Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αμαζον

Εκπληκτικό: Δείτε τον "στρατό" που χρησιμοποιεί η Amazon Ιαπωνίας στις αποθήκες της! (Βίντεο)

Η τεχνολογία έχει κάνει τεράστια άλματα και στις μεταφορές. Η Amazon Ιαπωνίας χρησιμοποιεί έναν στρατό από ρομπότ στις αποθήκες της εταιρείας, στην Οσάκα, για να μετακινεί τα ράφια με τα διάφορα προϊόντα της.

Ο online γίγαντας του λιανικού εμπορίου εγκατέστησε τα πορτοκαλί ρομπότ για να επιταχύνει την αποτελεσματικότητα στην παραλαβή αντικειμένων που φθάνουν στην αποθήκη και τα οποία στέλνει στους πελάτες.

Το σύστημα διανομής υψηλής τεχνολογίας Amazon robotics, το οποίο ξεκίνησε εργασίες πλήρους κλίμακας τον Απρίλιο. Ο ιαπωνικός βραχίονας της αμερικανικής Amazon.com Inc. άνοιξε την κορυφαία βάση διανομής της στους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, όπως αναφέρει η asahi.com.

Είναι η δεύτερη τέτοια εγκατάσταση στην Ιαπωνία μετά από την επιχείρηση που λειτουργεί στο Kawasaki, στην Περιφέρεια Kanagawa.

Τα ρομπότ γλιστρούν αυτόματα μέσω της αποθήκης σε τροχούς με ταχύτητα 1,7 μέτρων ανά δευτερόλεπτο. Αναβαθμίστηκαν για να μεταφέρουν αντικείμενα μέχρι περίπου 567 χιλιόγραμμα, πάνω από 200 κιλά περισσότερα από αυτά της αποθήκης στο Kawasaki, μια κίνηση που η εταιρεία λέει ότι απέδωσε αυξημένη αποτελεσματικότητα.

Οι άνθρωποι που εργάζονται με τα ρομπότ δεν χρειάζεται να απομνημονεύουν τα σημεία των αντικειμένων αφού το ρομποτικό σύστημα διαχειρίζεται επίσης τα ράφια της αποθήκης.

Το προσωπικό παραμένει σε καθορισμένο σημείο και ακολουθεί τις οδηγίες σε μια οθόνη, ανακτώντας αντικείμενα από τα ράφια που φέρνουν τα ρομπότ και τοποθετώντας τα σε δοχεία για αποστολή.

Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές  αποθήκες, δεν διατίθενται συγκεκριμένα ράφια για τα συγκεκριμένα αντικείμενα.

Αξίζει δε να σημειωθεί, ότι ο χώρος που μετακινούνται τα ρομπότ βρίσκεται σε διαφορετική περιοχή από εκεί που εργάζεται το προσωπικό και χωρίζεται με έναν φράκτη, ο οποίος εξασφαλίζει ασφάλεια, όπως ανέφερε η εταιρεία.