Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Σκάνδαλο Novartis: Η πλειοψηφία καλεί τον Παππά, απορρίπτει την πρόταση για Σαμαρά και Παπασταύρου

Σκάνδαλο Novartis: Η πλειοψηφία καλεί τον Παππά, απορρίπτει την πρόταση για Σαμαρά και Παπασταύρου

Σε πλήρη σύμπνοια τα μέλη της Ν.Δ. και του ΚΙΝ.ΑΛΛ. στην Προανακριτική επιτροπή για τους χειρισμούς του Δ. Παπαγγελόπουλου στο σκάνδαλο Novartis, αποφάσισαν να καλέσουν τον Νίκο Παππά, απορρίπτοντας τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για κλήση μαρτύρων.

«Αν εκτιμάτε ότι πρέπει να έρθει ο Παππάς τότε θα πρέπει επίσης να έρθουν οι κύριοι Σαμαράς, Παπασταύρου, Φιλιππάκης και η κυρία Παπαδάκου», φέρεται να αντέτεινε ο Γιάννης Ραγκούσης στην πρόταση της πλειοψηφίας.

Απορρίφθηκε όμως και έτσι αλλάζει η σειρά με την οποία καλούνται να καταθέσουν οι μάρτυρες. Κατόπιν αυτού την Τρίτη θα καταθέσει ο Νίκος Παππάς, την Τετάρτη ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και την Πέμπτη η Ελένη Τουλουπάκη.

Η Εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς είχε κληθεί να καταθέσει σήμερα, αλλά διαβίβασε επιστολή μέσω της οποίας, σύμφωνα με πληροφορίες, ενημέρωσε πως δεν θα προσέλθει και διατυπώνει αντιρρήσεις για τον τρόπο κλήτευσής της.

Κατά τις ίδιες πηγές, η εισαγγελική λειτουργός εκφράζει δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι δεν κλήθηκε με τον νόμιμο, επίσημο και ενδεδειγμένο τρόπο, αλλά με ένα τηλεφώνημα, μόλις χθες Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απέναντι στους ισχυρισμούς που προέβαλε χθες ο Σάμπυ Μιωνή, ο Γ. Ραγκούσης φέρεται να είπε «θέλω να σας υποβάλω και εγώ ένα συγκεκριμένο ερώτημα: Ο κ. Σαμαράς μεσολάβησε προκειμένου να επέλθει συμβιβασμός μεταξύ εσάς και του κ. Φιλιππάκη;»

ΣΑΜΠΥ ΜΙΩΝΗΣ (Μάρτυς): Σας θυμίζω ότι το 2013, όχι τότε, τον Νοέμβριο του 2013 έγινε συμβιβασμός. Και είχε γίνει διότι ο Σαμαράς είχε ζητήσει από τον Σταύρο να με πείσει να το κάνω. 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Ναι, εσείς λέτε τώρα –και καλά κάνετε- αναλυτικά όλη την αλυσίδα. Το αποτέλεσμα, όμως, είναι απ' αυτό που μας λέτε ότι ο Φιλιππάκης ζήτησε από τον Σαμαρά μεσολάβηση, ο κ. Σαμαράς, ο πρώην Πρωθυπουργός, αποδέχθηκε να μεσολαβήσει, μεσολάβησε στον κ. Παπασταύρου, ο κ. Παπασταύρου έπεισε εσάς και το αποτέλεσμα αυτού του κύκλου που ξεκίνησε, όπως λέτε με πρωτοβουλία του κ. Φιλιππάκη, ήταν να οδηγηθείτε στον πρώτο συμβιβασμό με τον κ. Φιλιππάκη...

ΣΑΜΠΥ ΜΙΩΝΗΣ (Μάρτυς): Σωστά, σωστά.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Να το θέσω διαφορετικά. Ο κ. Παπασταύρου σας ενημέρωσε ότι η πρωτοβουλία είναι του κ. Σαμαρά;

ΣΑΜΠΥ ΜΙΩΝΗΣ (Μάρτυς): Ναι και μου ζήτησε...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Άρα, δεν σας το απέκρυψε. Άρα, γνωρίζατε...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Είναι κρίσιμο αυτό για τον κ. Παπασταύρου. Δεν σας απέκρυψε ο κ. Παπασταύρου ότι σας κάνει αυτήν την πρόταση συμβιβασμού εσάς προσωπικά, μετά από πρωτοβουλία του κ. Σαμαρά. Δεν σας το απέκρυψε. Σας το είπε.

ΣΑΜΠΥ ΜΙΩΝΗΣ (Μάρτυς): Καθόλου δεν μου το απέκρυψε. Και ο Σταύρος ήταν αυτός ο οποίος διαπραγματεύτηκε τον συμβιβασμό, γιατί μου είχε δώσει προσωπική εγγύηση ότι θα διαπραγματευτεί τον καλύτερο συμβιβασμό που γίνεται ...