Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Συντάξεις: Για ποιους έρχονται από φέτος μόνιμες αυξήσεις - Παραδείγματα

Μόνιμες αυξήσεις θα δουν από φέτος στις συντάξεις τους όσοι έχουν πάνω από 30 έτη ασφάλισης, οι χαμηλοσυνταξιούχοι αλλά και όσοι διατηρήσουν την προσωπική διαφορά. Αναλυτικά, σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα των ψηφισμένων νόμων, τα 3 στάδια για τις αυξήσεις στις συντάξεις είναι τα εξής σύμφωνα με την εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος":

Σήμερα οι ανακοινώσεις για τις αλλαγές στο lockdown - Τι θα ανοίξει - Ποιοι περιορισμοί θα χαλαρώσουν

Τα δεδομένα δείχνουν η κυβέρνηση προχωρά σε σχεδιασμό με ορισμένες προσαρμογές των μέτρων, όπως την χαλάρωση του ωραρίου απαγόρευσης κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα, κάτι που αναμένεται να ισχύσει από αύριο κιόλας.

Έρχονται αλλαγές στα SMS για μετακίνηση εκτός Δήμου;

Ένα βήμα πίσω στο lockdown έκανε η Ελλάδα, αφού από σήμερα είναι κλειστά τα σχολεία και πάλι σε ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ ισχύουν εδώ και μερικές εβδομάδες νέες απαγορεύσεις κυκλοφορίας των πολιτών, απαγόρευση μετακίνησης εκτός Δήμου και νέο ωράριο για την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Βεβαίωση μετακίνησης: Από 1 Μαρτίου το νέο έντυπο για εργαζόμενους

Από Δευτέρα 1 Μαρτίου οι εργοδότες υποχρεούνται να έχουν εφοδιάσει τους εργαζόμενούς τους με νέες βεβαιώσεις κίνησης για την εκτέλεση της εργασίας τους, οι οποίες μπορούν να έχουν διάρκεια ισχύος κατά ανώτατο όριο έως και τη Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021.

Βεβαίωση μετακίνησης: Τι άλλαξε από σήμερα - Τι να προσέχουν εργαζόμενοι, εργοδότες

Άλλαξαν από σήμερα, Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, τα δεδομένα για τις μετακινήσεις των πολιτών για λόγους εργασίας καθώς εργαζόμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες θα πρέπει να αλλάξουν τα έντυπα - βεβαιώσεις μετακίνησης που θα πρέπει να έχουν μαζί τους διαφορετικά θα επιβάλλονται πρόστιμα.

Αλλαγές στη βεβαίωση μετακίνησης: Τι θα ισχύει και από πότε σε δημόσιο και σε ιδιωτικό τομέα

Στο «μικροσκόπιο» των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν οι βεβαιώσεις μετακίνησης από τη Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου, καθώς διασταυρωτική πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία του εργαζόμενου πληθυσμού της χώρας έχει η Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Σούπερ μάρκετ: Τι αλλάζει στο ωράριο με το σκληρό lockdown στην Αττική

Το σκληρό lockdown στην Αττική που τίθεται σε ισχύ από την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου έως τις 28 Φεβρουαρίου, φέρνει αλλαγές στο ωράριο των σούπερ μάρκετ.

Tο προτεινόμενο διευρυμένο ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ και άλλων καταστημάτων τροφίμων είναι 7:00-20:30 τις καθημερινές και 7:00-17:30 το Σαββατοκύριακο.

Τι αλλάζει με τον νέο ΚΟΚ – Αυστηρότερες ποινές και point system αλλά ίδιες τιμές στα πρόστιμα

Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Οδική Ασφάλεια παρουσιάστηκε σήμερα, 3 Φεβρουαρίου 2020, σε ειδική εκδήλωση, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Κα

Lockdown: Μέσα στην εβδομάδα αποφάσεις για νέα μέτρα - Τι αλλάζει από σήμερα στα take away

Ένα «κοκτέιλ» που περιλαμβάνει από την μία τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού και από την άλλη την επικίνδυνη αύξηση των ποσοτικών και ποιοτικών δεικτών της πανδημίας στην Αττική έχουν θέσει επιστήμονες και κυβέρνηση σε επιφυλακή με όλα τα δεδομένα να είναι πλέον ανοιχτά.

Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές: Αυτές είναι οι εννέα αλλαγές που θα ισχύσουν από το 2023

Το νέο εκλογικό σύστημα για την εκλογή Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών, θα εφαρμοστεί στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 και παρουσιάστηκε στο υπουργικό συμβούλιο από τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και τον Αναπληρωτή υπουργό Στέλιο Πέτσα (είχε προαναγγέλλει την

Δίπλωμα οδήγησης: 10+1 αλλαγές στην εκπαίδευση και τις εξετάσεις - Μαθήματα από τα 17

Το σχέδιο νόμου για την Εκπαίδευση και Κατάρτιση Υποψήφιων Οδηγών παρουσίασαν στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής και ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Τι είναι ο κιρκάδιος ρυθμός που επηρεάζει τον οργανισμό μας

Το σώμα μας διαθέτει μια φυσική εσωτερική ροή και ρυθμό. Αυτός ο ρυθμός εργάζεται συνεχώς σε κύκλους, για να δημιουργήσει μια αίσθηση συνοχής από τη μία μέρα στην άλλη. Τα έτη, οι μήνες και οι ώρες επηρεάζονται από αυτούς τους ρυθμούς.

Σχολεία: Τι αλλάζει στη βαθμολόγηση σε Γυμνάσια και Λύκεια - Διευκρίνιση για τις απουσίες

Νέα εγκύκλιο για τα σχολεία με την οποία ρυθμίζονται τα κρίσιμα ζητήματα των απουσιών και της βαθμολόγησης μαθητών γυμνασίου και λυκείου εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.

Νέα δεδομένα στα πανεπιστήμια: Τι αλλάζει μέσα από 15 ερωταπαντήσεις – Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με τις αλλαγές που παρουσιάστηκαν σήμερα, Τετάρτη, για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και όχι μόνο έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας.

Ακολουθούν σχετικές ερωτήσεις και απαντήσεις:

Σε τρεις ομάδες σήμερα η ορκωμοσία – Οι αλλαγές στην κυβέρνηση

Σε τρεις διαφορετικές ομάδες θα γίνει η ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών της κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, η ορκωμοσία θα πραγματοποιηθεί ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου στις 11.00, στις 11.45 και στις 12.30.

Subscribe to αλλαγές