Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ο Μιχάλης Ναυπλιώτης μιλά στην Kontra news για το νέο του βιβλίο «ΟΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΙΜΑΡΜΕΝΗΣ»

Ο Μιχάλης Ναυπλιώτης μιλά στην Kontra news για το νέο του βιβλίο «ΟΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΙΜΑΡΜΕΝΗΣ»

Ο Μιχάλης Ναυπλιώτης συνδυάζει δύο ιδιότητες που τον κάνουν να βλέπει τα πράγματα από τη δική του, ιδιαίτερη, οπτική γωνία. Από τη μία πλευρά, είναι επιστήμονας. Έχει σπουδάσει Φυσική και κατέχει μεταπτυχιακούς τίτλους στην Φυσική Περιβάλλοντος καθώς και στην Φιλοσοφία της Επιστήμης. Έχει εργαστεί στο παρελθόν ως ερευνητής σε δύο Πανεπιστήμια και έχει γράψει άρθρα για επιστημονικά περιοδικά και επιστημονικά συνέδρια. Από την άλλη πλευρά, είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας στις νέες τεχνολογίες και μάλιστα στον ιδιαίτερα απαιτητικό κλάδο του Game Development. Η εταιρία που διευθύνει, έχει αποσπάσει πολλά βραβεία καινοτομίας ενώ ο ίδιος έχει τιμηθεί με το βραβείο «Νέος Επιχειρηματίας της χρονιάς» από τον Στέλιο Χατζηιωάννου στα βραβεία Κούρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας.

 

Αυτές οι δύο οπτικές, της επιστήμης και των φιλοσοφικών της προεκτάσεων από τη μία, και της υψηλής τεχνολογίας και των εξωτικών εφαρμογών της από την άλλη, έρχονται να συναντηθούν στο νέο του βιβλίο «ΟΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΙΜΑΡΜΕΝΗΣ» δημιουργώντας μία πρωτότυπη σύνθεση, ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα.

 

Το βιβλίο μάς ταξιδεύει στο έτος 2127. Η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση έχει ήδη συντελεστεί. Έχει όμως αποτύχει. Η αυτοματοποίηση, η επέλαση των ρομπότ και οι εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης δεν έφεραν την ευημερία αλλά τον όλεθρο. Η Ευρωπαϊκή Ήπειρος διοικείται από μία κλίκα που έχει στην κατοχή της το μυστικό της θεραπείας του θανάτου. Όμως οι εντάσεις στο εσωτερικό της Αυτοκρατορίας και οι ραδιουργίες των «εκλεκτών» δεν είναι τίποτα μπροστά στην κλιμάκωση που θα οδηγήσει στην αποκάλυψη ενός μυστικού που απειλεί την ίδια την ύπαρξη του ανθρώπινου πολιτισμού.

Ναυπλιώτης

 

Το βιβλίο περιλαμβάνει εκλαϊκευμένη επιστήμη και φιλοσοφικά κείμενα για την ανθρώπινη φύση και που θα σας αγγίξουν και θα σας προβληματίσουν. Ταυτόχρονα όμως, το σενάριο της ιστορίας, δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από σύγχρονες ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Ειδικά το τελευταίο, τρίτο μέρος, θα σας καθηλώσει καθώς οι ανατροπές διαδέχονται η μία την άλλη, οδηγώντας σε μία συγκλονιστική αποκάλυψη που θα σας κόψει την ανάσα! Ένα προφητικό βιβλίο, μια κραυγή αγωνίας για το μέλλον, μια ιχνηλάτηση της πορείας του Homo Sapiens από την εμφάνισή του πάνω στον πλανήτη μέχρι τον τελικό σταθμό, που είναι πιο κοντά από όσο φαντάζεστε. Ένα βιβλίο που είμαι σίγουρος πως θα μείνει στη βιβλιοθήκη σας γιατί θα θέλετε να ανατρέξετε και πάλι σε αυτό. Ο Μιχάλης Ναυπλιώτης έχει την εκπληκτική ικανότητα να εκλαϊκεύει δύσκολες θεματολογίες όπως η κβαντική φυσική και τα ταξίδια στο χρόνο, οδηγώντας τον αναγνώστη με χαρακτηριστική ευκολία σε δύσβατα μονοπάτια, κάνοντας το ταξίδι διασκεδαστικό χάρη στο αξεπέραστο χιούμορ των περιγραφών του. Ένα βιβλίο αυτογνωσίας της ανθρωπότητας που κάθε ενεργός πολίτης θα πρέπει να διαβάσει.

 

Η αγάπη του Μιχάλη Ναυπλιώτη για την καινοτομία ως επιχειρηματία είναι έκδηλη και στη συγγραφική του δουλειά αφού δημιούργησε ένα βιβλίο «Out of the box». Οι αναμνήσεις της Ειμαρμένης είναι στην ουσία μια σειρά καταγραφών, ένα σύνολο απομαγνητοφωνήσεων του Υπουργού Πληροφοριών της Αυτοκρατορίας, Κένεθ Μακγκρέγκορ, οι οποίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας «για να λάμψει η αλήθεια», όπως ο ίδιος ισχυρίζεται στον πρόλογό του. Οι διάλογοι αυτοί, μεταξύ των ηρώων της ιστορίας, εμπλουτίζονται από φωτογραφικό και άλλο απόρρητο υλικό. Σε όλα αυτά τα -τύπου Wiki Leaks- αρχεία, ο αναγνώστης σε διάφορα σημεία του βιβλίου ανακαλύπτει «αντικείμενα». Πρόκειται για άλλη μία καινοτομία του βιβλίου, που δημιουργεί μια αίσθηση video game και εντείνει το ενδιαφέρον για τη συνέχεια και την κορύφωση της αφήγησης. Τα «αντικείμενα» είναι κρίσιμα στοιχεία του σεναρίου, κομμάτια ενός παζλ, τα οποία «συλλέγονται» και στη συνέχεια «καταναλώνονται» βοηθώντας τον αναγνώστη να συνθέσει την τελική εικόνα της ιστορίας.

Βιβλίο

 

«Οι αναμνήσεις της Ειμαρμένης» είναι ότι πιο πρωτότυπο έχει κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια στην ελληνική λογοτεχνία. Ένα βιβλίο που έρχεται να προκαλέσει τη λογική και τα συναισθήματά σας. Η τέλεια συντροφιά για το φετινό καλοκαίρι. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάπλαση.  

 

Συγγραφέας: Μιχάλης Ναυπλιώτης

Σχέδια: Στέφανος Σαργιώτης

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Πανούσης

Σχήμα: 17x24

Σελίδες: 504

ISBN: 978-960-567-208-9

Εκδόσεις Διάπλαση