Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ο Βορίδης δεν σηκώνει ερωτήσεις για το προσφυγικό (βίντεο)

Ο Βορίδης δεν «σηκώνει» ερωτήσεις για το προσφυγικό (βίντεο)

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το προσφυγικό αρνείται να απαντήσει ο -κατά τα άλλα λαλίστατος- υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης, ο οποίος επιλέγει να επιτεθεί με ειρωνεία εναντίον τους. 

Ο κ. Βορίδης προκειμένουν να αποφύγει να πάρει θέση για την επίδειξη αυταρχισμού της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο προσφυγικό καθώς και την πλήρως αποτυχημένη διαχειριστική της επάρκεια, επιστρετεύει την ειρωνεία και την απαξίωση απέναντι σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις.

Συγκεκριμένα, όταν η δημοσιογράφος τηλεοπτικού σταθμού του έθεσε το ερώτημα: «Πότε θα αλλάξει η εικόνα στο προσφυγικό»;

- «Θα το απαντήσω το πότε, αλλά… ο αρμόδιος υπουργός», «Δεν θέλω να μπαίνω σε πάρα πολύ τεχνικά θέματα»

- Μέχρι το καλοκαίρι έχουν πει  παρενέβη ο δημοσιογράφος που προφανώς ξέρει καλύτερα το χρονοδιάγραμμα από τον υπουργό της κυβέρνησης που δεν ήθελε να απαντήσει.

- «Αν με ρωτήσετε για το υπουργείου μου θα σας πω αλλά δεν αξιώνω ένας άλλος υπουργός να σας πει για το τι δεσμεύομαι»

- "Το προσφυγικό είναι το Νο1 ζήτημα κ. Βορίδη" επέμεινε η δημοσιογράφος.

- "Επαναλαμβάνω μάλιστα, αλλά θα κάνουμε στρατηγική συζήτηση. Μην μου κάνετε συζήτηση λεπτομερειών. Με μένα θα μιλήσετε στρατηγικά".

Επέμεναν οι δημοσιογράφοι και ο κ. Βορίδης δεν ήθελε να απαντήσει όπως είπε σε λεπτομέρειες... «αν με ρωτάτε λεπτομέρειες»…

- Είναι λεπτομέρεια να σας ρωτάμε πότε θα αντιμετωπιστεί το προσφυγικό;

Και κάπως έτσι συνεχίστηκε η συζήτηση που παραλίγο να «ξεφύγει» τελείως, με τον κατά το παρελθόν λαλίστατο Βορίδη να θεωρεί σήμερα «τεχνική λεπτομέρεια» το πότε θα λυθεί το προσφυγικό. Θέμα που η Ν.Δ. επένδυσε προεκλογικά και υπόσχονταν ότι θα λύσει από τους πρώτους 3 με 4 μήνες διακυβέρνησής της.

«Υπάρχει καθυστέρηση» παραδέχθηκε τέλος ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης λέγοντας «περιμένουμε να δούμε την εφαρμογή της στρατηγικής» που άλλαξε, είπε με λίγα λόγια, ενώ κάποια στιγμή του ξέφυγε: «Να αποφασίσουμε τις ερωτήσεις» λες και δεν είναι δουλειά του δημοσιογράφου να τις θέτει αλλά θα πρέπει να «συναποφασίζονται» με τους καλεσμένους υπουργούς!