Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Έκλεισε ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο»

Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας έκλεισε στις 11:30 ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο». Επίσης, στις 16:30 θα κλείσει και ο σταθμός του Μετρό «Σύνταγμα».

Οι συρμοί του Μετρό διέρχονται χωρίς να πραγματοποιούνται στάσεις.

Θεσσαλονίκη: Έφοδος των ΜΑΤ στο ΑΠΘ που τελεί υπό κατάληψη (video)

Επέμβαση στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ, το οποίο κατέλαβαν το πρωί φοιτητικές παρατάξεις που αντιδρούν στις διατάξεις του νόμου 4777/21, πραγματοποίησαν δυνάμεις της αστυνομίας, καθώς υπήρξαν αναφορές για βανδαλισμούς μέσα στην Πρυτανεία.

Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Κάθε ΑΕΙ, με κριτήριο το μέγεθός του, τις ιδιαίτερες ανάγκες, τη συχνότητα εμφάνισης παραβατικών συμπεριφορών και τη διαβάθμιση του επιπέδου ασφάλειας και προστασίας του, τοποθετεί ηλεκτρονικά και λοιπά συστήματα ασφάλειας που καλύπτουν μέρος ή το σύνολο των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων του

Κεραμέως: Καμία εισήγηση από τους ειδικούς για κλείσιμο των σχολείων

Το υπουργείο Παιδείας δεν έχει λάβει εισήγηση από τους ειδικούς για κλείσιμο των σχολείων, επισήμανε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση έχει πάρει απόφαση στη βάση των εισηγήσεων των ειδικών, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να λειτουργούν όλα τα σχολεία στη χώρα με δια

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια - Κλειστός ο σταθμός «Πανεπιστήμιο»

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποιείται αυτή την ώρα στα Προπύλαια κατά του νομοσχεδίου του πουργείου Παιδείας για τα ΑΕΙ, το οποίο ψηφίστηκε χθες κατά πλειοψηφία επί της Αρχής από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

ΚΙΝΑΛ: Κατέθεσε πρόταση νόμου για τον τρόπο φύλαξης και προστασίας των Πανεπιστημίων

Πρόταση νόμου για τον τρόπο φύλαξης και προστασίας των Πανεπιστημίων κατέθεσε το Κίνημα Αλλαγής.

Το ΚΙΝΑΛ, το οποίο έχει ήδη εκφράσει τη διαφωνία του με τις προβλέψεις του νομοσχεδίου που καταθέτει η κυβέρνηση, προτείνει την ίδρυση εσωτερικής αυτοτελούς Υπηρεσίας Φύλαξης σε κάθε ΑΕΙ.

Μεγάλο στραπάτσο

Την απόφασή τους να μην υποκύψουν σε καθεστωτικές πρακτικές διατράνωσαν οι πρυτάνεις των ΑΕΙ στην τηλεδιάσκεψη που είχαν με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Η κυβέρνηση επιχείρησε να περάσει μια σειρά μέτρων στα πανεπιστήμια, χωρίς προηγουμένως να έχει προχωρήσει σε διάλογο με την Πανεπιστημιακή Κοινότητα.

Γεννηματά: «Ναι» στην κάρτα εισόδου για φοιτητές - «Όχι» στην αστυνομοκρατία στα ΑΕΙ

«To Κίνημα Αλλαγής είναι υπέρ της φύλαξης των Πανεπιστημίων», σημείωσε η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του OPEN και προσέθεσε ότι συμφωνεί με την θέσπιση κάρτας εισόδου για τους φοιτητές στους χώρους του Πανεπιστημίου.

Χρυσοχοΐδης: Οι αστυνομικοί θα μπορούν να κάνουν συλλήψεις στα ΑΕΙ

Έκκληση για προσοχή από τους πολίτες στην τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού έκανε υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος τόνισε πως θα είναι έντονη η παρουσία της Αστυνομίας στους δρόμους από σήμερα, επ αφορμής της επαναλειτουργίας της αγοράς.

Συρίγος: Σε πέντε συγκεκριμένα πανεπιστήμια οι αστυνομικοί

Σε συγκεκριμένα πανεπιστημικά ιδρύματα, στα οποία έχει εντοπιστεί πρόβλημα θα βρίσκονται οι ειδικά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί φρουροί, όπως έκανε γνωστό σήμερα ο υφυπουργός Παιδείας, αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, Άγγελος Συρίγος.

Νέα δεδομένα στα πανεπιστήμια: Τι αλλάζει μέσα από 15 ερωταπαντήσεις – Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με τις αλλαγές που παρουσιάστηκαν σήμερα, Τετάρτη, για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και όχι μόνο έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας.

Ακολουθούν σχετικές ερωτήσεις και απαντήσεις:

Subscribe to πανεπιστήμιο