Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Γιώργος Μελιγγώνης

 

Ο Γιώργος Μελιγγώνης είναι δημοσιογράφος, παρουσιαστής του κεντρικού

δελτίου ειδήσεων του Kontra Channel και αρθρογράφος στην εφημερίδα Kontranews.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί του στο email [email protected]

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ

 

ΚΙΝΑΛ: Απλώς επέλεξε στρατόπεδο 

Το Κίνημα Αλλαγής προσπαθεί από προχθές να μας πείσει ότι αν δεν είχε μπει σε παζάρι με την κυβέρνηση για τις αλλαγές στο νομοσχέδιο που περιορίζει τις διαδηλώσεις, τότε αυτό «θα ψηφιζόταν με την αρχική, αυταρχική μορφή του».

Τα χατίρια, τα σκάνδαλα και τα γεγονότα

Είναι γνωστός ως ένας από τους βασικούς κανόνες της προπαγάνδας: όταν γίνεται πολύς θόρυβος για ένα θέμα, τότε στο τέλος τα πραγματικά γεγονότα καλύπτονται από το θόρυβο και αυτός ο τελευταίος μετουσιώνεται, στην συνείδηση του κοινού, σε πραγματικότητα.

Μιντιακά παθήματα

Οι καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τον επιχειρηματία Καλογρίτσα και την αστική του διαφορά με την λιβανέζικη κατασκευαστική εταιρεία προφανώς και τροφοδοτούν μία εσωτερική συζήτηση στον ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το τί έγινε, πώς έγινε, ποιοι το έκαναν και αν στο τέλος τα κατάφεραν ή όχι.

Σίγουρα θέλουν τη συναίνεση;

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΠΌΤΊΘΕΤΑΊ ΌΤΊ ΖΗΤΕΊ ΝΑ ΠΕΣΌΥΝ ΌΊ ΤΌΝΌΊ και ισχυρίζεται πως θέλει να καλλιεργεί συνθήκες και κλίμα εθνικής ομοψυχίας.

Ο ορισμός της «θεσμικής εκτροπής»

ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΟΤΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ μίλησε στο υπουργικό συμβούλιο για «θεσμική εκτροπή», αναφορικά με τα ηχογραφημένα Μιωνή και αυτό που η ΝΔ βαφτίζει ως «σκευωρία» για το σκάνδαλο Novartis. Μόνο που στην συγκεκριμένη περίπτωση, φαίνεται ότι στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν ξεχάσει για ποιο πράγμα δεν μιλάμε στο σπίτι του κρεμασμένου.

Κι όμως, έχει δίκιο ο Ροζάκης…

Περισσεύουν από χθες οι επικριτικές -έως και υβριστικές- αναφορές στον Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου του υπουργείου Εξωτερικών, Χρήστο Ροζάκη, με αφορμή μία συνέντευξη που έδωσε στο «Κρήτη TV».

Η μάχη χάνεται…

Παρότι δεν είμαστε πλέον κλεισμένοι στα σπίτια μας εδώ και πολλές εβδομάδες, στη δημόσια σφαίρα συνεχίζει να κυριαρχεί το «ροζ συννεφάκι» που υπήρχε και κατά την περίοδο της καραντίνας: ότι, δηλαδή, όλα θα πάνε καλά, ότι διαχειριστήκαμε την πανδημία και πως έπεσαν χρήματα στην αγορά. 

Η μάχη χάνεται…

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Παρότι δεν είμαστε πλέον κλεισμένοι στα σπίτια μας εδώ και πολλές εβδομάδες, στη δημόσια σφαίρα συνεχίζει να κυριαρχεί το «ροζ συννεφάκι» που υπήρχε και κατά την περίοδο της καραντίνας: ότι, δηλαδή, όλα θα πάνε καλά, ότι διαχειριστήκαμε την πανδημία και πως έπεσαν χρήματα στην αγορά.

Χειμώνας βαρύς

Ενόσω στη δημοσιότητα είναι «αναγκαστικά» η ολική επαναφορά της «σκανδαλολογίας» με αφορμή τα ηχογραφημένα Μιωνή, η Ελλάδα ως χώρα βαδίζει ολοταχώς προς το παγόβουνο της οικονομικής καταστροφής. 

Πριν να είναι αργά…

Πολλή συζήτηση είχε γίνει κατά τη διάρκεια της «μαύρης» περιόδου των Μνημονίων για τις λιποθυμίες μαθητών στα σχολεία, που όπως αποδεικνυόταν στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτές οφείλονταν στην πείνα. Το φαινόμενο είχε επαναληφθεί πάρα πολλές φορές, με αποτέλεσμα να ισχύει το αξίωμα ότι «σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να αποτελεί σύμπτωση».

Οι «χαμάληδες» των υποκλοπών

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Για την οικονομία της συζήτησης και του παρόντος χώρου, ας συμφωνήσουμε ότι γενικώς οι υποκλοπές είναι κακό πράγμα. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο πως, παρά την αλλαγή του νόμου, οι υποκλοπές και η ηχογράφηση χωρίς τη συναίνεση των ηχογραφούμενων, αποτελεί προϊόν εγκλήματος.

Μαθητές ή στρατιωτάκια; 

Πολλή συζήτηση έγινε -και, πάντως, όχι τόση όση έπρεπε- για την κατάργηση των καλλιτεχνικών μαθημάτων και της μουσικής από το Λύκειο, όπως επίσης και της αντικατάστασης της Κοινωνιολογίας από τα περίφημα -και παντελώς άχρηστα- Λατινικά.

Απαιτείται «κανάλι» επικοινωνίας

Την τελευταία φορά που ερωτήθηκε σχετικώς, ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν έκρυψε κάτι ανησυχητικό: ότι στην παρούσα φάση, που ούτως ή άλλως οι ελληνοτουρκικές σχέσεις κινούνται επί ξυρού ακμής, δεν υπάρχουν ούτε επίσημες ούτε ανεπίσημες δίοδοι επικοινωνίας με την Άγκυρα.

Ένας ασήμαντος, «διαχειριστικός» ανασχηματισμός

Ως, πρότινος, ξέραμε ότι οι ανασχηματισμοί, οι πρόωρες εκλογές και η υποτίμηση του νομίσματος (όσο είχαμε δραχμές) ήταν τα τρία πράγματα που δεν ανακοινώνονταν. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φρόντισε, όμως, να «σπάσει» και αυτό τον εθιμικό κανόνα της πολιτικής, προαναγγέλλοντας ανασχηματισμό «διορθωτικών κινήσεων».

Ούτε τα προσχήματα!

Έχουν περάσει σχεδόν 10 ημέρες και, παρά τις «πιπεράτες» αποκαλύψεις για τα λαθρόβια σάιτ και άλλα «περίεργα» ΜΜΕ που χρηματοδοτήθηκαν στο πλαίσιο της καμπάνιας «Μένουμε Σπίτι», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δεν λέει να δημοσιοποιήσει ποιοι πήραν πόσα.

Μεγάλος Περίπατος: Πώς μπορείτε να «κάψετε» μία όμορφη ιδέα! 

Η εποχή των μεγαλουπόλεων που ήταν προσβάσιμο το κέντρο τους σε όλα τα αυτοκίνητα έχει παρέλθει. Εδώ και πολλά χρόνια, η τάση είναι να προηγούνται οι πεζοί, οι διαβάτες, οι ποδηλάτες, οι γονείς με τα καρότσια και τα αυτοκίνητα να έπονται.

«Σιγά μη χάσω»

Εκεί που βρίσκεται τώρα το γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει ακουστεί πολλές φορές η φράση «σιγά μη χάσω». Τα ρεπορτάζ της εποχής έλεγαν ότι το είχε πει ο Κώστας Σημίτης για τον Κώστα Καραμανλή, ειδικά μετά την ήττα της ΝΔ στις εκλογές του 2000 με την περίφημη εκλογική βραδιά-θρίλερ.

Μόνοι και έρημοι

Μιλώντας χθες στο «Φόρουμ των Δελφών», ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε για τα ελληνοτουρκικά αυτό που έπρεπε να πει: ότι, δηλαδή, σε περίπτωση που ενταθούν οι προκλήσεις, η Ελλάδα δε θα είναι μόνη.

Subscribe to Γιώργος Μελιγγώνης