Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Τζανακόπουλος: Η πλειοψηφία της Προανακριτικής Επιτροπής έχει στόχο τη συγκάλυψη του σκανδάλου Νοβάρτις

Τζανακόπουλος: Η πλειοψηφία της Προανακριτικής Επιτροπής έχει στόχο τη συγκάλυψη του σκανδάλου Νοβάρτις

Εξηγώντας τη θέση του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως δεν αφορά μόνο την εξαίρεση του Π. Πολάκη και του ιδίου από την Επιτροπή, αλλά...

"Παράνομη, αντικοινοβουλευτική και αντισυνταγματική" χαρακτήρισε τη λειτουργία της Προανακριτικής Επιτροπής ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος έχει κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας σε αυτή. Εξηγώντας τη θέση του αυτή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως δεν αφορά μόνο την εξαίρεση του Π. Πολάκη και του ιδίου από την Επιτροπή, αλλά, κυρίως, "τις μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας της Επιτροπής ώστε να υπάρξει ευθεία παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης στην διενεργούμενη έρευνα για την υπόθεση Novartis,  εκφοβισμός των προστατευόμενων μαρτύρων, κατασυκοφάντηση δικαστικών λειτουργών με ένα και μόνο στόχο: τη συγκάλυψη του σκανδάλου Novartis και την προστασία πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται σε αυτό".

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δ. Τζανακόπουλος επέλεξε να καθίσει ανάμεσα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ως μέλος της Επιτροπής, και όχι απέναντι τους όπως όλοι οι άλλοι μάρτυρες. Επιπλέον, κατά την έναρξη της διαδικασίας δήλωσε ότι "η παρουσία μου εδώ όχι μόνο δεν αποτελεί καθ' οιονδήποτε τρόπο κίνηση νομιμοποίησης της Επιτροπής αλλά αντίθετα στοχεύει να αναδείξει ακριβώς την παράνομη, αντικοινοβουλευτική και αντισυνταγματική λειτουργία της".