Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΟΑΕΔ: Πώς, πότε και σε ποιους θα καταβληθεί η δίμηνη παράταση των επιδομάτων που έληξαν τον Μάρτιο

Ανακοίνωση για τον τρόπο που θα καταβληθεί η δίμηνη παράταση των επιδομάτων ανεργίας που έληξαν τον Μάρτιο εξέδωσε ο ΟΑΕΔ. Συγκεκριμένα, ο Οργανισμός ενημερώνει τους δικαιούχους ότι η καταβολή της παράτασης των επιδομάτων ανεργίας που έληξαν τον Μάρτιο θα υλοποιηθεί ως εξής:

ΟΑΕΔ: 8 προγράμματα για επιδοτούμενες θέσεις εργασίας

Με οχτώ προγράμματα που παραμένουν «ανοιχτά» και προσφέρουν συνολικά, 42.600 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας, επιδιώκει ο ΟΑΕΔ να περιορίσει το πρόβλημα της ανεργίας. Η επιχορήγηση που παρέχεται στους ωφελούμενους φτάνει έως και το 100% του μισθού και των εισφορών, με τον προϋπολογισμό των προγραμμάτων να φτάνει τα 440 εκατ. ευρώ.

ΟΑΕΔ: Σε ποιους παραχωρεί δωρεάν σπίτια - Οι δικαιούχοι και οι προϋποθέσεις

Δωρεάν σπίτια παραχωρεί ο ΟΑΕΔ σε δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (πρώην ΚΕΑ) αλλά υπό κάποιες προϋποθέσεις, όπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ. Αναλυτικά, στην απόφαση αναφέρονται τα εξής:

1.Όροι και Προϋποθέσεις συμμετοχής:

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα για άνεργες θύματα ενδοοικογενειακής βίας

Το πρόγραμμα ενεργοποιείται αύριο και επιχορηγεί θέσεις για πρόσληψη άνεργων γυναικών που έχουν πέσει θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας 

Για πρώτη φορά ο ΟΑΕΔ ανακοινώνει σήμερα Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας πρόγραμμα για άνεργες γυναίκες που έχουν πέσει θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας.

ΟΑΕΔ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για 5.000 νέους ανέργους

Περισσότερες από 1.000 αιτήσεις υποβλήθηκαν μέσα σε τρεις ώρες για το νέο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) που θα δώσει τη δυνατότητα σε 5.000 νέους ανέργους να αποκτήσουν πολύτιμη επαγγελματική εμπειρία στο ψηφιακό μάρκετινγκ.

Σεισμός στην Ελασσόνα: Κλειστά αύριο όλα τα σχολεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί του ΟΑΕΔ σε Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα

Κλειστά θα παραμείνουν την Πέμπτη όλα τα σχολεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί του ΟΑΕΔ σε Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα μετά το σεισμό που έπληξε την περιοχή της Ελασσόνας.

Η ανακοίνωση του ΟΑΕΔ:

Μαγειρεύουν μείωση του επιδόματος ανεργίας και μείωση του χρόνου χορήγησης

Του Θανάση Λυρτσογιάννη από την Κυριακάτικη Kontranews

Έρχεται τσεκούρι στο επίδομα ανεργίας. Βεβαίως ο αρμόδιος υπουργός δεν το χαρακτηρίζει έτσι, αλλά αναφέρει ότι θέλει να το κάνει πιο αποτελεσματικό.

Άδεια τοκετού και σε πατέρες: Ό,τι προβλέπει νομοσχέδιο για νέους γονείς

Μέτρα στήριξης γονέων για παραμονή και ανέλιξη στην αγορά εργασίας μετά την απόκτηση παιδιού προωθεί το υπουργείο Εργασίας, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην «άδεια τοκετού» 14 εργάσιμων ημερών στον πατέρα, την έξτρα γονική άδεια έξι μηνών για όλους τους πατέρες καθώς και ειδικές ρυθμίσεις για γονείς διδύμων, τριδύμων κλπ., αλλά και για μονογονεϊ

ΟΑΕΔ: Κατά 2,42% αυξήθηκαν οι άνεργοι μέσα σε ένα μήνα

Αύξηση των ανέργων σημειώθηκε το Δεκέμβριο του 2020 τόσο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα (2,42%), όσο και σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2019 (4,69%)

Πιο αναλυτικά, το δελτίο ανεργίας του ΟΑΕΔ για το Δεκέμβριο αναφέρει πως:

ΟΑΕΔ - Επίδομα 400 ευρώ: Λήγει η προθεσμία υποβολής IBAN για μακροχρόνια ανέργους

Τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, στις 23:59, λήγει η προθεσμία υποβολής στοιχείων τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) για την καταβολή της νέας έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, δηλαδή του επιδόματος των 400 ευρώ σε μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους του ΟΑΕΔ, στο πλαίσιο των κυβερνητικών μέτρων για την άμεση στήριξη του ε

Επίδομα 400 ευρώ: Μόνο το 62% των δικαιούχων έχει υποβάλει ΙΒΑΝ - Πότε λήγει η προθεσμία

Μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, 80.000 (62%) από τους συνολικά 130.000 δικαιούχους έχουν καταχωρίσει τα στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) για την καταβολή της νέας έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους.

ΟΑΕΔ: Μόνο με τη νέα ηλεκτρονική υπηρεσία η υποχρεωτική δήλωση παρουσίας επιδοτούμενων ανέργων

Η υποχρεωτική δήλωση παρουσίας των επιδοτούμενων ανέργων γίνεται πλέον αποκλειστικά μέσω της νέας ηλεκτρονικής υπηρεσίας, καθώς όλοι οι επιδοτούμενοι άνεργοι πρέπει να εκπληρώνουν την υποχρέωσή τους να δηλώνουν την παρουσία τους σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, μέσω της νέας ηλεκτρονικής υπηρεσίας δήλωσης παρουσίας, που ενεργ

ΟΑΕΔ: 1.030.411 εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του οργανισμού

Σε 1.030.411 άτομα ανήλθε το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων στον ΟΑΕΔ  τον Σεπτέμβριο του 2020 έναντι 1.090.133 ατόμων τον Αύγουστο του 2020 (ποσοστιαία μεταβολή -5,48%) και έναντι 913.282 ατόμων τον Σεπτέμβριο του 2019 (ποσοστιαία μεταβολή +12,83%).

Subscribe to ΟΑΕΔ