Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κουτσούμπας: «Χουντικής έμπνευσης» το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις- «Αιτία πολέμου»

Κουτσούμπας: «Χουντικής έμπνευσης» το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις- «Αιτία πολέμου»

«Το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις είναι απαράδεκτο, χουντικής έμπνευσης και δημιουργεί προβλήματα στις διαδηλώσεις, στις ατομικές ελευθερίες και στις συλλογικές διεκδικήσεις», δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας από την Πάτρα, μετά από συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη. 

«Για εμάς είναι αιτία πολέμου και αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά, ακόμα και αν ψηφιστεί αύριο το βράδυ στην Βουλή», πρόσθεσε.

Μάλιστα, ο Γραμματέας του ΚΚΕ προανήγγειλε ότι «θα προτείνουμε ονομαστική ψηφοφορία στην Βουλή», έτσι ώστε, όπως εξήγησε, «ο κάθε βουλευτής που θα σηκώσει το χέρι του και θα ψηφίσει να είναι υπόλογος απέναντι στον ελληνικό λαό», σημειώνοντας ταυτόχρονα: «Είναι σίγουρο ότι -όπως και άλλοι ανάλογοι αντιδραστικοί νόμοι- θα μείνουν μόνο στα χαρτιά».

Για τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Πατρέων, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι «το δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας κάνει μία πραγματικά τεράστια δουλειά, παρά τις δυσκολίες που περνάει η Τοπική Αυτοδιοίκηση λόγω των ελλείψεων σε χρηματοδότηση και προσωπικό, με ευθύνη της κεντρικής εξουσίας».

«Το ΚΚΕ θα παλέψει για αυτά τα ζητήματα και στη Βουλή και παντού, έτσι ώστε να ενισχυθεί η τοπική αυτοδιοίκηση», συμπλήρωσε. Άλλωστε, όπως είπε, «ο δήμος της Πάτρας είναι ένας μεγάλος δήμος με πολλά ζητήματα, που θα πρέπει να προωθηθούν άμεσα για το συμφέρον του λαού της Πάτρας».

Ο κ. Κουτσούμπας ανακοίνωσε ότι το ΚΚΕ «συντάσσεται με τον αγώνα που κάνει ο κ. Πελετίδης για την υπογειοποίηση της νέας σιδηροδρομικής γραμμής και για την κατασκευή του δρόμου Πάτρας - Πύργου, χωρίς να επιβαρυνθεί το λαϊκό εισόδημα με νέα διόδια».