Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Παρασκευή 15 Ιανουαρίου

Σήμερα, Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021, είναι των Μαρτύρων Ελένης Ελπιδίου Δάνακτος και Πανσοφίου, καθώς και των Οσίων Παύλου του Θηβαίου και Ιωάννου του «Καλυβίτου», σύμφωνα με το εορτολόγιο.

Ωστόσο, σήμερα δεν υπάρχει κάποια γνωστή ονομαστική γιορτή.

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Δευτέρα 11 Ιανουαρίου

Σήμερα, Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, είναι του Οσίου Θεοδοσίου του κοινοβιάρχου. Αυτό σημαίνει ότι γιορτάζουν οι: Θεοδόσιος, Θεοδόσης, Δόσιος, Δόσης *

* Υπάρχουν και άλλες ημερομηνίες που γιορτάζει αυτό το όνομα.

Ανατολή ήλιου: 07:40

Δύση ήλιου: 17:25

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 4 Ιανουαρίου

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου είναι η Σύναξις των Εβδομήκοντα Αποστόλων, Αγίων Έξι Μαρτύρων. Σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κανέναν όνομα.

Ανατολή ήλιου: 07:41

Δύση ήλιου: 17:19

Διάρκεια ημέρας: 9 ώρες 38 λεπτά

Σελήνη: 20 ημερών

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 28 Δεκεμβρίου

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται η μνήμη των Αγίας Δόμνης μάρτυρος και Αγίων Θεοφίλου διακόνου και Μυγδονίου. Γιορτάζουν τα εξής ονόματα: Δόμνα, Θεοφίλη, Θεοφιλίτσα, Φιλιώ, Φιλίτσα, Μυγδόνιος, Μυγδόνης, Μυγδονία, Μιγδονία.

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 27 Δεκεμβρίου

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται η μνήμη των Στεφάνου Πρωτομάρτυρος και Αγίου Μαυρικίου μάρτυρος. Γιορτάζουν τα εξής ονόματα: Μαυρίκιος, Μαυρίκης, Μωρίς, Μαυρικία, Μαυρίκα* και οι Στέφανος, Στέφος, Στέφας, Στεφανής, Στεφανία, Στέφη, Στεφάνα, Στεφανιώ, Στεφανίτσα, Στεφανή, Στέφα.

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 21 Δεκεμβρίου

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Θεμιστοκλής, Θέμης, Θεμιστοκλεία, Ιούλιος, Ιουλία, Ιουλιανή, Ιουλίτσα, Γιουλία, Γιούλα, Γιουλίτσα, Τζούλια, Γιούλη.

Άγιος Θεμιστοκλής

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 18 Δεκεμβρίου

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται η μνήμη των Αγίου Σεβαστιανού του Συγκλητικού και Οσίου Φλώρου επισκόπου Αμνησού. Γιορτάζουν τα εξής ονόματα: Σεβαστιανός, Σεβαστίνος, Σεβαστός, Σέβος, Σέβης *, Φλώρος, Φλώρης, Φλώρα, Φλωρή, Φλωρίτσα.

* Υπάρχουν κι άλλες ημερομηνίες που γιορτάζουν αυτά τα ονόματα.

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου

Σήμερα, Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, είναι του Αγίου Αρριανού του ηγεμόνος και του Αγίου Λευκίου. Αυτό σημαίνει ότι γιορτάζουν οι: Αρριανός, Αριανός, Αρρειανός, Αρειανός, Αρριανή, Αριάνα, Λεύκιος, Λεύκης, Λεύκος, Λεύκας, Λευκός, Λευκή, Λευκούλα, Λευκάδα.

Παράλληλα σήμερα είναι:

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Τρίτη 1 Δεκεμβρίου

Σήμερα, Τρίτη 1 Δεκεμβρίου, είναι του Αγίου Θεοκλήτου επισκόπου Λακεδαιμονίας θαυματουργού, του Προφήτου Ναούμ και του Αγίου Φιλαρέτου ελεήμονος. Αυτό σημαίνει ότι γιορτάζουν οι: Θεόκλητος, Ναούμ, Ναούμης, Ναόμι, Ναούμα, Φιλάρετος, Φιλαρέτης, Φιλαρέτη

Αρετή, Αρετούσα *. 

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 27 Νοεμβρίου

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται η μνήμη των Μεγαλομάρτυρος Ιακώβου του Πέρσου, Οσίων Μωυσέως Ναθαναήλ Πινουφρίου και Ιακώβου του Ρώσου. Όπως αναφέρει το εορτολόγιο δεν υπάρχει κάποια γνωστή γιορτή σήμερα.

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Τρίτη 24 Νοεμβρίου

Σήμερα, Τρίτη 24 Νοεμβρίου, είναι των Ιερομαρτύρων Κλήμεντος Πάπα Ρώμης και Πέτρου επισκόπου Αλεξανδρείας και του Ερμογένους επισκόπου Ακραγαντίνων. Ωστόσο, από τα παραπάνω, δεν προκύπτει κάποια γνωστή γιορτή. 

Ανατολή ήλιου: 07:15

Δύση ήλιου: 17:08

Subscribe to γιορτή