Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
μαύρα πανιά

Μαύρα πανιά στα καταστήματα έβαλαν οι έμποροι της Άρτας - Η αντίδραση της Όλγας Γεροβασίλη (Εικόνες)

Κινητοποίηση για τις επιπτώσεις από την καραντίνα στο λιανεμπόριο, πραγματοποίησε ο Εμπορικός Σύλλογος Άρτας, καλώντας την κυβέρνηση να λάβει ουσιαστικά μέτρα στήριξης των επαγγελματιών και εμπόρων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να αναρτηθούν μαύρα πανιά στις προσόψεις των καταστημάτων με τους ιδιοκτήτες τους να παραμένουν στις εισόδους, ενώ για το Σάββατο έχει προγραμματιστεί αυτοκινητοπομπή στην εμπορική οδό Σκουφά.

Η Όλγα Γεροβασίλη με αφορμή τη σημερινή κινητοποίηση του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας απέναντι αναφέρεται στην κραυγή αγωνίας των εμπόρων που όπως φαίνεται «δεν συγκινεί την κυβέρνηση» αλλά και «στην αλλοπρόσαλλη στάση» των κυβερνώντων προς τον εμπορικό κόσμο.

Συγκεκριμένα, σε δήλωσή της Όλγας Γεροβασίλη, Γραμματέα Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και Βουλευτή Άρτας επισημαίνονται τα εξής:

«Μαύρα πανιά - σύμβολα διαμαρτυρίας -  σκεπάζουν σήμερα τις επιχειρήσεις στην Άρτα. Όμως, η κραυγή αγωνίας του εμπορικού κόσμου δεν φαίνεται να συγκινεί την κυβέρνηση».

«Από το lockdown, στο click away. Από το click away στο click inside, click in shop και πάλι σε lockdown.  Ο εμπαιγμός, οι παλινωδίες και οι ερασιτεχνισμοί της κυβέρνησης δεν έχουν τέλος» αναφέρει και προσθέτει:

«Υγεία και οικονομία είναι ζητήματα αλληλένδετα. Σε καιρό πανδημίας, τα καταστήματα κλειστά ή σε καθεστώς ''ακορντεόν'' καλούνται να ανοιγοκλείνουν αλλοπρόσαλλα ανάλογα με τις κυβερνητικές εμπνεύσεις της στιγμής. Οι έμποροι υποβάλλονται σε έξοδα και προμήθειες προϊόντων που δεν μπορούν μετά να διαθέσουν».

«Οι υποχρεώσεις τρέχουν: Ενοίκια, ασφαλιστικές εισφορές, πάγια έξοδα των επιχειρήσεων, επιταγές, δόσεις δανείων έχουν συσσωρευτεί πάνω από όσο αντέχει ο εμπορικός κόσμος» σημειώνει η Όλγα Γεροβασίλη.

«Στο στόχαστρο είναι ξεκάθαρα η μικρομεσαία επιχείρηση. Ταυτόχρονα πλήττονται και οι εργαζόμενοι, οι οικογένειές τους ενώ όλοι τους έδωσαν στην κυβέρνηση όλο το χρόνο για να προετοιμαστεί κατάλληλα» τονίζει η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

«Οι προτάσεις των τοπικών επαγγελματικών και εμπορικών φορέων μας δεν μπορεί να πέφτουν στο κενό. Όμως, από την ανίκανη και επικίνδυνα ανέμελη κυβέρνηση ο λαός του νομού μας αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών μπορεί να περιμένει μόνο κυνισμό και αδιαφορία. Αντί να ενισχύσουν το σύστημα υγείας, συκοφαντούν και τιμωρούν το υγειονομικό προσωπικό και αντί για να τονώσουν την οικονομία, επιδοτούν τα λουκέτα των κλειστών πλέον επιχειρήσεων.

Η υπομονή της κοινωνίας εξαντλείται. Χρειάζονται τολμηρά μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων …χθες» συμπληρώνει.

ddd

ff

 

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος κάνει λόγο για φτωχοποίηση, εξηγώντας ότι από τους 10 μήνες εμφάνισης του κορωνοϊού, τα καταστήματα παραμένουν κλειστά τους πέντε, με αποτέλεσμα ο τζίρος να είναι ελάχιστος.