Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Γεωργιάδης: Στον καπιταλισμό υπάρχουν μειώσεις μισθών - Τι απαντά η Γεροβασίλη

Κυνικός Γεωργιάδης: Στον καπιταλισμό υπάρχουν μειώσεις μισθών - Τι απαντά η Γεροβασίλη

Κυνικός εμφανίστηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης αναφορικά με τις μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα.

«Η βασική διαφορά δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στον καπιταλισμό είναι αυτή που είπατε» πρόσθεσε στον ΑΝΤ1 επιβεβαιώνοντας τις μειώσεις μισθών.

«Εγώ δεν είπα ποτέ σε κανένα ότι πιστεύω σε κανενός είδους σοβιετικό σύστημα. Είμαι σφόδρα καπιταλιστής. Πιστεύω στην ελεύθερη αγορά» και πανηγύρισε για την διατίμηση που δεν έβαλε στην αγορά για τις μάσκες και τα αντισηπτικά για να προφυλαχθούν οι πολίτες από την αισχροκέρδεια.

«Καμία μείωση μισθών δεν ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε μέτρα προστασίας της αγοράς εργασίας στον ιδιωτικό τομέα διότι η ύφεση θα προκαλούσε μαζικές απολύσεις. Έτσι λειτουργεί ο καπιταλισμός. Για να αποφύγουμε τις μαζικές απολύσεις πήραμε μια σειρά μέτρων που δίνει σοβαρά κίνητρα στις επιχειρήσεις για να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας».

Γεροβασίλη σε Γεωργιάδη: Απόψεις όπως «ο καπιταλισμός έτσι είναι» θα μας οδηγήσουν σε βαθιά ύφεση 

Να ακούμε από κυβερνητικά χείλη ότι ο «καπιταλισμός έτσι είναι και θα αυτορυθμιστεί τελικά» αυτό θα μας ωθήσει πάλι προς τα πίσω σε μια βαθιά ύφεση,  είπε η κ. Γεροβασίλη απαντώντας στον Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο κ. Λαζαρίδης αναφέρεται συνεχώς στο 2014 και παρακάμπτει ένα πολύ σημαντικό γεγονός ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η μόνη που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια όταν οι άλλες κυβερνήσεις είχαν αποδειχθεί εντελώς αδύναμες ενώ παρέδωσε τη χώρα με γεμάτα ταμεία και το γνωστό μαξιλάρι των 37 δις.