Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Μόσιαλος: Πότε πρέπει να προσέχουν περισσότερο όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο

Σαφείς εξηγήσεις για ποιο λόγο οι πολίτες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να τηρούν τα μέτρα ακόμα και αφότου εμβολιαστούν δίνει ο Ηλίας Μόσιαλος.

Με ανάρτησή του στo Facebook, ο κ. Μόσιαλος εξηγεί το πώς λειτουργούν τα εμβόλια στον οργανισμό μας και ποια είναι η διαφορά των εμβολίων που κυκλοφορούν.

Ισχύουν οι ίδιοι κανόνες για όσους λάβουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού; - Ο Γεωργαντάς απαντά

Για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, το άνοιγμα της αγοράς αλλά και τις κατηγορίες ανθρώπων που παίρνουν σειρά για να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού μίλησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς

Κοντοζαμάνης: Εξετάζεται το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Τι δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κατά την τακτική ενημέρωση

Το υπουργείο Υγείας εξετάζει τη δυνατότητα το εμβόλιο μονής δόσης της Johnson & Johnson να χορηγείται από γιατρούς και φαρμακεία, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης, κατά την σημερινή ενημέρωση.

Εμβόλιο: Αίτηση για έγκριση υπέβαλε η Johnson & Johnson στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων

Η Johnson & Johnson υπέβαλε αίτηση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) για τη χορήγηση ευρωπαϊκής άδειας κυκλοφορίας υπό αίρεση, για το ερευνητικό υποψήφιο εμβόλιο της Janssen κατά της COVID-19.

Νέα στοιχεία από το Ισραήλ για το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech: Στο 85% η αποτελεσματικότητα μετά την πρώτη δόση

Η πρώτη δόση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά της Covid-19 παρέχει υψηλή αποτελεσματικότητα 85%, σύμφωνα με μια νέα ισραηλινή μελέτη στο προσωπικό του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας, του Ιατρικού Κέντρου Σέμπα.

54,08 ευρώ ανά εμβόλιο ζητούσαν αρχικά από την ΕΕ οι BioNTech και Pfizer

Τιμή 54,08 ευρώ ανά δόση εμβολίου ζήτησαν οι BioNTech και Pfizer από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μια αρχική πρόταση τον Ιούνιο του 2020, σύμφωνα με εμπιστευτικό έγγραφο που επικαλούνται η Sueddeutsche Zeitung και οι δημόσιοι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί NDR και WDR.

Κέρκυρα: Με παράλυση στα κάτω άκρα γιατρός μετά τη δεύτερη δόση εμβολίου

Γιατρός του νοσοκομείου Κέρκυρας νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του νησιού με παράλυση κάτω άκρων. Ο γιατρός αφού έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού παρουσίασε κόπωση και μυαλγίες και λίγο αργότερα υπέστη παράλυση των κάτω άκρων.

Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ: Λιγότερα τα τεστ κορωνοϊού λόγω κακοκαιρίας

Λιγότερα τεστ με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εικόνα της πορείας της πανδημίας θα γίνουν λόγω της κακοκαιρίας που σάρωσε την χώρα και τις τελευταίες ώρες σφυροκοπά την Αττική που έχει άλλωστε και το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο.

Κορωνοϊός: Αλλαγές στο πρόγραμμα εμβολιασμού λόγω κακοκαιρίας

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, η έναρξη του εμβολιαστικού προγράμματος, για σήμερα Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, μετατίθεται για τις 10:30 σε ολόκληρη την Αττική, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Εγκρίθηκε το εμβόλιο της AstraZeneca

Δόθηκε η έγκριση για την κατεπείγουσα χρήση του εμβολίου και σε χώρες όπου κυκλοφορεί η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη  - Ανοίγει ο δρόμος για τη χορήγηση εκατοντάδων εκατομμυρίων δόσεων σε φτωχές χώρες

Μόσιαλος για σύνδρομο Guillain-Barré: Δεν έχει αποδειχθεί ο συσχετισμός με τα εμβόλια

Δεν έχει αποδειχθεί ο συσχετισμός των εμβολίων και του νευρολογικού συνδρόμου Guillain-Barré, συνεπώς δεν πρέπει να αναπαράγουμε βιαστικούς ή λανθασμένους συσχετισμούς για την εμφάνιση αυτού του συνδρόμου - ή άλλης σπάνιας ασθένειας- λίγο μετά τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 χωρίς πολύ προσεκτική ανάλυση.

Νέες συστάσεις του CDC: Όσοι κάνουν το εμβόλιο δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα έπειτα από επαφή με κρούσμα

Οι άνθρωποι που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις των εμβολίων της Pfizer/BioNTech ή της Moderna κατά του κορωνοϊού δεν θα υπάρχει να μπουν σε απομόνωση εάν έρθουν σε επαφή με διαγνωσμένο κρούσμα κορωνοϊού μέσα στο επόμενο τρίμηνο, σύμφωνα με νέες συστάσεις των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (CDC) των ΗΠΑ.

Κορωνοϊός - εμβόλιο: Ακόμα και εντός της εβδομάδας η συμφωνία της ΕΕ με τη Novavax

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενδέχεται να υπογράψει αυτήν την εβδομάδα συμφωνία με την εταιρεία Novavax για την προμήθεια των ευρωπαϊκών χωρών με το υποψήφιο εμβόλιό της κατά της Covid, σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους που συμμετέχουν στις συνομιλίες.

Subscribe to Εμβόλιο