Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Πανελλήνιες 2020: Σε Ιστορία, Πληροφορική και Ανάπτυξη Εφαρμογών εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι

Στην Ιστορία, την Πληροφορική και την Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον θα εξεταστούν σήμερα, Τετάρτη, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ, στο πλαίσιο των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2020. Ειδικότερα, όσον αφορά το νέο σύστημα: Οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών θα εξεταστούν στο μάθημα της Ιστορίας.

Περπατούσαν οι κροκόδειλοι στα δύο πόδια; – Βρέθηκαν πατημασιές 115 εκατ. ετών στη Νότια Κορέα

Οι κροκόδειλοι πιθανώς περπατούσαν κάποτε στα δύο πόδια τους όπως οι δεινόσαυροι και όχι στα τέσσερα, σύμφωνα με επιστήμονες που ανακάλυψαν στη Νότια Κορέα πατημασιές ηλικίας 110 έως 120 εκατομμυρίων ετών. Η ανακάλυψη ίσως αλλάξει την εικόνα που υπάρχει για το παρελθόν του είδους.

Τσικνοπέμπτη: Οι ρίζες του εθίμου - Πώς εορτάζεται σε ολόκληρη την Ελλάδα

Η γνωστή σε όλους μας Τσικνοπέμπτη έχει προέλευση από τις βακχικές γιορτές στην αρχαία Ελλάδα και τη Ρώμη όπου εξευμενίζονταν οι θεοί από την τσίκνα των κρεάτων. Η ημέρα αυτή στη σύγχρονη εποχή είναι μια εθιμοτυπική γιορτή της ορθοδοξίας, την προτελευταία Πέμπτη της Αποκριάς. Η προέλευση του εθίμου χάνεται στα βάθη του χρόνου.

Μαθήματα "ιστορίας" παραδίδει η Υπουργός Παιδείας

Αίσθηση έχει προκαλέσει η ανακοίνωση της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Αρχικώς, στο πρώτο από τα τρία σημεία της δήλωσης προς τους μαθητές, η υπουργός Παιδείας τοποθετεί την 28η Οκτωβρίου του 1940 στις... «παραμονές του Β' Παγκοσμίου Πολέμου».

Τι αλλάζει στο μάθημα της Ιστορίας σε Γυμνάσια και Λύκεια

Την πρόταση για τις αλλαγές στα προγράμματα σπουδών του μαθήματος της Ιστορίας παρέδωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Γεράσιμος Κουζέλης, στον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου, παρουσία μελών της αρμόδιας επιτροπής που την επιμελήθηκε.

Οι απαντήσεις σε Μαθηματικά και Ιστορία στο kontranews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ «ΛΥΣΕΙΣ» ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΕΡΕΙΣΜΑ

Το kontranews καθημερινά θα δημοσιεύει τις προτεινόμενες απαντήσεις στα θέματα των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Οι απαντήσεις των Μαθηματικών από το φροντιστήριο Έρεισμα:

Πανελλαδικές 2016: Δείτε τα θέματα σε Μαθηματικά, Ιστορία, Φυσική και Βιολογία

Στα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής και στην Ιστορία, αμφότερα γενικής Παιδείας, εξετάστηκαν σήμερα, Παρασκευή, οι υποψήφιοι των γενικών λυκείων (με το παλιό και το νέο σύστημα).

Μια ιστορική ανακάλυψη αλλάζει την ιστορία της Δανίας! (Εικόνα)

Σε μια ιστορική ανακάλυψη που αλλάζει σημαντικά την ιστορία της Δανίας, οδηγήθηκε τυχαία ένας ερασιτέχνης εξερευνητής όταν έχοντας γυρίσει νωρίς από τη δουλειά του, πήρε την ανιχνευτή μετάλλων που συχνά χρησιμοποιεί και άρχισε να ψάχνει, όπως συνηθίζει, για διάφορα πολύτιμα αντικείμενα.

Subscribe to ιστορία