Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Μέχρι τις 28 Ιανουαρίου το περιθώριο ολοκλήρωσης των ομίλων σε Champions και Europa League - Πότε θα γίνονται τα ματς σε ουδέτερα γήπεδα

Μέχρι τις 28 Ιανουαρίου το περιθώριο ολοκλήρωσης των ομίλων σε Champions και Europa League - Πότε θα γίνονται τα ματς σε ουδέτερα γήπεδα

Όπως αναφέρουν αγγλικά ΜΜΕ, η UEFA αναμένεται να αυξήσει το χρονικό περιθώριο για την ολοκλήρωση των αγώνων της φάσης των ομίλων σε Champions League και Europa League μέχρι τις 28 Ιανουαρίου.

Μία απόφαση που θα παρθεί, λόγω του κορονοϊού και των καθυστερήσεων ή των αναβολών που μπορεί να προκύψουν.

Κανονικά η φάση των ομίλων στο Champions League αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 8 Δεκεμβρίου, ενώ η φάση των «16» θα ξεκινήσει στις 16 Φεβρουαρίου του 2021. Στο Europa League η φάση των ομίλων ολοκληρώνεται στις 10 Δεκεμβρίου και η φάση των «16» ξεκινάει στις 18 Φεβρουαρίου.

Η UEFA θέλει να δώσει αυτό το χρονικό περιθώριο, ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει τυχόν αναβολές, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην Ευρώπη με τον κορονοϊό.

Ήδη έχουν ενημερωθεί οι ομάδες πως η αναβολή αποτελεί την τελευταία επιλογή για την ευρωπαϊκή ομοσπονδία, η οποία έχει ήδη αναφέρει τι πρέπει να γίνει σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Εφόσον για παράδειγμα η κυβέρνηση μιας χώρας απαγορεύει τα ταξίδια, τότε ο αγώνας θα γίνει σε ουδέτερο γήπεδο. Αν δεν βρεθεί ουδέτερο γήπεδο και δεν πραγματοποιηθεί ο αγώνας, τότε αυτόματα η γηπεδούχος ομάδα χάνει τον αγώνα στα χαρτιά με 0-3.

Αν η φιλοξενούμενη ομάδα έχει απαγορευτικό από την δική της κυβέρνηση, τότε πάλι η γηπεδούχος θα αναζητήσει ουδέτερο γήπεδο.

Αν δεν βρεθεί, τότε η UEFA θα αποφασίσει για τη νέα ημερομηνία του αγώνα. Τέλος, αν κάποια ομάδα αρνηθεί να παίξει, τότε θα χάσει τον αγώνα στα χαρτιά με 3-0.

Πηγή: Filathlos.gr