Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί ακατάλληλο μέλι από το LIDL

Σε  δειγματοληψία μελιού προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος για τη νοθεία του μελιού» έτους 2020.

ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται παρτίδες μελιού με πρόσθετες χρωστικές

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί συγκεκριμένες παρτίδες μελιού ενώ καλεί τους πολίτες να μην τα καταναλώσουν. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος για τη νοθεία του μελιού» έτους 2020, προέβη σε δειγματοληψία των προϊόντων:

Κορωνοϊός: Μέτρα προστασίας ζητεί το προσωπικό του ΕΦΕΤ – Στάση εργασίας την Τετάρτη

Προειδοποίηση προς τη διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) απευθύνουν οι μόνιμοι υπάλληλοί του, ότι δε θα μείνουν αδρανείς μπροστά στη διαιώνιση των ελλείψεων που διαπιστώνονται σε ό,τι αφορά στις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και στη μη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας

ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται γνωστά αλλαντικά - Βρέθηκε επικίνδυνος μικροοργανισμός

Επίσημη ανακοίνωση σχετικά με ανάκληση αλλαντικών εξέδωσε ο ΕΦΕΤ (Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων). Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση, η μονάδα παραγωγής «LAKI, ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΡΑΣΑΒΒΑΣ, ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΒΕΕ Α.Ε., ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΛΛΑΝΤΙΚΩΝ» ενημέρωσε τον Ε.Φ.Ε.Τ. για συμπληρωματική ανάκληση των παρακάτω προϊόντων:

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί σαλάμι αέρος

Σαλάμι αέρος ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, καθώς μετά από εξέταση συγκεκριμένων δειγμάτων διαπιστώθηκε η παρουσία του μικροοργανισμού Listeria monocytogenes.

ΕΦΕΤ: Αυτά είναι τα σουβλάκια που ανακαλεί

Ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» έτους 2020, προέβη σε δειγματοληψία από υποκατάστημα (The Mart) της εταιρείας ΜΑΡΤ ΚΑΣ & ΚΑΡΥ ΑΕ στα Ιωάννινα κατεψυγμένου παρασκευάσματος από κρέας π

Πρόεδρος ΕΦΕΤ: Ο κορωνοϊός δεν μεταδίδεται μέσω τροφίμων - Φοβάμαι διατροφική κρίση

Διευκρινίσεις για το τι πραγματικά ισχύει αναφορικά με την ασφάλεια των τροφίμων στην εποχή του κορωνοϊού δίνει ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, καθηγητής Αντώνης Ζαμπέλας, απαντώντας σε ερωτήματα που του έθεσε η TÜV HELLAS (TÜV NORD).

Χονδρέμπορος θα γέμιζε με επτά τόνους ακατάλληλου κρέατος νοσοκομεία και στρατόπεδα

Επτά τόνους αλλοιωμένου κρέατος, ακατάλληλους για ανθρώπινη κατανάλωση, εντόπισαν κλιμάκια του ΣΔΟΕ και του ΕΦΕΤ στις αποθήκες χονδρέμπορου κρεάτων με έδρα τον Πειραιά. Τα κρέατα προορίζονταν για νοσοκομεία, δομές προσφύγων, φυλακές και στρατόπεδα, κατασχέθηκαν και δεσμεύτηκαν

Όπως ανακοινώνει ο ΣΔΟΕ αναλυτικά:

Κορωνοϊός: Η αλήθεια για τα τρόφιμα και τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ - Συστάσεις του ΕΦΕΤ

Χρήσιμο οδηγό με ερωτήσεις και απαντήσεις για όσα πρέπει να γνωρίζει κανείς σχετικά με τον κορωνοϊό, τα τρόφιμα και τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ, εξέδωσε ο ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των καταναλωτών και των επιχειρήσεων τροφίμων.

Κορωνοϊος: Συμβουλές ΕΦΕΤ για αποφυγή μετάδοσης -Τι πρέπει να προσέχουν καταναλωτές & επιχειρήσεις

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση για τη αποφυγή της διάδοσης του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα, ενημερώνει τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις τροφίμων.

Ο ΕΦΕΤ ενημερώνει για τον κορωνοϊο

Subscribe to ΕΦΕΤ