Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Στα πειθαρχικά οι ανεμβολίαστοι

Στα πειθαρχικά οι ανεμβολίαστοι

ΕΝΩ ΘΑ ΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ ΑΝΕΥ ΑΠΟΔΟΧΩΝ

ΘΥΕΛΛΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΓΙΑ να συγκαλύψει τις ευθύνες της στην καθυστέρηση του εμβολιαστικού προγράμματος, η κυβέρνηση επιχειρεί με καθεστωτικές πρακτικές να επιβάλει τον εμβολιασμό σε μία κρίσιμη μάζα αρνητών.

Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται και η προαναγγελία Βορίδη για παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο όσων δημοσίων υπαλλήλων δεν εμβολιάζονται.

Οι αρνητές θα τίθενται σε υποχρεωτική αργία χωρίς αποδοχές, ενώ τα Συμβούλια θα αποφασίζουν για τις πειθαρχικές κυρώσεις.

Η κυβέρνηση αναμένεται να νομιμοποιήσει και τις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα αφού η άρνηση εμβολιασμού μπορεί να θεωρηθεί από τους εργοδότες ως ένας σοβαρός λόγος για καταγγελία της σύμβασης εργασίας.

Το κλίμα τρομοκρατίας που επιχειρεί να διαμορφώσει η κυβέρνηση φέρνει τα αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Διχάζει την κοινωνία και περιχαρακώνει ένα μέρος των πολιτών που επιμένουν να αρνούνται τον εμβολιασμό.

Άλλωστε στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι λεγόμενοι αρνητές προέρχονται από τον χώρο της ακροδεξιάς και των παρεκκλησιαστικών οργανώσεων.

Οι διαδηλώσεις που έγιναν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις αποκαλύπτουν τους αρνητές.

Πρόκειται για τα ίδια άτομα τα οποία πρωταγωνιστούσαν στις διαδηλώσεις κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Οι ίδιοι κληρικοί και παρεκκλησιαστικοί κύκλοι με τους σταυρούς και τα λάβαρα βρέθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στο Σύνταγμα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις, για να διαδηλώσουν κατά των εμβολίων.

Πρόκειται γι’ αυτούς που διακινούν θεωρίες συνωμοσίας, τόσο για τα εθνικά όσο και για τα υγειονομικά θέματα.

Κυρίαρχο ρόλο στις λαοσυνάξεις για τα εμβόλια είχε η λεγόμενη Δεξιά του Κυρίου…

Άλλωστε οι ακραίοι βγήκαν στο δρόμο με παρότρυνση διαφόρων ηγούμενων που χαρακτηρίζουν τα εμβόλια σατανικά και τους μαζικούς εμβολιασμούς σχέδιο υποταγής της κοινωνίας για τις ανάγκες της παγκοσμιοποίησης.

Το πρόβλημα αναμένεται να προκαλέσει πολιτικές παρενέργειες στο χώρο της Δεξιάς αφού μία κρίσιμη μάζα αντιεμβολιαστών φαίνεται να διαρρηγνύει τις σχέσεις της με τη ΝΔ και να αναζητεί στέγη σε ακροδεξιά κόμματα.

Η απόσπαση ενός κρίσιμου ποσοστού από τη Νέα Δημοκρατία μπορεί να δρομολογήσει συνθήκες ακόμη και για την ίδρυση ενός νέου ακροδεξιού κόμματος που θα απευθύνεται στο ακροατήριο των συνωμοσιολόγων και των αρνητών του εμβολιασμού.