Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Σκάνδαλο Novartis: Μήνυση Μιωνή κατά Παπαγγελόπουλου

Σκάνδαλο Novartis: Μήνυση Μιωνή κατά Παπαγγελόπουλου - «Άνθρακες ο θησαυρός» σχολιάζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Σάμπυ Μιωνής καταθέτει σήμερα στην προανακριτική επιτροπή.

«Άνθρακες ο "θησαυρός" Μιωνή. Τα "πραγματικά περιστατικά" που αναφέρει είναι από γελοία έως εξαιρετικά γελοία», σχολιάζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ για όσα υποστηρίζει ο εν λόγω μάρτυρας στην προανακριτική - «Ο κ. Μιωνής έχει διωχθεί για απόπειρα κακουργηματικής απάτης σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου μαζί με το γνωστό Σταύρο Παπασταύρου, σύμβουλο του κ. Σαμαρά, και σήμερα κατηγορείται για εξαπάτηση της Ελληνικής Δικαιοσύνης», δήλωσε χθες ο Δ. Παπαγγελόπουλος

Η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης συνεδριάζει αυτήν την ώρα, με αντικείμενο την εξέταση του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο Μιωνής ισχυρίστηκε ότι η φερόμενη εμπλοκή του στη Λίστα Λαγκάρντ και το ξέπλυμα χρήματος «ήταν εκβιαστικό μέσο, προκειμένου να του ζητηθεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από τον κ. Παπαγγελόπουλο για να κλείσει υποθέσεις». Ο μάρτυρας υποστηρίζει πως για όσα θα καταγγείλει έχει αποδεικτικά στοιχεία.

«Άνθρακες ο "θησαυρός" Μιωνή. Τα "πραγματικά περιστατικά" που αναφέρει είναι από γελοία έως εξαιρετικά γελοία», είναι το σχόλιο κοινοβουλευτικών πηγών του ΣΥΡΙΖΑ για όσα υποστηρίζει ο επιχειρηματίας.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι ο μάρτυρας δήλωσε ότι «100% δεν υπήρχε καμία ανάμειξη Τσίπρα και Παππά», αναφερόμενος συνάντηση που έγινε στο γραφείο του Νίκου Παππά. «Η συνάντηση έγινε στο γραφείο Παππά. Κατάλαβα ότι γινόταν με πρωτοβουλία Φιλιππάκη, μετά από τηλεφώνημα του πρώτου. Δεν είχε ευθύνη ο Παππάς», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μιωνής.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, οι δικηγόροι του Μιωνή «καταθέτουν σήμερα Μήνυση για σύσταση συμμορίας, για δωροληψία και εκβιασμό,  σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, του εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη, του εκδότη Αλέξανδρου Τάρκα και της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου».

Ο κ. Παπαγγελόπουλος, με χθεσινή δήλωσή του, χαρακτήρισε μηδενική την αξιοπιστία του κ. Μιωνή, διότι ο κ. Μιωνής «έχει διωχθεί για απόπειρα κακουργηματικής απάτης σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου μαζί με το γνωστό Σταύρο Παπασταύρου, σύμβουλο του κ. Σαμαρά, και σήμερα κατηγορείται για εξαπάτηση της Ελληνικής Δικαιοσύνης» (δείτε παρακάτω).

Προσερχόμενος στην επιτροπή, ο μάρτυρας δεν απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφων εάν θα καταθέσει ηχητικό ντοκουμέντο για συνομιλία που, σύμφωνα με ορισμένα δημοσιεύματα, είχε με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης. Είχε δηλώσει, επίσης, στη φρουρά της Βουλής ότι δεν θέλει φωτογραφική κάλυψη την ώρα που θα προσερχόταν στην επιτροπή.

Καταρρίπτονται τα περί δήθεν σκευωρίας
«Μετά τις ψεύτικες διαρροές περί αναίρεσης της αρχικής κατάθεσης του προστατευόμενου μάρτυρα Μάξιμου Σαράφη, οι οποίες δεν είχαν καμία τύχη, η δεύτερη προστατευόμενη μάρτυρας, Αικατερίνη Κελέση, έδωσε σήμερα την χαριστική βολή, εμμένοντας στις αρχικές καταθέσεις της στην εισαγγελία Διαφθοράς, με τις οποίες δίνει ονόματα πολιτικών για χρηματισμό και ξεκαθαρίζει ότι δεν γνωρίζει κατ' ουδένα τρόπο τον κ. Παπαγγελόπουλο», ανέφεραν το βράδυ της Τρότης κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την εξέταση της «Αικατερίνης Κελέση» από την προανακριτική η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι:

   « - όσα κατέθεσε για την υπόθεση Novartis είναι όλα αληθινά και επιβεβαιώνει πλήρως το περιεχόμενό τους.

- όλα όσα κατέθεσε αποτελούσαν πρακτικές της εταιρίας που είχαν την απόλυτη έγκρισή της

   - όσα έχει καταθέσει προκύπτουν από συγκεκριμένα έγγραφα τα οποία προέρχονται από υπολογιστές της Novartis.

   - όσα κατέθεσε, τα κατέθεσε αυτοβούλως και με γνώμονα την αλήθεια, δεν έχει παροτρυνθεί, ούτε πιέστηκε, ούτε εκβιάστηκε από κανέναν, ήταν αποκλειστικά δική της συνειδητή απόφαση.

   - στην εισαγγελία Διαφθοράς εμφανίστηκε κατόπιν δικής της πρωτοβουλίας και όχι με την παρέμβαση ή υπόδειξη κάποιου άλλου

   - δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον κ. Παπαγγελόπουλο, ούτε τον έχει συναντήσει ποτέ της, ούτε γνωρίζει κάτι γι αυτά που τον αφορούν».

  Θυμίζουμε επίσης ότι ο μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης» δεν άλλαξε τις αρχικές του μαρτυρίες, επιβεβαιώνοντας «όλα όσα έχει καταθέσει στην εισαγγελία Διαφθοράς και μίλησε με βεβαιότητα για δωροδοκίες υπουργών» σημειώνουν οι κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του Δ. Παπαγγελόπουλου έχει ως εξής:

«Κατέρρευσε η προσπάθεια συγκάλυψης του μεγάλου σκανδάλου της Novartis. Eπιστρατεύουν λοιπόν τώρα και τον κ. Μιωνή γνωστό από την εμπλοκή του στη Λίστα Λαγκάρντ. Ο κ. Μιωνής έχει διωχθεί για απόπειρα κακουργηματικής απάτης σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου μαζί με το γνωστό Σταύρο Παπασταύρου, σύμβουλο του κ. Σαμαρά, και σήμερα κατηγορείται για εξαπάτηση της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Μετά το Noor 1 και τον ισοβίτη καταδικασμένο για ναρκωτικά Γιαννουσάκη εμφανίζεται ένας ακόμη αμφιλεγόμενος μάρτυρας άσχετος με την υπόθεση που ερευνά η επιτροπή. Ευκαιρία να ξεπλύνουν άλλο ένα μεγάλο σκάνδαλο.

Χρησιμοποιούν ένα ευφάνταστο πρόσωπο που συγχέει σκόπιμα και κατ' εξακολούθηση ιδιωτικές υποθέσεις του με διακρατικά ζητήματα. Μεγάλος ο κίνδυνος να διαταραχθούν οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας - Ισραήλ και να προκληθεί διπλωματικό επεισόδιο.

Όσο κυβερνούσε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ο επιχειρηματίας Σαμπύ Μιωνής επεδίωκε να συνάψει σχέσεις με υπουργούς και στελέχη του και κατηγορούσε ως εκβιαστή το σημερινό υπουργό της Ν.Δ. Μάκη Βορίδη.

Σήμερα που κυβερνά η Ν.Δ. στρέφεται εναντίον μου. 'Αξια θαυμασμού η μηδενική αξιοπιστία του και προφανής η ανέντιμη πολιτική εκμετάλλευση από διεφθαρμένους διαπλεκόμενους παρανοϊκούς που θα σπεύσουν να υιοθετήσουν τα μεγάλα ψεύδη του. Περισσότερα μετά την κατάθεση του κ. Μιωνή».