Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Αγίου Πνεύματος 2020: Τι ισχύει με τις τράπεζες και τα ανοιχτά μαγαζιά

Η αργία του Αγίου Πνεύματος για το 2020 έφτασε, καθώς είναι τη Δευτέρα 8 Ιουνίου. Οι τράπεζες θα είναι κλειστές, καθώς είναι επίσημη αργία για τον τραπεζικό τομέα. Κλειστό θα είναι και το δημόσιο, καθώς και οι περισσότερες επιχειρήσεις.

Για τα μαγαζιά όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. 

Mε υπογραφή Γεωργιάδη ξηλώνεται η Κυριακάτικη αργία

Έπειτα από πασίγνωστη αλυσίδα παιχνιδιών που πριν από λίγες μέρες ανακοίνωσε την απόφασή της να λειτουργεί όλες τις Κυριακές του χρόνου στα υποκατάστημά της σε Πρέβεζα και Κατερίνη και προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης αποφάσισε να λειτουργεί τις Κυριακές και γνωστό εκπτωτικό χωριό στα Σπάτα Αττικής.

Σέρρες: Άλλαξαν πολιούχο για να μην χάσουν την αργία!

Σε αλλαγή πολιούχου προχώρησε ο δήμος Βισαλτίας Σερρών.

Συγκεκριμένα, η πόλη διαθέτει δύο μεγάλες ενορίες, αυτή του Αγίου Γεωργίου και αυτή του Αγίου Αθανασίου με πολιούχο της πόλης να είναι ο Άγιος Γεώργιος.

Πώς θα πληρωθούν όσοι θα εργαστούν την 28η Οκτωβρίου;

Φέτος, η Εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου 2018 συμπίπτει με ημέρα Κυριακή, που από το νόμο έχει καθοριστεί ως υποχρεωτική αργία. Στις ημέρες υποχρεωτικής αργίας απαγορεύεται η απασχόληση των εργαζομένων και η λειτουργία των επιχειρήσεων, εκτός από εκείνες που νόμιμα λειτουργούν Κυριακές και αργίες.

28η Οκτωβρίου: Διαβάστε πώς θα πληρωθούν όσοι εργάζονται

Ζήτημα μετάθεσης της αργίας λόγω της Εθνικής εορτής σε άλλη εργάσιμη μέρα δεν τίθεται, αφού από το 1983 (Ν.1400/83) καταργήθηκαν οι διατάξεις για μετάθεση αργιών σε άλλη μέρα όταν συμπίπτουν με Κυριακές. 

Για τους εργαζόμενους ισχύουν τα παρακάτω για την ημέρα αυτή:

Εορτή Αγίου Πνεύματος: Για ποιους είναι αργία και πώς αμείβεται

ΣΤΙΣ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ                                                                                                                                                         

Ποιοι εργάζονται τη Μεγάλη Παρασκευή

Τη Μεγάλη Παρασκευή επιτρέπεται η λειτουργία των επιχειρήσεων και η απασχόληση των μισθωτών στον ιδιωτικό τομέα, με εξαίρεση τους κλάδους των μισθωτών για τους οποίους προβλέπεται η εν λόγω ημέρα ως αργία, βάσει ειδικών διατάξεων.

Απίστευτο! Έκαναν επίσημες αργίες όλες τις Παρασκευές: Δείτε γιατί

Για τους επόμενους δύο μήνες όλες οι Παρασκευές ορίστηκαν ως επίσημες αργίες στη Βενεζουέλα, σύμφωνα με απόφαση του προέδρου Νίκολα Μαδούρο.

Η απόφαση ήρθε σε μία προσπάθειά για εξοικονόμηση ρεύματος εν μέσω ενεργειακής κρίσης!

Subscribe to Αργία