Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Παππάς - Τσίπρας: Ύφεση αντί για ανάπτυξη φέρνει η απάτη της ΝΔ

Παππάς - Τσίπρας: Ύφεση αντί για ανάπτυξη φέρνει η απάτη της ΝΔ

«Τα σημερινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ αποτυπώνουν με τον πιο εμφατικό τρόπο την απάτη των «αρίστων» της Νέας Δημοκρατίας και στην οικονομία» αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής τομεάρχης Γιώργος Τσίπρας.

«0,7% η μείωση του ΑΕΠ στο τελευταίο τρίμηνο του 2019 σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο, στο πιο αρνητικό τρίμηνο από το 2015.

1,6% o ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ το β' εξάμηνο του 2019 επί Μητσοτάκη από 2,2% το α' εξάμηνο του έτους επί Τσίπρα (η καλύτερη επίδοση από το 2007).

0,09% ο ρυθμός αύξησης των επενδύσεων το εξάμηνο της ΝΔ (όλα κι όλα 10 εκατ. ευρώ) από 10,2% το εξάμηνο του ΣΥΡΙΖΑ το ίδιος έτος.

Οι προεκλογικές υποσχέσεις Μητσοτάκη για 4% ανάπτυξη δεν διαψεύδονται απλά» επισημαίνουν και προσθέτουν:

«Στην υλοποίησή τους οδήγησαν σε ύφεση στο τελευταίο τρίμηνο του 2019.

Επί οκτώ μήνες, ο κ. Μητσοτάκης, οι οικονομικοί του υπουργοί και τα φερέφωνά τους στα ΜΜΕ διατυμπάνιζαν ότι και μόνον με τον ερχομό της ΝΔ θα φύσαγε αναπτυξιακός άνεμος.

Μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ και οι πιο σοβαροί αναλυτές διαπίστωναν ότι τα πραγματικά στοιχεία δεν συμβαδίζουν με τις υποσχέσεις και την εμπιστοσύνη που καλλιεργήθηκε».

«Και βέβαια, τι κρίμα για τη ΝΔ, δεν φταίει ο κορωνοϊός για την ύφεση γιατί πολύ απλά δεν υπήρχε επιδημία το 2019. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Η ΝΔ είναι ανίκανη και επικίνδυνη» καταλήγουν Ν. Παππάς και Γ. Τσίπρας.