Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Νέα Σμύρνη: Κλιμάκιο με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην ΓΑΔΑ για συνάντηση με τους προσαχθέντες

Νέα Σμύρνη: Κλιμάκιο με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην ΓΑΔΑ για συνάντηση με τους προσαχθέντες

«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προ.Πο. έχει αφήσει ανεξέλεγκτη τη δράση ακροδεξιών θυλάκων εντός της ΕΛΑΣ» αναφέρουν οι Χρ. Σπίρτζης και Διον. Καλαματιανός.

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική Συμμαχία, αποτελούμενη από τον τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Σπίρτζη, τον αναπληρωτή τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη, Διονύση Καλαματιανό και τους βουλευτές Νοτίου Τομέα Αθηνών Γιάννη Μουζάλα, Γιάννη Μπαλάφα, Νίκο Παππά, Ραλλία Χρηστίδου, Θεανώ Φωτίου μετέβησαν στη ΓΑΔΑ για να δει τους προσαχθέντες πολίτες.

Σύμφωνα με την αστυνομία 11 άτομα προσήχθησαν.

Σε δήλωσή τους οι Σπίρτζης και Καλαματιανός επισήμαναν πως «ο αντιδημοκρατικός κατήφορος του αστυνομικού κράτους Μητσοτάκη δεν σταματάει», καθώς «φτάσαμε στο σημείο να δέχονται επίθεση από την αστυνομία, ανύποπτοι πολίτες και παιδιά στην πλατεία Νέας Σμύρνης».

Σημείωσαν δε πως «η αποτυχία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης δεν είναι δυνατόν να μετατρέπεται σε απαράδεκτες, πρωτοφανείς και αντιδημοκρατικές πράξεις αστυνομικής βίας κατά των πολιτών».

«Ο ξυλοδαρμός πολιτών χωρίς κανένα λόγο και καμία αφορμή αποδεικνύει ότι το αστυνομικό κράτος Μητσοτάκη έχει μετατραπεί σε κράτος βίας και καταστολής και όπως αποδεικνύεται καθημερινά τα νέα σώματα, όπως αυτό της Ομάδας Δέλτα, δεν έχουν ως στόχο την προστασία των πολιτών από το έγκλημα, αλλά την καταπίεση και την τρομοκράτηση της κοινωνίας» συνέχισαν.

«Την ίδια στιγμή που οι αστυνομικοί έδερναν στην πλατεία Νέας Σμύρνης πολίτες με πρόσχημα τον covid-19, εγκληματίες στο Πικέρμι έδεναν, έδερναν και λήστευαν 93χρονο και τη σύζυγό του» συμπλήρωσαν χαρακτηριστικά.

«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη όχι μόνο έχει αφήσει ανεξέλεγκτη τη δράση ακροδεξιών θυλάκων εντός της ΕΛΑΣ, αλλά έχει επιτρέψει η νοοτροπία αυτών των θυλάκων να είναι κυρίαρχη και να επιβάλλεται στους πολίτες της χώρας σε δρόμους και πλατείες» υπογράμμισαν οι Σπίρτζης και Καλαματιανός.

Απευθυνόμενοι στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, σημείωσαν πως «δεν αρκεί μία ΕΔΕ, όταν τέτοια περιστατικά βίας και αυθαιρεσίας παίρνουν δημοσιότητα. Οι Έλληνες πολίτες έχουν ανάγκη μία δημοκρατική αστυνομία που θα επιτελεί το ρόλο της και θα συμβάλλει στο αίσθημα ασφάλειας της κοινωνίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και σύσσωμος ο δημοκρατικός κόσμος προειδοποιούν ότι δεν θα ανεχθούν αυτόν τον επικίνδυνο, αντιδημοκρατικό κατήφορο ο οποίος γυρίζει τη χώρα πολλές δεκαετίες πίσω».