Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Εφορία: Όλα τα χρέη του κορωνοϊού σε 12 ή 24 δόσεις - Τι θα προβλέπει η νέα έκτακτη ρύθμιση

Μια νέα έκτακτη ρύθμιση για την εξόφληση σε 12 ή 24 μηνιαίες δόσεις των φορολογικών χρεών νοικοκυριών και επιχειρήσεων που γεννήθηκαν στην πανδημία του κορωνοϊού, δηλ. από τον Μάρτιο και μετά, δρομολογεί η κυβέρνηση.

Διαγραφή χρεών για 70 φτωχές χώρες ζητούν διεθνείς προσωπικότητες

Με επιστολή τους προς τους επικεφαλής του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, οι υπογράφοντες καλούν τους διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς να εξετάσουν το ενδεχόμενο «εκτεταμένης διαγραφής χρέους» για περισσότερες από 70 από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου

Ντράγκι: Είμαστε σε πόλεμο, να διαγραφούν ιδιωτικά χρέη

Άμεση κινητοποίηση κυβερνήσεων και τραπεζών ζητά ο πρώην επικεφαλής της ΕΚΤ. Αναπόφευκτη η μεγάλη αύξηση του κρατικού χρέους. Εισηγείται στρατηγική «whatever it takes» για τη στήριξη εταιρειών που θα κρατήσουν το προσωπικό, με υπεραναλήψεις και πιστωτικές γραμμές. Ποιο ιδιωτικό χρέος θα πρέπει να διαγραφεί.

Χρέη στην εφορία: Πότε αναμένεται η εγκύκλιος για τη νέα πάγια ρύθμιση

Τις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί η εγκύκλιος για τη νέα πάγια ρύθμιση 24-48 δόσεων, ενώ γίνεται προσπάθεια η πλατφόρμα να είναι έτοιμη τον Φεβρουάριο, δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, κατά τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

46,7 δις τα πρόστιμα στις εφορίες

Να διαγραφούν οι προσαυξήσεις και μέρος του κεφαλαίου για να αρχίσει ο κόσμος να πληρώνει - Στα 130 δις ευρώ εκτοξεύτηκαν οι οφειλές των φορολογουμένων.

Έρχονται κατασχέσεις μετρητών και ακινήτων

ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΓΙΑ ΧΡΕΗ 10.000 ΑΚΙΝΗΤΑ                                                                                                                                                                                           

Στο διαδίκτυο η «μαύρη λίστα» της ΓΓΔΕ: Δημοσιοποιηθήκαν τα ονόματα 15.000 μεγαλοοφειλετών

5.500 ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1,5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων δημοσιεύει λίστα με τα ονόματα 15.000 οφειλετών που έχουν χρέη άνω των 150.000 ευρώ που συνολικά χρωστούν περίπου 65 δισ. ευρώ. Μάλιστα οι 5.500 περίπου έχουν χρέη άνω των 1,5 εκατ. ευρώ.

Στα 6,6 δισ. ευρώ τα «φέσια» του Δημοσίου τον Μάρτιο

Στα 6,674 δισ. ευρώ αυξήθηκαν τα «φέσια» του Δημοσίου προς τους ιδιώτες,  τον περασμένο Μάρτιο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ), που έδωσε στην δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών. 

Online οι ρυθμίσεις χρεών στον ατομικό λογαριασμό ασφαλισμένου του ΟΑΕΕ

Διαδικτυακά θα μπορούν να βλέπουν τις δόσεις τους οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ που έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση χρεών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης, οι δόσεις ρυθμίσεων Ν.4152/2013  & Ν.4321/2015 απεικονίζονται στην διαδικτυακή υπηρεσία Ατομικός Λογαριασμός Ασφαλισμένου.

Μιχαλολιάκος: «Τα χρέη των κομμάτων δεν πρόκειται να ξεχρεωθούν όσες εξεταστικές και αν γίνουν»

«Τα χρέη των κομμάτων προς τις τράπεζες, δεν πρόκειται να ξεχρεωθούν, όσες εξεταστικές επιτροπές και αν γίνουν», εκτίμησε ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Στα 6 δισ. τα «φέσια» του Δημοσίου προς ιδιώτες

Στα 6,059 δισ. ευρώ αυξήθηκαν οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του δημοσίου το Φεβρουαρίου του 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών.

Τον Ιανουάριο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές είχαν διαμορφωθεί στα 5,47 δισ. ευρώ.

Βήμα – βήμα πως θα ρυθμίσετε οφειλές προς το Δημόσιο με το «νόμο Κατσέλη»

Εκατομμύρια φορολογούμενοι με ληξιπρόθεσμες οφειλές τόσο προς τις τράπεζες όσο και προς την εφορία, τους δήμους ή και τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν τη δυνατότητα να εντάξουν το σύνολο των οφειλών τους στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του ν. 3869/2010, πιο γνωστού ως «νόμου Κατσέλη».

Ξεπερνούν το ένα εκατ. οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα

ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΕΩΣ ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΕΣ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ

Οι  απλήρωτοι από 1-5 μήνες εργαζόμενοι προσεγγίζουν το ένα εκατομμύριο, ενώ σχεδόν μισό εκατομμύριο είναι οι υποαπασχολούμενοι, μέχρι 4 ώρες επισήμως την ημέρα με τις μισές αποδοχές.

Subscribe to Χρέη