Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Τσίπρας: Να απαντήσετε αν ο αστυνομικός που συνελήφθη για trafficking είναι μέλος της ΝΔ

Τσίπρας: Να απαντήσετε αν ο αστυνομικός που συνελήφθη για trafficking είναι μέλος της ΝΔ

«Πυρά» στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την ανατριχιαστική υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης και ακραίας έμφυλης βίας εις βάρος της 18χρονης στην Ηλιούπολη.

Αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής είπε ότι θέλει να πει «ένα μεγάλο δημόσιο ευχαριστώ σε ένα κορίτσι ηρωίδα της διπλανής πόρτας. Που όταν έμαθε για τη φρίκη που ζούσε η 18χρονη από την Ηλιούπολη δεν έκατσε με σταυρωμένα τα χέρια. Απέδειξε ότι κανείς δεν πρέπει να είναι μόνος του απέναντι στην έμφυλη βία, απέναντι στα κυκλώματα των εγκληματιών. Η κοπέλα αυτή, η γνωστή ως σερβιτόρα, είναι η ηρωίδα της διπλανής πόρτας. Και έκανε αυτό που έπρεπε για να σώσει ένα παιδί, ένα νέο κορίτσι».

«Δεν μπορώ να πω το ίδιο, δυστυχώς, για την Πολιτεία» δήλωσε με νόημα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και εξήγησε ότι «κάθε μέρα αποκαλύπτονται όλο και πιο σκοτεινές πτυχές γύρω από αυτή την φρικτή υπόθεση».

Ο Αλέξης Τσίπρας συνέχισε ιδιαίτερα αιχμηρός απευθυνόμενος στην κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά και στην ηγεσία του υπουργείου, λέγοντας ότι «ακόμα περιμένουμε απαντήσεις από τους κύριους της ΝΔ και τον κ. Χρυσοχοΐδη και απαντήσεις δεν παίρνουμε». Καταλαβαίνετε ότι το μήνυμα που στέλνετε με αυτή τη στάση είναι «μην μιλάτε»; Καταλαβαίνετε ότι φαίνεστε σαν να θέλετε κάποιους να καλύψετε;».

Η υπόθεση διεγείρει τεράστια ερωτηματικά τα οποία παρέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας «όχι εμείς, οι πολίτες, οι, γονείς,  τα νέα παιδιά, που παρακολουθούν σοκαρισμένοι την εξέλιξη της υπόθεσης.

«Την ώρα που κυκλοφορούν πλέον καταγγελίες και για άλλες φυλακισμένες κοπέλες από το κύκλωμα trafficking, τέσσερις μέρες μετά τη σύλληψη του επίορκου αστυνομικού, δεν έχουν δοθεί ακόμα τα στοιχεία και η φωτογραφία των εμπλεκομένων στη δημοσιότητα, όπως κάνουν οι Αρχές σε κάθε μα κάθε αντίστοιχη περίπτωση».

«Γιατί», συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας, «η δημοσιοποίηση είναι απαραίτητη για να προχωρήσει η εξιχνίαση του εγκλήματος. Δεν είναι προσωπικά δεδομένα ούτε κουτσομπολιό. Είναι απαραίτητη για να αναγνωριστούν και από άλλα θύματα οι δράστες, για να ανοίξουν τα στόματα και να ξεριζωθεί αυτό το καρκίνωμα;»

«Όπως φαίνεται πως κάποιοι έκαναν, όταν για 12 ώρες απαγόρευαν στο θύμα να μιλήσει με τους δικηγόρους της και της συμπεριφέρονταν σαν να ήταν η ίδια ο εγκληματίας. Και την πίεζαν να πάρει δικηγόρους που θα της συστήσουν οι ίδιοι. Σας ρωτώ λοιπόν ευθέως και απαιτώ μια απάντηση τώρα : Είναι ή δεν είναι ο συλληφθείς αστυνομικός μέλος της Νέας Δημοκρατίας κύριοι; Ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Μάλιστα σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε «Ή νομίζετε ότι θα το περάσετε και αυτό στα ψιλά, όπως επιχειρήσατε να κάνετε με τον εκλεκτό σας τον Λιγνάδη; Δώστε μια απάντηση στα ερωτήματά μου και αφήστε το κουκούλωμα. Σας εκθέτει ακόμη περισσότερο» κατέληξε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.