Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Η Αδριατική κρίνει τη «χασούρα» για τον Ολυμπιακό

Η Αδριατική κρίνει τη «χασούρα» για τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός μοιάζει να παίρνει τον δρόμο της Α2, με τις εξελίξεις να επίκεινται και τους ανθρώπους του να ετοιμάζουν τον σχεδιασμό για συμμετοχή στην εν λόγω κατηγορία.

Οι ερυθρόλευκοι υπολογίζουν το πόσα έσοδα μπορεί να απωλέσουν ανάλογα και με τα σενάρια που μπορεί να ισχύσουν.

Στο καλό σενάριο, με συμμετοχή και στην Αδριατική Λίγκα, θα χάσουν γύρω στο 10% από τα ετήσια τους έσοδα, καθώς η Cosmote TV έχει εμφανιστεί θετική για αυτή τη μεταφορά, ενώ έχει γίνει ήδη συζήτηση με τη διοργανώτρια αρχή, ώστε οι Πειραιώτες να λαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος, αν όχι ολόκληρο το ποσό της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Την ίδια στιγμή, τα έσοδα από την Ευρωλίγκα θα είναι περισσότερα για την επόμενη σεζόν, ενώ το ενδιαφέρον για τα εισιτήρια δεν θα μειωθεί δραματικά.

Στο χειρότερο σενάριο, αυτό της συμμετοχής μόνο στην Α2 και την Ευρωλίγκα, η μείωση των εσόδων φτάνει έως και το 30%. Το τηλεοπτικό συμβόλαιο με την Cosmote δεν θα ισχύει, ενώ τα εισιτήρια μπορεί να μειωθούν μέχρι και στο 50%. Η αύξηση εσόδων από την Ευρωλίγκα κατά 1 εκατομμύριο ευρώ είναι και το ποσό που σώζει από μεγαλύτερη ζημιά τον Ολυμπιακό αυτή τη στιγμή. Αξίζει να σημειωθεί, βέβαια, ότι χορηγοί, όπως ο βασικός της ομάδας, καθώς και μερικοί ακόμη που δραστηριοποιούνται στην Αδριατική Λίγκα, έχουν ήδη εκφράσει το ενδιαφέρον τους στην περίπτωση που ολοκληρωθεί η μετακόμιση των ερυθρόλευκων.

Πηγή: filathlos.gr