Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΗΠΑ: Μαζί κόντρα στο μίσος

ΗΠΑ: Μαζί κόντρα στο μίσος

Ο Shawn Dromgoole στάθηκε στην μπροστινή βεράντα του σπιτιού της οικογένειάς του, στο Νάσβιλ του Τενεσί, φορώντας ένα μαύρο μπλουζάκι με τις λέξεις #wewalkwithshawn με ροζ γράμματα, καθώς λίγες μέρες μετά τον θάνατο του George Floyd στη Μινεάπολη στις 25 Μαΐου, δημοσίευσε ένα μήνυμα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης λέγοντας ότι δεν ένιωθε ασφαλής περπατώντας στους δρόμους της γειτονιάς του, αλλά την επόμενη μέρα εκατοντάδες άνθρωποι εμφανίσθηκαν για να βαδίσουν μαζί του!

Εκεί όπου η γιαγιά του, πριν από πολλά χρόνια, αγόρασε ένα σπίτι με δάνειο βετεράνων, αφού ο παππούς του σκοτώθηκε στο Βιετνάμ, εκεί όπου περιπλανήθηκε ελεύθερα ως παιδί χωρίς να φοβάται για τη ζωή του.

Μέχρι το βράδυ που είπε ότι θα φοβόταν να περπατήσει γιατί είναι μαύρος, περισσότερα από 300 άτομα από τη γειτονιά του και άλλες γειτονικές κοινότητες είχαν σχολιάσει τη δημοσίευσή του και όλες και όλοι του πρότειναν να περπατήσουν μαζί του.

"Δεν περίμενα πραγματικά τίποτε", δήλωσε ο Dromgoole αναφερόμενος στην ανάρτησή του και συμπλήρωσε.. "Έκανα μια ανάρτηση απλά για να εκφράσω τον τρόπο που ένιωθα, χωρίς να ζητήσω από κανέναν να περπατήσει μαζί μου ή κάτι τέτοιο. Αλλά ένας -ένας, οι φίλοι μου σχολίαζαν λέγοντας ότι θα περπατούσαν μαζί μου. Εγώ λοιπόν απάντησα οκ, ας περπατήσουμε αύριο όλοι μαζί" και μια μέρα μετά, περισσότερα από 75 άνθρωποι εμφανίσθηκαν και πήραν μέρος στο κάλεσμα γνωστό και ως "Walk With Shawn" και από τότε αυτό δεν έχει σταματήσει.