Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΓΣΕΕ: Να ακυρωθούν οι απολύσεις 10 ημέρες πριν από το lockdown

Επιστολή στους συναρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας απέστειλε η ΓΣΕΕ, ζητώντας τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων για να αντιμετωπιστούν οι σοβαρές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις από την πανδημία.

ΗΠΑ: 19.000 απολύσεις από την American Airlines

Η διοίκηση της εταιρείας American Airlines ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι θα αρχίσει από σήμερα να αναστέλλει τις συμβάσεις 19.000 εργαζομένων της, καθώς η πολιτική ηγεσία των ΗΠΑ δεν έχουν μπορέσει να συμφωνήσουν στην παράταση της στήριξης που προσφέρει το κράτος στον τομέα των αερομεταφορών, ο οποίος υφίσταται βαρύ πλήγμα από την πανδημία του κορ

Απολύει 36.000 εργαζομένους η αεροπορική United Airlines

Ακόμη μία αεροπορική εταιρεία, η United Airlines, ανακοίνωσε ότι προχωρά σε απόλυση 36.000 εργαζομένων, σχεδόν το μισό προσωπικό της στις ΗΠΑ, ως αποτέλεσμα του πλήγματος που έχει δεχθεί ο τουριστικός κλάδος εξαιτίας της πανδημίας.

Κυνισμός Άδωνι για απολύσεις: «Τι θέλετε να αντιστρέψουμε τη βαρύτητα;» (Video)

Μετά την φυσικοποίηση των κοινωνικών ανισοτήτων ήρθε και η φυσικοποίηση των απολύσεων.

Αντίθετη στην ανθρώπινη φύση μια κοινωνία χωρίς ανισότητες έλεγε ο Κυρ. Μητσοτάκης το 2017 και σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης εισήγαγε την φυσικοποίηση και των απολύσεων.

Κρύβουν την απελευθέρωση των απολύσεων

Από εργαλείο διάσωσης, το SURE και η χρηματοδότηση κατά 60% στο τμήμα του μισθού που θα μειωθεί, προσφέρεται για να προχωρήσουν οι επιχειρήσεις σε αναδιάρθρωση του προσωπικού τους.

Αχτσιόγλου: «Σε κύμα απολύσεων και ανεργίας οδηγούν οι επιλογές της κυβέρνησης»

Τη διαχείριση αντιμετώπισης των συνεπών της πανδημίας από την κυβέρνηση επέκρινε ξανά η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, τονίζοντας οι επιλογές τους υπουργείου Εργασίας οδηγούν «σε ένα μεγάλο κύμα απολύσεων και ανεργίας», υπογραμμίζοντας ότι «στις επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή ουσιαστικά από τις 4 Μαΐου που άρχισαν να

Απολύονται οι καθαρίστριες στο Δρομοκαΐτειο - Μέχρι τέλος Ιουνίου 4.000 άτομα στο δρόμο (video)

Ζητάμε από την κυβέρνηση να αναθεωρήσει και “να μη γυρίσουν οι εργολάβοι στα νοσοκομεία που έπιναν το αίμα των εργαζομένων”, τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων στο "Δρομοκαΐτειο" Ψυχιατρικό Νοσοκομείο

ΓΣΕΕ: Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ να πάρει πίσω τις απολύσεις των εργαζομένων

Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει τη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ «για την απαράδεκτη πρακτική της να προχωρήσει στην απόλυση 75 εργαζομένων, εξειδικευμένων τεχνιτών, οι οποίοι εργάζονταν τρία χρόνια στην εταιρεία. Ιδιαίτερα σήμερα στις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνει η χώρα»

Απολύσεις 125 εργαζομένων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ με αφορμή την πανδημία καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών

Τις απολύσεις 125 εξειδικευμένων εργαζομένων καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών με αφορμή την πανδημία και ζητούν να ανακληθούν, ώστε να μην οδηγηθούν στην ανεργία από την απαράδεκτη απόφαση της Διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Στο δρόμο θα βρεθούν 44 καθαρίστριες από το Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας, στην Πάτρα

Στις 30 Απριλίου, 44 καθαρίστριες του Νοσοκομείου "Άγιος Ανδρέας" στην Πάτρα πετιούνται στο δρόμο και όπως καταγγέλλει η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου: "κανένας από το Υπουργείο Υγείας δεν αναλαμβάνει την ευθύνη γι΄αυτές τις γυναίκες". Αντιμετωπίζονται σαν αόρατες οι πιο σκληρά εργαζόμενες στα νοσοκομεία.

Subscribe to απολύσεις