Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Δείτε ποιος είναι ο νέος ελάχιστος μισθός στη Γενεύη αλλά δεν... φτάνει

Στα 21 ευρώ περίπου φτάνει πλέον ο νέος ελάχιστος ωριαίος μισθός στη Γενεύη της Ελβετίας, ωστόσο, τα συνδικάτα είναι πεπεισμένα ότι δεν είναι δυνατή μια ζωή με αξιοπρέπεια στην πόλη επί της ομώνυμης της λίμνης με αυτά τα χρήματα. Στη Γερμανία ο ελάχιστος μισθός ανά ώρα είναι 9,35 ευρώ.

Αχτσιόγλου: Καταργούν εν κρυπτώ 13ο και 14ο μισθό

«Η ΝΔ καταργεί 13οκαι 14ομισθό στους εργαζόμενους σε αναστολή, ενώ οι εργαζόμενοι που τίθενται σε καραντίνα επειδή νόσησε συνάδελφός τους βρίσκονται παντελώς ακάλυπτοι», σημειώνει η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Ε. Αχτσιόγλου

Η δήλωση της βουλεύτριας Επικρατείας Ε. Αχτσιόγλου:

Οι απώλειες μισθού για τους εργαζόμενους που μπαίνουν σε μειωμένο ωράριο – Αναλυτικά παραδείγματα

Σχέδιο για την στήριξη της απασχόλησης και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας ενεργοποιεί από την 1η Ιουνίου η κυβέρνηση εφαρμόζοντας το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».

Βρούτσης: Επέκταση αναστολής συμβάσεων μέχρι τον Ιούλιο – Eνίσχυση εποχικών εργαζομένων

Το επίδομα 534 ευρώ για τον Ιούνιο και Ιούλιο για εργαζόμενους με κλειστές επιχειρήσεις ή επιχειρήσεις που πλήττονται στους κλάδους του τουρισμού, της εστίασης, των μεταφορών, του πολιτισμού και του αθλητισμού, επιδότηση του μισθού των εργαζομένων π

ΟΑΕΔ : 9.000 θέσεις με ελάχιστο μεικτό μισθό 830 ευρώ - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Στην βελτίωση του προγράμματος «επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας» προχωρά ο ΟΑΕΔ, με σκοπό την προώθηση της απασχόλησης μέσω της μετατροπής της επιδότησης της ανεργίας σε επιδότηση της εργασίας. 

Κορωνοϊός: Ο Βαρουφάκης και οι βουλευτές του δίνουν το 50% του μισθού τους

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ζήτησε από τους βουλευτές της ΝΔ να καταθέσουν το μισό μισθό τους. Στην πρότασή του ανταποκρίθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης. Το ΜέΡΑ 25 ανακοίνωσε ότι οι βουλευτές του θα δώσουν το 50% του μισθού τους για την άμεση ενίσχυση τριών νοσοκομείων.

ΓΣΕΕ: Να αποσυρθεί άμεσα η ρύθμιση που επιτρέπει απασχόληση μόνο του 50% των εργαζομένων

Την κατηγορηματική της αντίθεση εκφράζει σε ανακοίνωση της η ΓΣΕΕ στην κυβερνητική ρύθμιση με την οποία δίνεται η δυνατότητα σε όλους ανεξαιρέτως τους εργοδότες για διάστημα έξι μηνών να απασχολούν το 50% των εργαζομένων, για δύο εβδομάδες το μήνα, καταβάλλοντας φυσικά το μισό μισθό.

Έφη Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση θέσπισε δυνατότητα άμεσης περικοπής των μισθών στο 50%

Σύμφωνα με την τομεάρχη Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, το μέτρο που πήρε η κυβέρνηση για εκ περιτροπής εργασία με το 50% της αμοιβής «θα επιβάλλεται μονομερώς από την επιχείρηση ανεξαρτήτως εάν έχει περιορισμό δραστηριοτήτων ή είναι κερδοφόρα»

Βρούτσης: Μείωση μισθών κατά 50% για έξι μήνες (video) - Έντονη αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ

Μια απόφαση που θα ανοίξει νέες πληγές στα εργασιακά έλαβε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, με «φόντο» τα μέτρα για τον κορωνοϊό, η οποία, ωστόσο, δίνει τη δυνατότητα μείωσης μισθών κατά 50% για έξι μήνες

Ραγκούσης: Ποιος περιορισμός ανάγκασε την κυβέρνηση να δώσει αποζημίωση κάτω από τον κατώτατο μισθό;

Μήπως εάν ακολουθήσουμε το παράδειγμα της κυβέρνησης, από δω και στο εξής δεν θα πρέπει να λέμε ποιος είναι ο μηνιαίος μισθός μας, αλλά θα πρέπει να λέμε πόσα παίρνουμε κάθε ενάμιση μήνα;" τόνισε σε δήλωση του ο Γιάννης Ραγκούσης γιατί όπως εξήγησε "αυτό έκανε η κυβέρνηση ανακοινώνοντας για ενάμιση μήνα, 800 €, ανά εργαζόμενο!"

Μισθολογικός "χάρτης" της ΕΕ: Αυτή είνα η θέση της Ελλάδας – Στο Λουξεμβούργο ο υψηλότερος κατώτατος μισθός

Μπορεί οι Έλληνες και οι Ελληνίδες να είδαν πέρυσι αύξηση στον κατώτατο μισθό, για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια, αλλά η χώρα μας παραμένει στις κατώτερες θέσεις μεταξύ των υπολοίπων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με βάση τις μισθολογικές αποδοχές. Τα στοιχεία σκιαγραφούν την εικόνα μιας Ευρώπης τριών ταχυτήτων.

Κατώτατος μισθός: Πότε αποφασίζεται και πώς αλλάζουν οι αποδοχές

Σύμφωνα με το νόμο η διαδικασία αναπροσαρμογής του κατώτατου μισθού των 650 ευρώ πρέπει να ξεκινήσει σε 20 ημέρες. Απαιτούνται 6 συγκεκριμένα βήματα τα οποία πρέπει να ολοκληρωθούν σε 4 μήνες για να γίνουν τα...

Rebrain Greece: Μισθός 3.000 ευρώ το μήνα για 500 επιστήμονες του εξωτερικού

Παρουσία του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο της Αθήνας παρουσιάστηκε η διαφορεακή πρωτοβουλία «Rebrain Greece - Ο Τεχνολογικός Μετασχηματισμός της Αγοράς Εργασίας».

Αυξάνεται ο μισθός των φαντάρων - Δείτε πόσα θα παίρνουν

Την απόφαση για αύξηση του μισθού των φαντάρων αναμένεται να υπογράψει την ερχόμενη Τρίτη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

Συγκεκριμένα, αναμένεται ο μισθός των φαντάρων να αυξηθεί θεαματικά από τα 8,70 ευρώ τον μήνα στα 30 ευρώ.

Πώς μπορούν να διεκδικήσουν την επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού οι δημόσιοι υπάλληλοι

Με αφορμή τις πρόσφατες αποφάσεις Ειρηνοδικείων κάνουν δεκτή αγωγή υπαλλήλων του ΟΑΕΔ για καταβολή του 13ου και 14ου μισθού, αρχίζουν να κινητοποιούνται άλλοι 800.000 δημόσιοι υπάλληλοι για τη διεκδίκησή των δώρων που κόπηκαν από τους μισθούς.

Δείτε ποιες είναι οι 9 εταιρείες που δίνουν τους υψηλότερους μισθούς

Η ΧΑΡΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!                                                                                                                                                      

Δεν θέλουν δημόσιο

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο προκύπτει από μια μεγάλη έρευνα η οποία πραγματοποιήθηκε. κατά το χρονικό διάστημα Απρίλιος - Μάιος 2016 από το Οικονομικό  Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 45,6% των νέων 18-29 ετών παίρνει καθαρό μισθό μικρότερο από 500 ευρώ (!) ενώ η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει ακόμη και την προσωπική ζωή τους.

Subscribe to μισθός