Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κρήτη: Ψεκασμοί με drone για τα κουνούπια

Στο πλαίσιο του, υπό εξέλιξη, τριετούς Προγράμματος «Ολοκληρωμένη Καταπολέμηση Κουνουπιών 2020-2022» που υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης πραγματοποιήθηκε σήμερα ψεκασμός από αέρος.

Εκπληκτικό: Πάρτε αυτή τη βιταμίνη και ξεχάστε τα κουνούπια! (Βίντεο)

Ενώ τα απωθητικά κουνουπιών φαίνεται να είναι η προφανής λύση για να προστατευτούμε από τσιμπήματα κουνουπιών το καλοκαίρι, κάποια σπρέι της αγοράς περιέχουν τοξικές ουσίες, που μπορούν να έχουν επικίνδυνες παρενέργειες αν απορροφηθούν από το δέρμα. Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετές φυσικές εναλλακτικές για να μείνουν τα κουνούπια μακριά μας.

Απίστευτο! Δεν μπορείς να φανταστείς από τι φτιάχνεται το φιδάκι για τα κουνούπια...

Το φιδάκι, το σπειροειδές βραδύκαυστο εντομοαπωθητικό που η βάση του είναι ένα συνθετικό υλικό, με το χαρακτηριστικό πράσινο χρώμα, αποτέλεσε για πολλά χρόνια την καλύτερη λύση κατά των κουνουπιών.

Κάντε ΑΥΤΟ και φέτος το καλοκαίρι δεν θα σας τσιμπήσει κανένα κουνούπι!

Τα κουνούπια είναι ο χειρότερος εφιάλτης μας τώρα που πλησιάζει το καλοκαίρι

Εκεί που καθόμαστε αρχίζουμε και ξύνουμε το χέρι μας ή το πόδι μας και το αποτέλεσμα είναι να μην μπορούμε να κοιμηθούμε, καθώς προσπαθούμε να τα διώξουμε.

Πείτε "αντίο" στα κουνούπια μιά για πάντα: Φτιάξτε τη δική σας εντομοαπωθητική λοσιόν 

Η σιτρονέλα είναι ένα φυτό με λεμονάτη μυρωδιά, το αιθέριο έλαιο του οποίου χρησιμοποιείται ευρέως στην αρωματοθεραπεία αλλά και στην αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας.
Έχει τονωτική, αντιμικροβιακή και αντισηπτική δράση, ενώ χρησιμοποιείται ευρέως και στη μαγειρική.

Τέλος στα κουνούπια μια για πάντα!

Έρευνες που έγιναν στο Πανεπιστήμιο Mahidol στην Ταϋλάνδη εξέτασαν 38 διαφορετικά αιθέρια έλαια για εντομοαπωθητική δράση, ενώ μόνο τα τέσσερα από αυτά λειτουργούν αποτελεσματικά.

Time: Ο ιός Ζήκα σοβαρή απειλή για τους Ολυμπιακούς στη Βραζιλία

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ – ΝΑ ΦΟΡΑΤΕ ΜΑΚΡΥΜΑΝΙΚΑ ΣΥΝΙΣΤΑ Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2016 θα ξεκινήσουν στις 5 Αυγούστου στο Ρίο τη Βραζιλίας που όμως αποτελεί την πηγή της επικίνδυνης ενίοτε και θανατηφόρου επιδημίας Ζήκα που μεταδίδεται μέσω των κουνουπιών.

Απλοί τρόποι για να προστατευτείτε από τα κουνούπια

Την προσοχή των πολιτών στα μεταδιδόμενα από παθογόνους μικροοργανισμούς (κουνούπια, σκνίπες) νοσήματα, εφιστά με ανακοίνωση της η Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής.

Διώξτε τα κουνούπια εύκολα και αποτελεσματικά!

Αυτό είναι το φυτό που υπόσχεται να σας απαλλάξει από κάθε είδους ανεπιθύμητο έντομο!

Αμερικανοί επιστήμονες κατάφεραν να εντοπίσουν εκείνες τις χημικές ουσίες που είναι υπεύθυνες για την ιδιότητα του φυτού που βλέπετε στη φωτογραφία να απωθεί πολύ αποτελεσματικά τα κουνούπια.

Αυτό είναι το κόλπο για να μην σας τσιμπήσουν τα κουνούπια ποτέ ξανά!

Μερικές φορές τα κουνούπια γίνονται ο χειρότερος εφιάλτης του καλοκαιριού και εκεί που καθόμαστε αρχίζουμε και ξύνουμε το χέρι μας ή το πόδι μας με αποτέλεσμα να μην μπορούμε τελικά ούτε να κοιμηθούμε…

Γι΄αυτό λοιπόν θα σας δώσουμε τη λύση για να μην σας τσιμπάνε τα κουνούπια.

Αυτό είναι το κόλπο για να μην σας ξανατσιμπήσουν ποτέ τα κουνούπια!

Εκεί που καθόμαστε αρχίζουμε και ξύνουμε το χέρι μας ή το πόδι μας αφού ο «καλύτερος φίλος» του ανθρώπου μας έδειξε την.. αγάπη του με  αποτέλεσμα είναι να μην μπορούμε να κοιμηθούμε, καθώς ψάχνουμε να τα σκοτώσουμε.

Subscribe to Κουνούπια