Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Lockdown: Ο οδικός χάρτης μέχρι τις γιορτές - Ποια καταστήματα ανοίγουν

Χρόνο μιας εβδομάδας παραχώρησε για άλλη μια φορά χθες η κυβέρνηση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας εξαιτίας την ασφυκτικής πίεσης που δέχεται το τελευταίο από τη διαρκή εισροή νέων κρουσμάτων κορωνοϊού, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, να μεταθέτει -προς στιγμήν- την ημερομηνία λήξης της κα

Κορωνοϊός: Εβδομάδα αποφάσεων για νέα παράταση του lockdown - Σε επιφυλακή σήμερα για την Πάτρα λόγω Αγ. Ανδρέα

Παρά το γεγονός ότι ο ρυθμός διασποράς του κορωνοϊού στη χώρα μειώνεται, η πίεση στο σύστημα υγείας αποτυπώνεται με τον χειρότερο τρόπο δεδομένου ότι 219 ασθενείς της Covid-19 έχασαν τη ζωή τους μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Παράταση του lockdown έως τις 14 Δεκεμβρίου εξετάζει η κυβέρνηση - Ποιοι παράγοντες θα κρίνουν την απόφαση

Παράταση στο lockdown έως τις 14 Δεκεμβρίου φαίνεται να εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ. Ενδεχομένως σε αυτό το σενάριο να υπάρχει εξαίρεση για τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία.

Κορωνοϊός: Θα γίνει η Πάτρα η νέα Θεσσαλονίκη; - Συναγερμός για τη γιορτή του Αγίου Ανδρέα

Έντονος προβληματισμός υπάρχει στην κυβέρνηση μετά και τις συστάσεις των ειδικών για τις περιοχές της επαρχίας που είναι επιδημιολογικά πολύ επικίνδυνες για μαζική διασπορά κορωνοϊού και κινδυνεύουν να βρεθούν σε καταστάσεις παρόμοιες με τη Θεσσαλονίκη.

Πέτσας: Ακόμη δίνουμε μάχη για περιορισμό των κρουσμάτων

Την επόμενη εβδομάδα θα δούμε ποιος πρέπει να είναι ο σχεδιασμός για σταδιακή άρση των μέτρων, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Από τις έξι» ο κ. Πέτσας τόνισε ακόμη ότι , σε αυτή τη φάση πρέπει να δώσουμε όλοι τη μάχη για τον περιορισμό των κρουσμάτων.

Κορωνοϊός: Έρχεται παράταση του lockdown; – Το σχέδιο για άρση τα Χριστούγεννα

Απομακρύνεται όπως όλα δείχνουν, το ενδεχόμενο άρσης του lockdown στις 30 Νοεμβρίου, καθώς η διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα και ο αριθμός μεταδοτικότητας παραμένουν εξαιρετικά υψηλά.

Επίδομα ανεργίας: Παράταση για δύο μήνες

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας με την οποία το επίδομα ανεργίας και τα βοηθήματα ανεργίας παρατείνονται για δύο μήνες. 

Τσακρής: Σίγουρη η παράταση του lockdown - Προς γενικευμένο στη Βόρεια Ελλάδα

Δεδομένη θεωρεί την πανελλαδική παράταση του lockdown πέραν της 30ής Νοεμβρίου το μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, καθηγητής Μικροβιολογίας, Αθανάσιος Τσακρής, εκτιμώντας μάλιστα ότι τις επόμενες ημέρες θα αποφασιστεί γενικευμένο απαγορευτικό για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα ευρύτερα.

Παράταση στην ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ και άλλων φόρων

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ανακοίνωσε ότι, παρατείνεται έως και τις 7 Οκτωβρίου 2020 η προθεσμία της ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ), φόρου διαμονής, περιβαλλοντικού τέλους, φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων, για τις περιπτώσεις, που η προθεσμία έληγε την Τετάρτη, και απόδοσης παρακρατούμενων φόρων, οι

Παράταση καραντίνας στον Αμπελώνα Λάρισας

Παρατείνονται μέχρι τις 31 Αυγούστου τα περιοριστικά μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ στις 10 του μήνα, στον Αμπελώνα Λάρισας, μετά την εμφάνιση αυξημένων κρουσμάτων του νέου κορονοϊού σε κατοίκους της περιοχής

Τα μέτρα αφορούν:

Ακίνητα: Δε θα δοθεί νέα παράταση για τα αδήλωτα τετραγωνικά στους Δήμους

«Δεν συντρέχει λόγος να δοθεί παράταση στη ρύθμιση για τα αδήλωτα τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων», συνεκτίμησαν ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), Δημήτρης Παπαστεργίου, σε τηλεδιάσκεψη που είχαν την Τρίτη (18/08).

Κορωνοϊός: Παρατείνεται η ισχύς των μέτρων στις εκκλησίες

Μέχρι και τις 31 Αυγούστου παρατείνεται η ισχύς των περιοριστικών μέτρων λόγω κορωνοϊού στους χώρους λατρείας, όλων των θρησκειών και δογμάτων, με νέα ΚΥΑ των υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας.

Καμία παράταση για τα αδήλωτα τετραγωνικά – Πότε εκπνέει η προθεσμία

Δεν πρόκειται να δοθεί παράταση στην προθεσμία υποβολής διορθωτικών δηλώσεων στοιχείων εμβαδού ακινήτων, τονίζει ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, καλώντας παράλληλα όλους τους πολίτες να ολοκληρώσουν τη σχετική διαδικασία στην ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (https://tetragonika.govapp.gr/), έως την 31η

Παρατείνονται για δυο ακόμα μήνες τα επιδόματα ανεργίας - Πότε θα καταβληθούν

Στο ΦΕΚ δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ των υπουργείων Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την τακτική επιδότηση ανεργίας, το επίδομα μακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας του ΟΑΕΔ. Σύμφωνα με την ΚΥΑ,παρατείνονται για ακόμη δύο μήνες το επίδομα ανεργίας αλλά και το επίδομα μακροχρονίως ανέργων.

Ολόκληρη η ΚΥΑ αναφέρει

Subscribe to παράταση