Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Πυρετώδεις προετοιμασίες για το άνοιγμα των γυμναστηρίων – Αποστάσεις στα όργανα και αντισηπτικά

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα των γυμναστηρίων την προσεχή Δευτέρα, 15 Ιουνίου, στο πλαίσιο της άρσης των μέτρων για τον κορωνοϊό. Μετά από λουκέτο τριών μηνών, έχουν αρχίσει οι προετοιμασίες, ούτως ώστε τα γυμναστήρια να υποδεχτούν και τους πελάτες αλλά και τους εργαζόμενους.

Άρση μέτρων: Ανοίγουν νωρίτερα τα γυμναστήρια

Νωρίτερα αναμένεται να ανοίξουν τα γυμναστήρια στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των μέτρων για τον κορωνοϊό και την επιστροφή στην κανονικότητα. Ήδη μια σειρά επιχειρήσεων έχουν επανεκκινήσει και άλλες αναμένονται τις επόμενες ημέρες. Βάσει του αρχικού σχεδιασμού, τα γυμναστήρια εξεταζόταν να ανοίξουν στο τέλος Ιουνίου.

Επιστροφή στα θρανία: Ανοίγουν σήμερα νηπιαγωγεία, δημοτικά και ειδικά σχολεία

Ανοίγουν τις πόρτες τους ξανά σήμερα τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και τα ειδικά σχολεία όλων των βαθμίδων. Οι μικροί μαθητές επιστρέφουν στο σχολείο με νέα δεδομένα στη διάταξη των αιθουσών, τον μέγιστο αριθμό μαθητών ανά τάξη, αλλά και τον τρόπο που θα κάνουν διάλειμμα.

Ανοίγουν 515 οργανωμένες παραλίες εν μέσω καύσωνα: Όλα τα μέτρα και οι κανόνες

Με το πρώτο μεγάλο κύμα καύσωνα να έρχεται από αύριο, η Γενική Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αποφάσισε χθες πως το Σαββατοκύριακο θα ανοίξουν οι 515 οργανωμένες παραλίες της χώρας.

Νορβηγία: Το άνοιγμα των σχολείων δεν αναζωπύρωσε την επιδημία

Το άνοιγμα των παιδικών σταθμών και των σχολείων τον Απρίλιο στη Νορβηγία δεν αναζωπύρωσε την επιδημία του νέου κορωνοϊού στη χώρα της Βόρειας Ευρώπης, επί του παρόντος, διαβεβαιώνουν οι υγειονομικές αρχές της χώρας, καθησυχάζοντας τους φόβους ορισμένων.

ΔΕΗ: Πότε ανοίγουν τα καταστήματά της - Πώς θα λειτουργούν και ποιες συναλλαγές θα γίνονται

Ανοίγουν από τη Δευτέρα 11 Μαΐου τα καταστήματα της ΔΕΗ, αλλά λαμβάνοντας αυξημένα μέτρα προστασίας λόγω κοωνοϊού. Για την προστασία των εργαζομένων και των πελατών, η είσοδος στα καταστήματα θα γίνεται μετά τη θερμομέτρηση των εισερχομένων στον χώρο μέσα από ειδικές πύλες ή συσκευές θερμομέτρησης.

Μητσοτάκης για εστίαση: Άνοιγμα 1η Ιουνίου με περισσότερα τραπέζια έξω, χωρίς επιπλέον δημοτικά τέλη

Σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης για την προετοιμασία της άρσης των περιοριστικών μέτρων στην εστίαση, πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πώς θα επανέλθουν στην κανονικότητα οι εκκλησίες – Τι αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος - «Αδιαπραγμάτευτη η Θεία Κοινωνία»

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, όπου υιοθετήθηκε η εισήγηση να λειτουργήσουν οι εκκλησίες με βάση τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση.

Η ΟΛΜΕ αντιδρά στο άνοιγμα των σχολείων και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου (video)

Έντονα αντιδρά η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) στην επαναλειτουργία των γυμνασίων και των δύο πρώτων τάξεων του λυκείου, θέτοντας εύλογα ερωτήματα, που άπτονται τόσο της ασφάλειας μαθητών και καθηγητών όσο και των διαδικασιών.

Πότε ξεκινούν τα σχολεία μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων

Με την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς να τελειώνει, οι μαθητές ετοιμάζονται να επιστρέψουν πίσω στα θρανία μετά τις διακοπές.   

Ειδικότερα, τα μαθήματα θα ξεκινήσουν μετά τον εορτασμό των Θεοφανίων και ειδικότερα την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020.   

Ανοίγουν τα μπλόκα οι αγρότες

Στην αναστολή των κινητοποιήσεων τους προχωρούν οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών, προειδοποιώντας ωστόσο, ότι θα βρίσκονται στις επάλξεις για τη συνέχιση του αγώνα, υπό άλλη μορφή.

Η Βουλγαρία ζητά παρέμβαση της Ε.Ε. για άνοιγμα των συνόρων

Την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη διάνοιξη των μεθοριακών σταθμών στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, που κρατούν κλειστούς έχοντας τοποθετήσει τρακτέρ στις διαβάσεις Έλληνες αγρότες, ζητά με ψήφισμά της η Βουλή της Βουλγαρίας.

Subscribe to άνοιγμα