Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Τσίπρας: «Στήριξη στους αγρότες και κτηνοτρόφους για να παραμείνουν ζωντανά τα χωριά»

Τσίπρας: «Στήριξη στους αγρότες και κτηνοτρόφους για να παραμείνουν ζωντανά τα χωριά»

Την ανάγκη η κυβέρνηση να στηρίξει τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους προκειμένου να παραμείνουν ζωντανά τα χωριά, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος περιόδευσε το μεσημέρι της Δευτέρας στην ορεινή Στύψη, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Λέσβο και συναντήθηκε με τον αγροτικό ελαιουργικό συνεταιρισμό της περιοχής.

«Η Πολιτεία και η κυβέρνηση οφείλει να στηρίξει τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους ώστε να παραμείνουν ζωντανά τα χωριά μας και ο τόπος» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του ελαιοτριβείου και συζήτησε με τα στελέχη του Συνεταιρισμού για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τις προκλήσεις του συνεταιριστικού κινήματος και τις προοπτικές του πρωτογενή τομέα.

Αλέξης Τσίπρας Λέσβος Στύψη

Σχολιάζοντας την πορεία του Συνεταιρισμού Στύψης, ο οποίος - όπως σημείωσε - αποτελεί συνεταιρισμό-πρότυπο με δραστηριότητες σε Ελλάδα και εξωτερικό, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως το συνεταιριστικό κίνημα μπορεί να πέρασε μία σοβαρή κρίση τα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο παραμένει ζωντανό και παραδείγματα σαν αυτό της Στύψης αποτελούν τρανή απόδειξη γι' αυτό.

Αλέξης Τσίπρας Λέσβος Στύψη

Όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αμέσως μετά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. μετέβη στο Μανταμάδο, όπου επισκέφθηκε το ιδιωτικό τυροκομείο Μυστακέλλη.