Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Εκατό ευρώ το μήνα το επίδομα των 1.200 ευρώ για τους νέους εργαζομένους

Ξεκαθαρίζει το τοπίο με τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ και γέμισαν προσδοκίες τους νέους. Το 1.200άρι που θα λάμβαναν οι νεοπροσλαµβανόµενοι (εντός του 2022) νέοι ηλικίας από 18 έως 29 ετών αφορά όλο το 6μηνο γεγονός που σημαίνει πως ο νέος εργαζόμενος θα παίρνει 100 ευρώ το μήνα.

Γερμανία: Παράνομο να ζητά ο εργοδότης πληροφορίες για εμβολιασμό εργαζόμενου

Οι υπουργοί Εργασίας και Δικαιοσύνης της Γερμανίας ξεκαθάρισαν ότι τα εργασιακά και ατομικά δικαιώματα δεν μπορεί να θυσιάζονται ακόμη και στην πανδημία, καθώς ο νόμος είναι σαφής και αυστηρός.

Υποχρεωτικά και από την τσέπη των εργαζομένων τα rapid test σε εστίαση - τουρισμό

Λύθηκαν οι απορίες και απαντήθηκαν οι ερωτήσεις για το νέο καθεστώς που αφορά εργαζόμενους στην εστίαση και τον τουρισμό, δυστυχώς όχι «αναίμακτα» για τους άμεσα ενδιαφερόμενους, τους κατά κύριο λόγο χαμηλά αμειβόμενους και σκληρά εργαζόμενους των συγκεκριμένων επαγγελματικών χώρων.

ΚΙΝΑΛ: Εμπαιγμό των εργαζομένων αποτελεί η «συμβολική» αύξηση του κατώτατου μισθού

«Εμπαιγμό των εργαζομένων», αποτελεί σύμφωνα με το ΚΙΝΑΛ η απόφαση της Κυβέρνησης για αύξηση του κατώτατου μισθού.

Όπως τονίζεται στο δελτίο τύπου του κόμματος, πρόκειται για μία αύξηση του κατώτατου μισθού«συμβολικά»κατά 13 ευρώ τον μήνα.

Εργαζόμενοι και υποχρεωτικός εμβολιασμός: Τι θα γίνει με τις αναστολές εργασίες - Τι προβλέπεται για απολύσεις - Ετοιμάζονται αγωγές

Κυρώσεις για όσους εργαζόμενους δεν πειθαρχήσουν στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, προβλέπει μεταξύ άλλων η ρύθμιση που κατατέθηκε στη Βουλή.

Όπως αναφέρεται στη ρύθμιση προβλέπεται υποχρεωτική άδεια, άνευ αποδοχών, χωρίς ασφαλιστική κάλυψη για όσους εργαζόμενους δεν προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους.

Λευτέρης Λαζάρου: Ούτε πελάτη θα διώξω, ούτε εργαζόμενο θα απολύσω

Αποστομωτική απάντηση στην ηθική πρόκληση του εμβολιασμού για την πανδημία αναφορικά με τα προνόμια που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για όσους έχουν εμβολιαστεί, έδωσε ο διακεκριμένος σεφ και επιχειρηματίας Λευτέρης Λαζάρου.

Self test: Τι ισχύει από σήμερα έως τις 30 Ιουνίου για εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

Τρία δωρεάν self test για τον κορονοϊό μπορούν να προμηθευτούν από τα φαρμακεία από σήμερα, Δευτέρα 7 Ιουνίου, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα.

Self test για εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα 

Self test για εργαζόμενους: Τι αλλάζει από Δευτέρα 7 Ιουνίου

Σε συνέχεια της εφαρμογής του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορoνοϊό (Covid-19) στο σύνολο των υπαλλήλων του Δημοσίου, από το υπουργείο Εσωτερικών επισημαίνεται ότι από τη Δευτέρα 7 Ιουνίου έως την Παρασκευή 12 Ιουνίου θα είναι σε θέση να προμηθευτούν τρεις νέους αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους (self-tests

Self test: Τι ισχύει με τη διάθεση από τα φαρμακεία για μαθητές και εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα

Με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις προ των πυλών, οι υποψήφιοι και το εκπαιδευτικό προσωπικό έχουν περιθώριο έως το Σάββατο, 5 Ιουνίου, να προμηθευτούν από τα φαρμακεία δωρεάν τα δύο πρώτα self test.

Self test: Τι ισχύει από σήμερα σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

Το σύνολο των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας και όχι μόνο ορισμένοι κλάδοι θα μπορούν να προμηθεύονται από σήμερα δωρεάν από τα φαρμακεία δύο self test τα οποία θα διενεργήσουν υποχρεωτικά ένα για την εβδομάδα από 24/05/2021 έως 30/05/2021 και ένα για την εβδομάδα

Τουρισμός: Αυτή είναι η νέα δέσμη μέτρων για τη στήριξη των εργαζόμενων

Νέα ολοκληρωμένη δέσμη μέτρων για τους εργαζομένους στον τουρισμό προωθείται μετά από συνεννόηση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη και τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη αλλά και σχετική συζήτηση με το Σύνδεσμο Ελληνικών

Γεννηματά: Καθολικός εμβολιασμός, στήριξη των εργαζόμενων και των επιχειρήσεων στον τουρισμό

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά είχε σήμερα διαδοχικές τηλεδιασκέψεις με εκπροσώπους των Ξενοδόχων από τουριστικές περιοχές της χώρας, αλλά και εκπροσώπους της ομοσπονδίας Επισιτισμού-Τουρισμού και σωματείων των ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Self test για εργαζόμενους: Πού είναι υποχρεωτικά - Οι κατηγορίες

Η υποχρεωτική χρήση των self test επεκτείνεται με την άρση του lockdown, τόσο στους χώρους εργασίας και τα σχολεία, όσο και στην μετακίνηση εκτός νομού. Παρόλα αυτά, η κύρια χρήση γίνεται από εργαζόμενους σε επιχειρήσεις και καταστήματα που μόλις ανέβασαν ρολά μετά από μήνες, ώστε να μην υπάρξει διασπορά του ιού.

Γεννηματά: Η κυβέρνηση καταδικάζει τους εργαζόμενους και καταργεί το 8ωρο

Η Φώφη Γεννήματα μίλησε στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και αναφέρθηκε στο νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα εργασιακά, σημειώνοντας ότι καταργείται το 8ωρο στην πράξη.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής σημείωσε ότι η κυβέρνηση «βρίσκεται σε έναν πόλεμο έναντι των εργαζόμενων».

Subscribe to εργαζόμενοι