Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Πώς και πότε θα πληρωθεί ο ΕΝΦΙΑ – Τα έξι SOS που πρέπει να γνωρίζετε

Τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ του τρέχοντος έτους θα ξεκινήσουν να αναρτώνται από τις 25 Σεπτεμβρίου, προκειμένου μέχρι τότε να έχουν γίνει οι αναγκαίες αλλαγές στο σύστημα εκκαθάρισης του φόρου που οφείλονται στην πρόσφατη ρύθμιση, με την οποία απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ οι κάτοικοι 28 μικρών ακριτικών νησιών.

Ακίνητα: «Παγώνει» το σχέδιο της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών

Με την πανδημία του κορωνοϊού να βρίσκεται σε έξαρση το οικονομικό επιτελείο βάζει ξανά στον πάγο το σχέδιο της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων και την ένταξη στο σύστημα 3.000 περιοχών.

Καταργείται ο ΕΝΦΙΑ σε 28 ακριτικά νησιά

Απαλλάσσονται από την καταβολή του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων ( ΕΝΦΙΑ) για το έτος 2020 και εφεξής οι φορολογούμενοι κάτοικοι της Ελλάδος που έχουν την κύρια κατοικία τους σε ακριτικά νησιά με πληθυσμό μικρότερο από 1.200 κατοίκους.

Έρχονται τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ - Ποιοι θα έχουν έκπτωση φόρου

Ποιοι είναι οι κερδισμένοι του ΕΝΦΙΑ και ποιοι οι χαμένοι - Μέχρι πότε πρέπει να εξοφληθεί ο φόρος για τα ακίνητα

Μέσα στις επόμενες ημέρες, 7,3 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα λάβουν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ.

Πέτσας: Μειώσεις ΕΝΦΙΑ θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ

Οι ανακοινώσεις της ΔΕΘ θα περιλαμβάνουν μια δέσμη μέτρων για την βραχυπρόθεσμη αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού σε όσους έχουν πληγεί, αλλά και μια δέσμη μεσοπρόθεσμων μέτρων με φοροαπαλλαγές

ΕΝΦΙΑ: Πότε βγαίνουν τα εκκαθαριστικά, η πληρωμή της πρώτης δόσης

Στις αρχές Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η εκκαθάριση του φετινού ΕΝΦΙΑ, ο οποίος θα είναι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, αλλά θα πληρωθεί σε 6 δόσεις από 5 που ήταν πέρυσι.

Η πρώτη δόση θα καταβληθεί μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου του 2020 και την τελευταία μέχρι και τις 26 Φεβρουαρίου του 2021.

Απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ και για το 2020 για πυρόπληκτους Ανατ. Αττικής - Κινέτας

Την απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής ΕΝΦΙΑ και για το έτος 2020 ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών για τους πληγέντες των καταστροφικών πυρκαγιών στην Ανατολική Αττική και στην Κινέτα στις 23-24 Ιουλίου 2018

Φορολογικές δηλώσεις: Νέα παράταση εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών

Σενάρια για νέα παράταση στις φορολογικές δηλώσεις εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, αν και προ ημερών ο υπουργός Οικονομικών Χ. Σταϊκούρας είπε ότι δεν θα δοθεί παράταση για την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων.

ΕΝΦΙΑ: Οι εκπτώσεις και οι μειώσεις στο φόρο που ισχύουν φέτος

Με το χρόνο για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων να εκπνέει στις 29 Ιουλίου για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων μετράει αντίστροφα και ο χρόνος για το λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ που θα κληθούν να πληρώσουν φέτος περίπου 7 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων.

Ρύθμιση οφειλών στην Εφορία: Όλο το σχέδιο για φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, ενοίκια

Η ρύθμιση των οφειλών των φορολογούμενων προς το δημόσιο, «καίει» εργαζόμενους κι επιχειρήσεις και ειδικά μετά τα νέα δεδομένα που διαμορφώθηκαν από την πανδημία του κορονοϊού, οι ρυθμίσεις είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητες για την επιβίωση νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Αυξάνονται οι δόσεις για φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ - Τι ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Τέσσερις ακόμη νέες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας, ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη βουλή. Το πρώτο, η ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ ενισχύεται με ακόμα 200 εκατ.

Προς παράταση οι φορολογικές δηλώσεις – Σε περισσότερες δόσεις ΕΝΦΙΑ και φόρος εισοδήματος

Όλο και πιο πιθανό θεωρείται το ενδεχόμενο παράτασης της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία της ΑΑΔΕ, πολλοί λίγοι είναι όσοι έκαναν ήδη τις δηλώσεις τους.

Έκπτωση φόρου για τους ιδιοκτήτες ακινήτων - Τι προβλέπεται για ΕΝΦΙΑ και ενοίκια

Κατατέθηκε στη Βουλή χθες το βράδυ, παράλληλα με την τροπολογία για τη μείωση του ΦΠΑ στο 13% για την εστίαση, η διάταξη για την έκπτωση φόρου που θα δοθεί στους ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι υπέστησαν μείωση εισοδήματος λόγω του οριζόντιου μέτρου κουρέματος των ενοικίων.

Πληττόμενες επιχειρήσεις: Μείωση της προκαταβολής φόρου έως 50%

Εκπτώσεις φόρου για πάνω από 1 εκατ. επιχειρήσεις, επαγγελματίες και ιδιοκτήτες ακινήτων που πλήττονται από τη πανδημία περιλαμβάνει το σχέδιο της κυβέρνησης.

Τα σενάρια που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών για να ελαφρύνει από τα φορολογικά βάρη τους φορολογούμενους προβλέπουν:

Τα μέτρα για τον κορωνοϊό αναβάλλουν για το 2021 πέντε φοροελαφρύνσεις

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε, με την ανάλογη σωτηριολογική ρητορική, ένα νέο πακέτο μέτρων για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων του κορωνοϊού. Η δέσμη μέτρων συνοδεύεται και από αρκετούς ευσεβείς πόθους της κυβέρνησης, ως προς το πώς θα κινηθούν οι δείκτες το επόμενο τρίμηνο.

Subscribe to ΕΝΦΙΑ