Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ταμείο Ανάκαμψης: Συμφωνία τον Ιούλιο «βλέπει» ο Τζεντιλόνι

Παρά τις τεράστιες δυσκολίες, λόγω της επιδημίας κορονοϊού, ο ευρωπαίος Επίτροπος και πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας θεωρεί ότι «από τα μέσα Μαρτίου, η Ευρώπη έλαβε εξαιρετικές αποφάσεις, χωρίς προηγούμενο»

Ντομπρόβσκις: Ανεβάζει στα €33 δισ. το μερίδιο της Ελλάδας από το Ταμείο Ανάκαμψης

Στα 33 δισ. ανεβάζει το μερίδιο από το Ταμείο Ανάκαμψης για την Ελλάδα ο Βάλντις Ντομπρόβσκις. Μιλώντας σε εκδήλωση του Economist, o Αντιπρόεδρος της Κομισιόν τόνισε ότι από το νέο πακέτο των 750 δισ. αντιστοιχούν για την Ελλάδα 22,6 δισ. ευρώ οικονομικές ενισχύσεις και επιπλέον δάνεια 9,4 δισ. ευρώ.

Κομισιόν: Το σχέδιο ανάκαμψης της οικονομίας - Ανακεφαλαιοποίηση υγιών ευρωπαϊκών επιχειρήσεων

Tη δημιουργία ενός «εργαλείου φερεγγυότητας» για την κάλυψη των κεφαλαιακών αναγκών υγιών ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, που διατρέχουν κίνδυνο λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, θα προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως δήλωσε η πρόεδρός της, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«U», «V», «W» ή «L»: Το αλφαβητάρι της ανάκαμψης – Τα σενάρια για την πορεία της οικονομίας

«V» όπως ξεχνάμε τα πάντα και ξεκινάμε από την αρχή, «W» όπως μια απότομη εκ νέου πτώση, «L» όπως ένα καταστροφικό σενάριο: Οι οικονομολόγοι στρέφονται στο λατινικό αλφάβητο για να ορίσουν με ένα γράμμα τους διαφορετικούς τρόπους εξόδου από την κρίση που προβλέπονται ύστερα από την άρση της καρα

Μικρή ανάκαμψη για το Δείκτη Οικονομικού Κλίματος τον Νοέμβριο

Μικρή ανάκαμψη παρουσίασε ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος τον Νοέμβριο, στις 107,0 από 106,7 μονάδες τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την Έρευνα Οικονομικής Συγκυρίας που εκπονεί το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).

Αισιόδοξος για την Ελλάδα δηλώνει ο Σόιμπλε

Πιο αισιόδοξος για τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα εμφανίστηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε δηλώσεις του. Μιλώντας σε συνέδριο στο Βερολίνο, ο κ. Σόιμπλε σημείωσε ότι η Ελλάδα ανακάμπτει ταχύτερα από τις προσδοκίες, σημειώνοντας πάντως ότι η χώρα χρειάζεται λειτουργική δημόσια διοίκηση.

ΣΕΒ: Η συμφωνία με τους θεσμούς δημιουργεί νέες προοπτικές για ανάκαμψη

Αισιόδοξο μήνυμα στέλνει ο ΣΕΒ, μετά την  ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του 3ου προγράμματος προσαρμογής της Ελλάδας, που εκτιμά «ότι θα βελτιώσει την εμπιστοσύνη, θα άρει τις ανησυχίες στην αγορά, και θα δημιουργήσει νέες προοπτικές για ανάκαμψη».

Σταθάκης: Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης εφαλτήριο για την ανάκαμψη

Την ώρα που η ελληνική αγορά, διψάει για νέους τρόπους και πηγές χρηματοδότησης,  ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης και ο υφυπουργός Αλέξης Χαρίτσης, επισκέφτηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο τους νομούς Χανίων και Ρεθύμνου. 

Subscribe to ανάκαμψη