Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Παπαδημούλης: «Ο Ερντογάν παραβιάζει εσκεμμένα τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας»

Παπαδημούλης: «Ο Ερντογάν παραβιάζει εσκεμμένα τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας»

«Ο Ερντογάν κάνει μια απάνθρωπη απόπειρα να εκβιάσει την ΕΕ και να εφαρμόσει την κρυφή του ατζέντα, που δεν είναι όμως πια καθόλου κρυφή», τόνισε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στο SputnikNews.

Δηλώσεις στο ρωσικό ειδησεογραφικό δίκτυο SputnikNews έκανε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ερωτώμενος για το αν η μαζική εισροή μεταναστών και προσφύγων προκλήθηκε από την κατάσταση στο Ιντλίμπ στη Συρία, ο Δημήτρης Παπαδημούλης απαντά ότι «ο Ερντογάν παραβιάζει εσκεμμένα τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και χρησιμοποιεί τους μετανάστες ως ανθρώπινο όπλο για να εκβιάσει την ΕΕ σε μια απάνθρωπη απόπειρα να εφαρμόσει την κρυφή του ατζέντα, που δεν είναι πια καθόλου κρυφή».

Όπως τονίζει ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία: «Ο Ερντογάν έχει λοιπόν, πολύ συγκεκριμένη ατζέντα και προσπαθεί σαφώς να εκβιάσει την Ευρώπη, χρησιμοποιώντας αυτούς τους ανθρώπους, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, για να το κάνει, κάτι που απαιτεί μια γρήγορη και υπεύθυνη αντίδραση από τη πλευρά της ΕΕ. Και αποτελεσματικές κυρώσεις».

Σχολιάζοντας σχετικές δηλώσεις του Τούρκου ΥπΕξ, ο Δημήτρης Παπαδημούλης είπε: «Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας παραβιάστηκε με αποκλειστική ευθύνη του Ερντογάν. Μπορεί ο κ. Τσαβούσογλου να απαντήσει γιατί σπρώχνουν εσκεμμένα τους ατυχείς αυτούς ανθρώπους προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα και όχι προς τα βουλγαροτουρκικά;».