μειωμένο ενοίκιο

Έκπτωση για οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι δεν εισπράττουν το 40% του μισθώματος στα πλαίσια των μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, προβλέπει απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Σύμφωνα με αυτήν:

Πιθανό το ενδεχόμενο παράτασης για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Σε 4,8 εκατομμύρια ανέρχονταν ο αριθμός των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων που είχαν υποβληθεί έως χθες, με αποτέλεσμα να είναι σε εκκρεμότητα περίπου 1,6 εκατομμύρια δηλώσεις (από το σύνολο των περίπου 6,4 εκατομμυρίων) έως τις 29 Ιουλίου, οπότε- με τα σημερινά δεδομένα- λήγει η προθεσμία.

Φορολογικές δηλώσεις: Νέα παράταση εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών

Σενάρια για νέα παράταση στις φορολογικές δηλώσεις εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, αν και προ ημερών ο υπουργός Οικονομικών Χ. Σταϊκούρας είπε ότι δεν θα δοθεί παράταση για την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων.

Φορολογικές δηλώσεις 2020: Ποιοι πρέπει να ανοίξουν λογαριασμό στο TAXISnet

Φορολογικές δηλώσεις 2020: Κωδικούς πρόσβασης στο TAXISnet θα πρέπει να αποκτήσουν εάν δεν διαθέτουν ήδη, οι νέοι που συμπλήρωσαν πέρυσι το 18ο έτος ηλικίας τους, οι φοιτητές που απέκτησαν το 2019 πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα αλλά και όσοι θα υποβάλουν για πρώτη φορά φορολογική δήλωση.

Φορολογικές δηλώσεις: Παράταση μέχρι τις 29 Ιουλίου

Φορολογικές δηλώσεις: Παράταση μέχρι τις 29 Ιουλίου. Το υπουργείο Οικονομικών, έχοντας πλήρη επίγνωση των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας, ανακοίνωσε τη χρονική παράταση της προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα έως και τις 29 Ιουλίου 2020.

Προς παράταση οι φορολογικές δηλώσεις – Σε περισσότερες δόσεις ΕΝΦΙΑ και φόρος εισοδήματος

Όλο και πιο πιθανό θεωρείται το ενδεχόμενο παράτασης της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία της ΑΑΔΕ, πολλοί λίγοι είναι όσοι έκαναν ήδη τις δηλώσεις τους.

Φορολογικές δηλώσεις: Πώς θα καλύψετε τα τεκμήρια της εφορίας

Έως και 64 διαφορετικές κατηγορίες εισοδημάτων και εσόδων που απέκτησαν το 2019 μπορούν να αξιοποιήσουν οι φορολογούμενοι κατά τη συμπλήρωση των φετινών φορολογικών δηλώσεων για να καλύψουν πρόσθετες διαφορές φορολογητέου εισοδήματος που μπορεί να προκύψουν από την εφαρμογή των τεκμηρίων διαβίωσης και απόκτησης περιουσιακών στοιχείων.

Φορολογικές δηλώσεις: Στο 30% το όριο για τις ηλεκτρονικές πληρωμές - Πώς χτίζεται το αφορολόγητο, τι ισχύει για ζευγάρια

Το υπουργείο Οικονομικών θέλει να διαφυλάξει ως κόρην οφθαλμού, την ευρεία χρήση «πλαστικού» χρήματος, που επέβαλε ο κορωνοϊός κι έτσι η υποχρέωση για 30% ηλεκτρονικές πληρωμές μένει ως έχει. Τουλάχιστον στο βασικό σενάριο εργασίας.

Subscribe to φορολογικές δηλώσεις