Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Παπαδημούλης: Να σταματήσει η προσπάθεια εκφοβισμού των δικαστών που διερευνούν το σκάνδαλο Novartis

Παπαδημούλης: Να σταματήσει η προσπάθεια εκφοβισμού των δικαστών που διερευνούν το σκάνδαλο Novartis

Σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα (Α. Παπασταματίου – Στ. Χαρίτου) ο Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, επεσήμανε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Άμα δεν ζητάς κάτι που δεν πολυθέλουν να στο δώσουν δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να το πάρεις. Δυστυχώς η κυβέρνηση βολεύεται με μερικά χρήματα. Δεν έχει ζητήσει ούτε Σύνοδο Κορυφής, ούτε μετεγκατάσταση προσφύγων, ούτε εθνική συνεννόηση

Έχουμε επικίνδυνες ασθένειες, όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα. Μία είναι ο κορονοϊός. Άλλη ο εκφασισμός, ενώ στην Ευρώπη ανθεί ο ωχαδερφισμός. Αυτό φάνηκε και από τις δηλώσεις των ηγετών της ΕΕ: «μακριά από την δική μας αυλή, φυλάτε τα σύνορά σας που είναι και σύνορά μας, πάρτε και μερικά λεφτάκια, αλλά μη ζητάτε μετεγκατάσταση, μη μας ζητάτε να μοιραστούμε την ευθύνη».

Ο κ. Ζεερχόφερ, ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, είπε «μην περιμένετε να πάρουμε ούτε έναν πρόσφυγα». Άμα δεν ζητάς κάτι που δεν πολυθέλουν να στο δώσουν δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να το πάρεις. Δυστυχώς η κυβέρνηση βολεύεται με μερικά χρήματα. Δεν έχει ζητήσει ούτε Σύνοδο Κορυφής, ούτε μετεγκατάσταση προσφύγων, ούτε εθνική συνεννόηση.

Πρέπει να αντιμετωπιστούν οι συμμορίες, οι ακραίοι, τα φαινόμενα αυτοδικίας. Όταν αφήνεις αντί για το κράτος διάφορους τραμπούκους να παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους με όπλα, να δέρνουν δημοσιογράφους, να σπάνε κάμερες, να κάνουν εμπρησμούς, βλάπτεις τη διεθνή εικόνα της χώρας, δίνεις επιχειρήματα στους αντιπάλους της, διώχνεις τις επενδύσεις, κάνεις ζημιά στην οικονομία, γιατί καταστρέφεις τη μεγαλύτερη οικονομία της χώρας, που λέγεται τουρισμός.

Όταν έχουμε μια επιδημία πρέπει να ακούμε τους επιστήμονες και να εφαρμόζουμε τα πρωτόκολλα - Δημοσιογράφοι, πολιτικοί και παπάδες να μην παριστάνουν τους ειδικούς

Στη Μέκκα έχουν επιβληθεί περιορισμοί, λόγω του κορονοϊού, στη Βηθλεέμ το ίδιο. Η ρουμανική εκκλησία λέει «χρησιμοποιείτε πλαστικό κουταλάκι» και στην Ελλάδα ο ΕΟΔΥ λέει σε αυτούς που παίρνουν τηλέφωνο και ζητούν οδηγίες «δεν πειράζει, να μεταλαμβάνετε, διότι το κουταλάκι δεν αγγίζει το στόμα και αν έχετε απορίες ρωτήστε την ενορία σας». Αυτά είναι επικίνδυνα πράγματα, αντιεπιστημονικά, επιζήμια.

Όταν έχουμε μια επιδημία πρέπει να ακούμε τους επιστήμονες και να εφαρμόζουμε τα πρωτόκολλα. Οι διορισμένοι που διοικούν τον ΕΟΔΥ πρέπει να τηρούν τις επιστημονικές οδηγίες και όλοι οι υπόλοιποι -δημοσιογράφοι, πολιτικοί και παπάδες- να μην παριστάνουν τους ειδικούς.

Να σταματήσει η προσπάθεια εκφοβισμού των δικαστών που διερευνούν το σκάνδαλο Novartis και να αξιοποιήσουμε τη συνεργασία με το FBI

Σε όλο τον πλανήτη η Novartis θεωρείται σκάνδαλο. Μόνο στην Ελλάδα η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ το θεωρούν σκευωρία. Θα ήθελα σε αυτό το θέμα μια οριζόντια συμμαχία εντίμων. Να σταματήσει η προσπάθεια εκφοβισμού των δικαστών που διερευνούν την υπόθεση καινα αξιοποιήσουμε τη συνεργασία με το FBI. Προσπαθούν να βάλουν την υπόθεση στο αρχείο. Αιδώς Αργείοι.