Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Πότε θα ισχύσει η αύξηση της θητείας - Ποιες οι εξαιρέσεις

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος μετά την συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ που συζήτησε τις αλλαγές στη στρατιωτική θητεία προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συζητήθηκαν μεταξύ άλλων η πρόταση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας σχετικώς με τη στρατιωτική θητεία.

ΚΥΣΕΑ: Παραμένουν στις θέσεις τους ο αρχηγός του ΓΕΑ και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ

Υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συνεδρίασε, σήμερα, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) με αντικείμενο την παράταση της θητείας του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (Α/ΓΕΑ) και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ομοφώνως, αποφάσισε:

ΚΥΣΕΑ: Με στολή παραλλαγής των ΟΥΚ στο ΚΥΣΕΑ ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, συνεδρίασε στο Μέγαρο Μαξίμου, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) νωρίτερα σήμερα, εν μέσω νέου σκηνικού έντασης στο Αιγαίο.

Κατρούγκαλος: Απαράδεκτη η μη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ

Για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα μίλησε την Τετάρτη (22/07) ο Γιώργος Κατρούγκαλος. Σε ό,τι αφορά την επιχειρησιακή διαχείριση της κρίσης, ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «είναι απαράδεκτη η μη σύγκληση, ακόμη και σήμερα, του ΚΥΣΕΑ».

Τι σημαίνουν οι αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ - "Η χώρα έχει υποχρέωση να προστατεύει τα σύνορά της"

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε η έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ (Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας) για τα γεγονότα σε Εβρο και νησιά με χιλιάδες μετανάστες να προσπαθούν να εισέλθουν στην Ελλάδα και αποφάσισε τη λήψη 5 μέτρων.

Κυβερνητικές πηγές εξηγούν αναλυτικά τι σημαίνουν τα πέντε μέτρα που έλαβε το ΚΥΣΕΑ:

Έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ στο Μαξίμου το απόγευμα

Έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ στο Μαξίμου το απόγευμα

Σήμερα στις 18:00 συγκαλείται στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ).

Από το πρωί βρίσκονται στον Εβρο, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής.

Συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό – Κρίσεις στην Πυροσβεστική

Συνεδρίασε, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) με αντικείμενο τις κρίσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Συνεδριάζει υπό τον πρωθυπουργό το ΚΥΣΕΑ για τις κρίσεις στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων

Η κυβέρνηση αναμένεται να προχωρήσει σήμερα σε αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, κατά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) με θέμα τις τακτικές κρίσεις αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων.   

Τι συζήτησαν στο ΚΥΣΕΑ

ΟΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΣΕΑ

Οι συνεχείς παραβιάσεις στον εναέριο χώρο βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ, υπό τον πρωθυπουργό.

ΚΥΣΕΑ: Τοποθέτηση Αντιστρατήγων, Αντιναυάρχου και Αντιπτεράρχου

Την τοποθέτηση Αντιστρατήγων, Αντιναυάρχου και Αντιπτεράρχου αποφάσισε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), κατά τη συνεδρίαση του την Πέμπτη, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Ειδικότερα, το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε να τοποθετήσει:

Στρατός Ξηράς:

Συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ την Τρίτη

Το ΚΥΣΕΑ θα συνεδριάσει το πρωί της Τρίτης υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με αντικείμενο την κρίση ηγεσίας σε Αστυνομία και Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχηγοί των δυο σωμάτων θα αντικατασταθούν από τους νυν υπαρχηγούς.

Subscribe to ΚΥΣΕΑ