Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Προανακριτική Novartis: Σήμερα δίνει διευκρινίσεις ο Αρειος Πάγος για τους προστατευόμενους μάρτυρες

Προανακριτική Novartis: Σήμερα δίνει διευκρινίσεις ο Αρειος Πάγος για τους προστατευόμενους μάρτυρες

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, αναμένεται να απαντήσει σήμερα ή έως την επόμενη Δευτέρα στα ερωτήματα που έθεσε η προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Novartis, .

Υπενθυμίζεται ότι με επιστολή τους χθες προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα βουλευτές μέλη της προανακριτικής ζητούν ότι θα διασφαλίσει ότι θα καταθέσουν σε αυτή οι προστατευόμενοι μάρτυρες Κελέση και Σαράφης με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο κατέθεσαν στον εισαγγελέα Σοφουλάκη, ενώ ζητούν να διασφαλιστεί ότι θα λάβουν όλα τα έγγραφα για την υπόθεση Novartis που έχουν ζητήσει από την Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Ακόμη, η προανακριτική επιτροπή ζητεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, να απαντήσει και στα εξής τρία ερωτήματα:

1) Διασφαλίσετε σε μας την εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων με τον τρόπο που τους εξέτασε ο αντεισαγγελέας κ. Σοφουλάκης,
2) Διασφαλίσετε να λάβουμε όλα τα αιτηθέντα έγγραφα από την εισαγγελέα Διαφθοράς και
3) Στο πλαίσιο των πραγματικών περιστατικών που επισημαίνουμε απευθυνθείτε στους αρμόδιους εισαγγελείς που έχουν την ευθύνη της υπαγωγής στο καθεστώς προστασίας για να εκτιμήσουν τα ανωτέρω λαμβάνοντας υπόψη τις αντιρρήσεις των προστατευόμενων μαρτύρων που κατέθεσαν στην επιτροπή μας και την εν τέλει άρνησή τους να εξεταστούν, καθώς το ενδεχόμενο βάσει των καταθέσεων που έχουμε ήδη διαβιβάσει να είναι εμπλεκόμενοι στην όλη διαδικασία».

Σημειώνεται ότι στην επιστολή τους οι βουλευτές μέλη της επιτροπής αναφέρονται συγκεκριμένα στην επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη αναφέροντας ότι «έχουμε αιτηθεί σειρά εγγράφων από την εισαγγελέα διαφθοράς, παρά τη ρητή επισήμανση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ζάχαρη ότι οφείλει να μας διαβιβάσει όλα τα έγγραφα της δικογραφίας και δεν υπάρχουν απόρρητα έγγραφα από ελέγχους σε ανακριτικές διαδικασίες, μέχρι σήμερα δεν το έχει πράξει».