Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΣΥΡΙΖΑ: «Στα Προπύλαια κολλάει, σε τρένα, εργοστάσια και Ερμού δεν κολλάει»

ΣΥΡΙΖΑ: «Στα Προπύλαια κολλάει, σε τρένα, εργοστάσια και Ερμού δεν κολλάει»

Τη στήριξή του στον δίκαιο αγώνα της πανεπιστημιακής κοινότητας για την απόσυρση του νομοσχεδίου Κεραμέως, εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, που στέκεται ενάντια στην επιχείρηση συκοφάντησης του δημόσιου πανεπιστημίου. Ενόψει του αυριανού πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου, καλεί για άλλη μια φορά την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο Κεραμέως, που όπως τονίζει έχει ως μοναδικό στόχο τη δημιουργία πελατείας για τα ιδιωτικά κολέγια, υποβαθμίζει τα ΑΕΙ και προβλέπει μόνο την πρόσληψη ειδικών φρουρών για τη φύλαξη των πανεπιστημίων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία:

«H ΝΔ αντί να πάρει μέτρα πρόληψης για τις πραγματικές εστίες υπερμετάδοσης και να νομοθετεί για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας και την οικονομική στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων εργαλειοποιεί την πανδημία για να καταπνίξει τις κοινωνικές αντιδράσεις στις πολιτικές της και να επιτεθεί σε δικαιώματα και στην Δημοκρατία. Προσπαθεί να πείσει πως ο κορονοϊός κολλάει με 100 άτομα σε πολιτική διαμαρτυρία στα Προπύλαια αλλά δεν κολλάει με χιλιάδες πολίτες στοιβαγμένους σε τρένα, λεωφορεία, εργοστάσια ή σε ουρές στην Ερμού. Μπροστά στο φόβο της για το αυριανό συλλαλητήριο προχώρησε για άλλη μια φορά στην απαγόρευση των συναθροίσεων.

Το νομοσχέδιο Κεραμέως έχει ως μοναδικό στόχο τη δημιουργία πελατείας για τα ιδιωτικά κολέγια. Υποβαθμίζει τα ΑΕΙ, εντείνει την υποστελέχωσή τους, μειώνει τον αριθμό των εισακτέων, δρομολογεί κλείσιμο τμημάτων και προβλέπει μόνο την πρόσληψη ειδικών φρουρών για τη φύλαξη των πανεπιστημίων.  

Η κυβέρνηση έχει βρει απέναντί της σε αυτόν τον σχεδιασμό το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας, από τους πρυτάνεις μέχρι τους ακαδημαϊκούς και τους φοιτητές.

Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το σχέδιό της και να ακούσει τις αντιπροτάσεις που έχουν τόσο οι πρυτάνεις όσο και οι περισσότεροι από 1.200 πανεπιστημιακοί που έχουν υπογράψει σχετικό κείμενο. Την καλούμε επίσης, αντί να σπαταλήσει λεφτά για προσλήψεις ειδικών φρουρών, να ενισχύσει οικονομικά τα πανεπιστήμια και να προχωρήσει στις απαραίτητες προσλήψεις εκπαιδευτικού και ερευνητικού προσωπικού.  

Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στηρίζει το δίκαιο αγώνα της πανεπιστημιακής κοινότητας και στέκεται ενάντια στην επιχείρηση συκοφάντησης του δημόσιου πανεπιστημίου».