Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Νέα, επαναστατική μέθοδος για την αντιμετώπιση της ημικρανίας

Η ημικρανία είναι μια παθολογική κατάσταση που έρχεται και επανέρχεται και, αντίθετα με ό,τι πιστεύεται, αφορά σχεδόν εξίσου γυναίκες και άντρες. Ακόμα και η αναφορά της νοσηρής αυτής κατάστασης είναι ικανή να φέρει πόνο στα άτομα που την έχουν γνωρίσει. Χρόνια αναμετριέται μαζί της η Ιατρική με θετικά αποτελέσματα αλλά όχι με εφάπαξ θεραπεία.

Ημικρανία: Ο ένοχος υπεράνω υποψίας που επιδεινώνει την κατάσταση

Αν είστε από εκείνους που βιώνουν συχνά πονοκεφάλους και παράλληλα περνούν πολύ χρόνο πάνω από την οθόνη του smartphone τους, μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Neurology Clinical Practice υποστηρίζει ότι μάλλον πρέπει να αφήνετε το κινητό σας στην άκρη, όποτε σας δίνεται η ευκαιρία.

Πονοκέφαλος: Πέντε αιτίες που δεν φαντάζεστε

Ο πονοκέφαλος ή κεφαλαλγία θεωρείται ότι είναι το συχνότερο σύμπτωμα για το οποίο αναζητείται ιατρική συμβουλή. Για κάποιους μπορεί να αποτελεί τακτική ρουτίνα και "κομμάτι της ζωής τους", ενώ άλλοι δεν εμφανίζουν πονοκέφαλο σχεδόν ποτέ. Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υποδηλώνει την ύπαρξη κάποιας πάθησης.

Πώς να αντιμετωπίσετε τις ημικρανίες

Η ημικρανία αποτελεί μια αρκετά συχνή μορφή κεφαλαλγίας που διακρίνεται με ορισμένα ειδικά χαρακτηριστικά. Θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι κάθε πλαγιωμένη στο μισό του κρανίου κεφαλαλγία δεν είναι απαραίτητα ημικρανία. Κάλλιστα μπορεί μια κεφαλαλγία τάσεως να αφορά το μισό του κεφαλιού.

Ημικρανία: Ο καφές φίλος ή εχθρός της;

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ ανακάλυψαν ότι η πολλή καφεΐνη σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης νέας ημικρανικής κρίσης.

Η σχετική μελέτη πραγματοποιήθηκε σε 98 άνδρες και γυναίκες, μέσης ηλικίας 35 ετών. Οι ασθενείς αυτοί είχαν αρχίσει να παρουσιάζουν ημικρανία στα 16 τους χρόνια κατά μέσον όρο.

Ποιες τροφές προκαλούν ημικρανία

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ                                                                                            

Οι ειδικοί αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο ο πονοκέφαλος να προκαλείται από ορισμένες τροφές.

Subscribe to Ημικρανία