Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κουμουτσάκος: Δύσκολη λόγω κορωνοϊού η μεταφορά προσφύγων από τα νησιά στην ενδοχώρα

Δύσκολη λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος τη μεταφορά προσφύγων από τα νησιά σε δομές της ενδοχώρας.

Οι 13 δήμοι στην Ελλάδα με προγράμματα ένταξης προσφύγων: Αραβικό σχολείο στην Καρδίτσα, μισθωμένα διαμερίσματα

Πρόκειται για τη δράση «Δίκτυο Πόλεων για την Ένταξη» στην οποία συμμετέχουν δήμοι ώστε οι προσφυγικοί και μεταναστευτικοί πληθυσμοί να ενταχθούν πιο εύκολα στην Ελλάδα.

Να φιλοξενήσουν οικογένειες προσφύγων από τις ελληνικές δομές επιθυμούν εκατό γερμανικές πόλεις- «Δεν είναι λύση τα κλειστά κέντρα»

Τις επόμενες ημέρες είναι προγραμματισμένη στο γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών η συνάντηση εκπροσώπων από πάνω από 100 γερμανικές πόλεις, οι οποίες εκδήλωσαν την επιθυμία να φιλοξενήσουν προσφυγόπουλα με τους γονείς τους από ελληνικούς καταυλισμούς.

Δήμαρχος Σερβίων: «Οι επισκέπτες μας με τα πονεμένα κι ανήσυχα βλέμματα είναι καλοδεχούμενοι».

Ο δήμαρχος Σερβίων, Χρήστος Ελευθερίου, τοποθετήθηκε για την έλευση και τη φιλοξενία προσφύγων στην περιοχή της Νεράιδας. 

Χαρακτηριστικά, δήλωσε: «Ο Δήμος μας και εγώ προσωπικά θα έχουμε την τιμή να υποδεχθούμε μετά από αίτημά του να μας επισκεφθεί, τον Δήμαρχο της πόλης Ντέβελι κ. Μεχμέτ Τσαμούρ, από Καισάρεια της Τουρκίας.

Πιέζει η Μέρκελ: Η Ελλάδα πρέπει να φιλοξενήσει 50.000 πρόσφυγες

Γερμανός Υπουργός Εσωτερικών: "Όχι" σε πρόσφυγες από την Ελλάδα - Μόνο από την Τουρκία

Μήνυμα στην Ελλάδα, λίγες ώρες πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής Ε.Ε-Τουρκίας στις Βρυξέλλες., επιχειρεί να στείλει στην Ελλάδα η Άνγκελα Μέρκελ.

Εκρηκτική η κατάσταση με 9.000 πρόσφυγες σε 9 hot spots

Περισσότεροι από 9.000 πρόσφυγες και μετανάστες φιλοξενούνται σε εννέα δομές, όπως hot spots και ανοιχτά κέντρα υποδοχής, σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Στοιχεία από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δείχνουν πως η πληρότητα στα κέντρα καταγραφής στη Λέσβο, στη Λερό και στη Χίο είναι 100%.

Subscribe to φιλοξενία