Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ημέρα κρίσης για την αναδιάρθρωση - Ξεκαθαρίζει το πόσες ομάδες θα παίξουν στην Super League 1

Ημέρα κρίσης για την αναδιάρθρωση - Ξεκαθαρίζει το πόσες ομάδες θα παίξουν στην Super League 1

Κρίσιμη είναι η σημερινή μέρα για το πώς θα διαμορφωθεί ο χάρτης της Super League 1, αλλά και των παρακάτω κατηγοριών.

Στις 17:00 είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ που θα κληθεί να πάρει και την απόφαση.

Η Super League δεν επιθυμεί να αλλάξει ο αριθμός των ομάδων και από 14 να αυξηθεί στους 16. Και στην ομοσπονδία δεν σκέφτονται να πάνε κόντρα στα «θέλω» της Λίγκας, αν και υπάρχουν ακόμα φωνές περί του αντιθέτου.

Η πλειονότητα των ΠΑΕ προτιμούσε εδώ και καιρό το σενάριο για παρουσία δύο επιπλέον, ομάδων στην πρώτη κατηγορία, μέσω του σεναρίου 3-1. Δηλαδή άνοδος των ΠΑΣ Γιάννινα, Απόλλωνα Σμύρνης και Χανιά και υποβιβασμός του Πανιωνίου.

Ακόμα και χθες, αυτό συζητήθηκε από μέλη της ΕΕ που προσπαθούν να βρουν τρόπο να αλλάξουν τα μέχρι σήμερα δεδομένα. Μοιάζει πάρα πολύ δύσκολο να έρθουν τα πάνω-κάτω, ωστόσο ακόμα γίνονται ζυμώσεις και μέχρι τις 5 το απόγευμα που είναι προγραμματισμένο το ΔΣ, θα παιχτούν πολλά ακόμα.

Στο μεταξύ, νωρίτερα (στις 11 το πρωί) συνεδριάζει η Super League 1 για την επικύρωση της βαθμολογίας στις θέσεις 7-14, ενώ θα γίνουμε σοφότεροι για την τύχη του μπαράζ και αν τελικά θα διεξαχθεί αυτό μεταξύ Ξάνθης και Απόλλωνα Σμύρνης.

Παράλληλα, το μεσημέρι (13:00) υπάρχει συνεδρίαση της Super League 2 και Football League για να καταλήξουν στην εισήγηση που θα κάνουν στην ΕΠΟ. Λέγεται πως θα προτείνουν ένωση των δύο κατηγοριών και διεξαγωγή της νέας σεζόν με δύο ομίλους. Έτσι θα καταργηθεί η Football League και οι ομάδες της μαζί με τους οκτώ πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής θα βρεθούν στην δεύτερη κατηγορία.

πηγή: filathlos.gr