Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Διεθνής Αμνηστία: Αδικαιολόγητη παρέμβαση στην ελευθερία της ειρηνικής συνάθροισης το νέο νομοσχέδιο

Η Διεθνής Αμνηστία εκφράζει σοβαρές ανησυχίες για διάφορες διατάξεις στο νομοσχέδιο για τις συναθροίσεις, που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή, οι οποίες εάν εγκριθούν, «θα αποτελέσουν αδικαιολόγητη παρέμβαση στο δικαίωμα στην ελευθερία της ειρηνικής συνάθροισης, όπως διασφαλίζεται από τις διεθνείς και περιφερειακές συνθήκες στις

Πρόσφυγες παρέχουν ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε ευάλωτους συμπατριώτες τους - Πώς λειτουργεί

Δεκαπέντε πρόσφυγες που κατάφεραν να ξεπεράσουν άσχημα βιώματα και να τα μετασχηματίσουν σε δύναμη και ελπίδα, βάζουν ένα νέο στόχο στη ζωή τους, να συμπαρασταθούν σε άλλους πρόσφυγες που αισθάνονται αβοήθητοι.

Διεθνής Αμνηστία: Η αξιοπιστία της ΕΕ διακυβεύεται στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας

Ενόψει της σημερινής έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (ΔΕΥ), η Διεθνής Αμνηστία καλεί τα κράτη μέλη της ΕΕ να επέμβουν και να αντιμετωπίσουν την κατάσταση που εκτυλίσσεται στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας.

Διεθνής Αμνηστία: Η Τεχεράνη σκότωσε 23 παιδιά σε επιχειρήσεις καταστολής τον Νοέμβριο

Η Διεθνής Αμνηστία κατηγόρησε σήμερα τις δυνάμεις ασφαλείας του Ιράν ότι σκότωσαν 23 παιδιά, τα περισσότερα με πραγματικά πυρά, στη διάρκεια της επιχείρησης καταστολής των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων του Νοεμβρίου.

Διεθνής Αμνηστία: Η Ευρώπη είναι ένα «φρούριο» που ποινικοποιεί την αλληλεγγύη

Η έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας, που βασίζεται σε έρευνα που διενεργήθηκε την περίοδο 2017-2019, επικρίνει την «καταχρηστική χρήση νόμων εναντίον διακινητών και αντιτρομοκρατικών μέτρων» προκειμένου να αποθαρρυνθούν όσοι βοηθούν πρόσφυγες, μετανάστες και αιτούντες άσυλο

Γ. Σακελλαρίδης: Παράνομη η αποτροπή προσφύγων και η ΝΔ το ξέρει (ηχητικό)

Ο διευθυντής του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώνστας σήμερα σε ραδιοφωνική εκπομπή, με αφορμή τον φράκτη που θέλει να τοποθετήσει η κυβέρνηση σε θαλάσσια περιοχή κοντά στη Λέσβο, εξήγησε ότι ουσιαστικά η ΝΔ επιδιώκει να βρει νόμιμους τρόπους για να εφαρμόσει μια πρακτική η οποία είναι παράνομη, όπως είναι η

Διεθνής Αμνηστία: Καθυστερήσεις και ανεπάρκειες στη διαλεύκανση του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου

Τις 101.146 έχουν φτάσει οι υπογραφές που έχουν συγκεντρωθεί από τη Διεθνή Αμνηστία, στο πλαίσιο της εκστρατείας της οργάνωσης για απόδοση δικαιοσύνης για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, 16 μήνες μετά το τραγικό συμβάν.

Διεθνής Αμνηστία: «Aπειλεί τα ανθρώπινα δικαιώματα» το οικονομικό μοντέλο του Facebook και της Google

Η Διεθνής Αμνηστία επέκρινε σφοδρά χθες Τετάρτη το οικονομικό μοντέλο του Facebook και της Google «που βασίζεται στην παρακολούθηση», χαρακτηρίζοντας το «συστημική απειλή για τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Διεθνής Αμνηστία: Η Τουρκία στέλνει διά της βίας Σύρους πρόσφυγες στη «ζώνη ασφαλείας»

Διά της βίας στέλνει η Τουρκία Σύρους πρόσφυγες σε μία περιοχή της Συρίας, κοντά στα σύνορα, όπου σκοπεύει να εγκαθιδρύσει «ζώνη ασφαλείας», παρά το γεγονός ότι οι συγκρούσεις δεν έχουν λήξει, αναφέρεται σε έκθεση που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή από τη Διεθνή Αμνηστία.

Διεθνής Αμνηστία: Η Άγκυρα με βία και απειλές στέλνει πίσω στη Συρία πρόσφυγες

Η Τουρκία στέλνει διά της βίας σύρους πρόσφυγες σε μια περιοχή της Συρίας κοντά στα σύνορα όπου σκοπεύει να εγκαθιδρύσει μια «ζώνη ασφαλείας», παρ΄όλο που η σύγκρουση εκεί δεν έχει λήξει.

Καταπέλτης η Διεθνής Αμνηστία: Ανεπαρκείς συνθήκες για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα

 ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΕΕ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ                                                                                                                         

Στοιχεία σοκ για τις συνθήκες φιλοξενίας των προσφύγων στην Ελλάδα φέρνει στο φως έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας.

Άνοιξε η σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη χωρίς... παρατράγουδα

ΑΜΕΣΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΧΕ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.                                                                              

Μετά από 30 μέρες υπό κατάληψη, άνοιξε σήμερα η σιδηροδρομική γραμμή στον καταυλισμό της Ειδομένης, μπροστά στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - πΓΔΜ.

Ύπατη Αρμοστεία και Διεθνής Αμνηστία ανησυχούν για τους πρόσφυγες σε Ελλάδα και Τουρκία

Την έντονη ανησυχία τους για την τύχη των προσφύγων στην Ελλάδα και την Τουρκία εκφράζουν σχεδόν ταυτόχρονα τόσο η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ όσο και η οργάνωση της Διεθνούς Αμνηστίας.

Subscribe to Διεθνής Αμνηστία