Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Νίκος Παππάς Προκλητική η αδράνεια των αρχών - Ο δήμαρχος Καρδίτσας ήταν 9 χρόνια αντιπεριφερειάρχης

Νίκος Παππάς Προκλητική η αδράνεια των αρχών - Ο δήμαρχος Καρδίτσας ήταν 9 χρόνια αντιπεριφερειάρχης

► Στην Καρδίτσα δεν υπήρξε καμία προετοιμασία για την προστασία της πόλης από την έλευση του Ιανού, παρότι οι μετεωρολόγοι είχαν προειδοποιήσει ότι το φαινόμενο θα επηρεάσει και την κεντρική Ελλάδα.

► Εκτός από την απουσία πρόληψης, είχαμε και το απαράδεκτο γεγονός να μην εμφανίζεται κανένας από τον δήμο Καρδίτσας και την περιφέρεια Θεσσαλίας την επομένη της καταστροφής. Η οικονομία της περιοχής έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά. Η Πολιτεία οφείλει να δώσει άμεσες και γενναίες αποζημιώσεις.

► Προκλητική η αδράνεια των τοπικών αρχών, όχι μόνο την ώρα της καταστροφής, αλλά και κατά το παρελθόν. Ο δήμαρχος Καρδίτσας διετέλεσε ως το 2019 και για τα εννιά προηγούμενα χρόνια αντιπεριφερειάρχης στην περιοχή με ελάχιστο έργο, κυρίως στα αντιπλημμυρικά, όπως καταγγέλλουν οι πολίτες.

► Εμφανείς οι ευθύνες των τοπικών αρχόντων, οι οποίοι πρόσκεινται στη ΝΔ. Προκλητική και η στάση του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος αφού έκανε το Σαββατοκύριακό του, εμφανίστηκε στην Καρδίτσα, παρέστη σε μια κλειστή σύσκεψη, περπάτησε εκατό μέτρα στην πόλη πριν αναχωρήσει και έφυγε. Μην αφιερώνοντας χρόνο στους πολίτες.

► Το «αυτοπροστασία ή καραντίνα» του κ. Μητσοτάκη είναι μια χυδαία προσπάθεια να πειστούν οι πολίτες ότι φταίνε για όλα. Η επιπολαιότητα με την οποία διαχειρίστηκε την πανδημία η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι προφανής.

► Πήραμε περιοριστικά μέτρα για μήνες, προκειμένου να ετοιμαστούν οι δομές Υγείας, η οικονομία, η κοινωνία, να ανοίξει ο τουρισμός με σχέδιο. και δεν έγινε τίποτα.

► Πολιτικός απατεώνας ο κ. Μητσοτάκης που είπε ότι αυξάνονται τα λεωφορεία των αστικών συγκοινωνιών, μετρώντας όμως και τα ιδιωτικά οχήματα που προστίθενται στον στόλο. Η ΝΔ ακύρωσε τον διαγωνισμό του ΣΥΡΙΖΑ για την προμήθεια 750 νέων και σύγχρονων λεωφορείων, ο οποίος προέβλεπε ότι ο ανάδοχος θα αναλάμβανε και τα ανταλλακτικά και το service των οχημάτων. Βάζοντας φρένο στις απευθείας αναθέσεις και τις έξτρα δουλίτσες για τους κολλητούς.

► Τα συμβατικά τουριστικά λεωφορεία που επιστρατεύουν δεν ταιριάζουν με τις προδιαγραφές των αστικών συγκοινωνιών. Η καθυστέρηση της ΝΔ οδηγεί σε έμμεση ιδιωτικοποίηση του συγκοινωνιακού έργου και δίνουν περιθώριο για νέες υπεργολαβίες.

► Ο κ. Μητσοτάκης είναι η προσωποποίηση της πολιτικής απάτης. Σε σχέση με τη Συμφωνία των Πρεσπών, για παράδειγμα, έχει καταστεί πολιτικός απατεώνας με ή χωρίς περικεφαλαία. Να μην φοβόμαστε τις λέξεις.

► Ο διάλογος στα κόμματα είναι θεμιτός. Να προσπαθούμε να τον εξαντλούμε στα όργανά μας και μόνο σε περιπτώσεις οριακές να διατυπώνουμε δημόσια τις διαφωνίες μας. Έχουμε και τη γνώση και την πείρα να προστατεύσουμε τον κόσμο της Αριστεράς και του προοδευτικού χώρου που μας παρακολουθεί και πιστεύει σε εμάς, καθώς και να διαφυλάξουμε την κοινή μας υπόθεση. Συνέντευξή μου στο Kontra Channel και τον δημοσιογράφο Γιώργο Μελιγγώνη.