Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ακίνητα: Αυτόματη απαλλαγή από δημοτικά τέλη – Ποιους ιδιοκτήτες αφορά

Αυτόματα θα απαλλάσσονται οι ιδιοκτήτες ακινήτων από τα δημοτικά τέλη για τα κενά και τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα. Σύμφωνα με το σχέδιο που εξετάζει η κυβέρνηση η απαλλαγή θα τρέχει από την ημέρα που θα διακόπτεται η ηλεκτροδότηση του ακινήτου χωρίς μάλιστα ο ιδιοκτήτης να είναι υποχρεωμένος να υποβάλει στο Δήμο τη σχετική δήλωση η οπ

Φορείς αγοράς εισηγούνται να μην αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς, ζητώντας ξανά να μην γίνει καμία αύξηση στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων μέχρι να εξαλειφθούν οι συνέπειες που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός, απέστειλαν οι ΠΟΜΙΔΑ, ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΟΜΑΣΕ, ΣΑΤΕ, ΕΣΑ και Ομοσπονδία Κατασκευαστών Κτιρίων.

ΕΝΦΙΑ: Ποιοι δεν πληρώνουν φόρο ακινήτων

Περισσότεροι αναμένεται να είναι φέτος όσοι δικαιούνται πλήρη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, καθώς οι προϋποθέσεις για τη μείωση κατά 50% παραμένουν σταθερές, αλλά αυξάνονται οι ιδιοκτήτες ακινήτων που θα δηλώσουν χαμηλότερα εισοδήματα.

Οι ιδιοκτήτες επαγγελματικών ακινήτων ψάχνουν το χρώμα του κρατικού χρήματος από τα ενοίκια

Του Θανάση Λυρτσογιάννη από την Κυριακάτικη Kontranews

Tον μπελά τους έχουν βρει οι ιδιοκτήτες επαγγελματικών ακινήτων που τα νοικιάζουν. Η κυβέρνηση ακόμα δεν έχει δώσει τα χρήματα που τους έχει υποσχεθεί.

Ανδρέας Μικρούτσικος: Έτσι τα έχασα όλα, ακίνητα και καταθέσεις - Τι είπε για τους τρεις γάμους του

Στη δύσκολη περίοδο της ζωής του όταν έχασε όλη του την περιουσία αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Ανδρέας Μικρούτσικος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα. Όπως υποστήριξε ο παρουσιαστής εμπιστεύθηκε τους λάθος ανθρώπους. "Από εκεί λοιπόν που είχα τα πάντα, μετά τίποτα. Από δύο κακές κινήσεις που έμπλεξα.

Μείωση ενοικίων: Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε για τις αλλαγές μετά τα νέα μέτρα

Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις από τους ιδιοκτήτες ακίνητων καθώς, με το νέο πακέτο μέτρων, εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις που εδρεύουν στην περιφέρεια Αττικής και σε 21 περιφερειακές ενότητες της υπόλοιπης χώρας, θα μπορούν να διεκδικήσουν τον Νοέμβριο υποχρεωτική μείωση 40% στο ενοίκιο τους.

Ακίνητα: «Παγώνει» το σχέδιο της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών

Με την πανδημία του κορωνοϊού να βρίσκεται σε έξαρση το οικονομικό επιτελείο βάζει ξανά στον πάγο το σχέδιο της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων και την ένταξη στο σύστημα 3.000 περιοχών.

Έκπτωση 20% στις φορολογικές οφειλές για ιδιοκτήτες ακινήτων, που εισπράττουν μειωμένο ενοίκιο

Έκπτωση για οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι δεν εισπράττουν το 40% του μισθώματος στα πλαίσια των μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, προβλέπει απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Σύμφωνα με αυτήν:

Λεχαινά: Αυτοδιοικητικός λέει ότι η φιλοξενία παιδιών με αναπηρία στο ίδιο κτίριο που έχει διαμέρισμα απαξιώνει την αξία του

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Διονύσης Μάλιαρης, έστειλε εξώδικο στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Δυτικής Ελλάδας, διαμαρτυρόμενος για τη στέγαση ατόμων με αναπηρία σε κτίριο, στα Λεχαινά, όπου έχει και αυτός διαμέρισμα εκεί, επειδή η παρουσία τους θα απαξιώσει την ιδιοκτησία του!

Έκπτωση φόρου για τους ιδιοκτήτες ακινήτων - Τι προβλέπεται για ΕΝΦΙΑ και ενοίκια

Κατατέθηκε στη Βουλή χθες το βράδυ, παράλληλα με την τροπολογία για τη μείωση του ΦΠΑ στο 13% για την εστίαση, η διάταξη για την έκπτωση φόρου που θα δοθεί στους ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι υπέστησαν μείωση εισοδήματος λόγω του οριζόντιου μέτρου κουρέματος των ενοικίων.

Ακίνητα εκτός σχεδίου: Έρχονται ανατροπές στους όρους δόμησης

Αλλάζει το σκηνικό στην εκτός σχεδίου δόμηση. Όπως αναφέρει η εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, από το υπουργείο Περιβάλλοντος σχεδιάζουν να περιορίσουν τις παρεκκλίσεις. Και αυτό επειδή σήμερα, με ειδικούς όρους και ενίοτε φωτογραφικές διατάξεις, καταστρατηγείται στην πράξη ο βασικός άξονας που είναι για την κατοικία τα τέσσερα στρέμματα.

Σκυλακάκης: Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα λάβουν το 1/3 των ενοικίων που έχασαν

Η κυβέρνηση αναλαμβάνει να δώσει στους ιδιοκτήτες ακινήτων που μειώθηκε το εισόδημα τους, το 1/3 των ενοικίων που έχασαν, πέραν της αναστολής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών και συμψηφισμού φορολογικών υποχρεώσεων, δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης.

Ακίνητα: Όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τις αλλαγές για τους ιδιοκτήτες

Ρεπορτάζ με όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τις εξελίξεις σε 7+1 επιμέρους τομείς που αφορούν στους ιδιοκτήτες ακινήτων, φιλοξενεί καθημερινή εφημερίδα.

Αναλυτικά:

1. Ελάφρυνση στον φόρο εισοδήματος των ιδιοκτητών

Έκπτωση ενοικίου: Από φέτος οι ελαφρύνσεις για τους ιδιοκτήτες - Κούρεμα στον ΕΝΦΙΑ, μείωση φόρου εισοδήματος

Το κατάλληλο αντιστάθμισμα για τους ιδιοκτήτες που έλαβαν και θα λάβουν μειωμένα ενοίκια αναζητά το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα και η βοήθεια προς αυτούς.

Έξαλλοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων για τη νέα μείωση 40% στα ενοίκια

Να τεθεί άμεσο τέλος στην μείωση των ενοικίων και κάθε περαιτέρω στήριξη των ενοικιαστών να χρηματοδοτηθεί από τα 24 δις των μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοιού, και όχι από τους ήδη «καταληστευμένους ιδιοκτήτες», ζητά η ΠΟΜΙΔΑ με ανακοίνωσή της από την κυβέρνηση.

Subscribe to Ακίνητα