Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κόντρα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη Τσίπρα στην Καρδίτσα

Κόντρα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη Τσίπρα στην Καρδίτσα

Αφορμή για νέα αντιπαράθεση κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσε η επίσκεψη και οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα από την Καρδίτσα, η οποία επλήγη σφοδρότατα από τον «Ιανό».

Τη δική της απάντηση στις αιτιάσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για τις καταστροφές στην Καρδίτσα από την κακοκαιρία «Ιανός» έδωσε η Νέα Δημοκρατία.

Σε ανακοίνωσή του, το κυβερνών κόμμα επισημαίνει ότι ενώ ο κ. Τσίπρας κυβερνούσε επί 4,5 χρόνια και κώφευε στα προβλήματα, έσπευσε τώρα για τις ψήφους. Ταυτόχρονα, υπογραμμίζει ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραδέχθηκε ότι η κρίση στην οικονομία «ήρθε από την πανδημία», όχι από την κυβέρνηση, όπως έλεγε μέχρι πρότινος».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

Συγκρατούμε τρία πράγματα από την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην Καρδίτσα:

1ον. Βρήκε τον δρόμο για την πόλη, καθώς επί της διακυβέρνησής του 4,5 χρόνια την είχε ξεχάσει και θυμήθηκε να την επισκεφθεί μόνο προεκλογικά στις 17 Μαΐου 2019. Κώφευε για τα προβλήματα, έσπευσε για τις ψήφους.

2ον. Αναγνώρισε «διαχρονικές ευθύνες» για τις καταστροφές, μόνο που «ξέχασε» ότι αυτός κυβερνούσε επί 4,5 χρόνια.

3ον. Παραδέχθηκε ότι η κρίση στην οικονομία «ήρθε από την πανδημία», όχι από την κυβέρνηση, όπως έλεγε μέχρι πρότινος. Αλλά τη μια μέρα, άλλα την άλλη. Παλιά του τέχνη...

Η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της για την αντιμετώπιση των καταστροφών που προκάλεσε ο μεσογειακός κυκλώνας και για την ανακούφιση των πληγέντων.

Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

Στις επικρίσεις της ΝΔ για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στις πληγείσες περιοχές του νομού Καρδίτσας απαντά με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ωραία τα ευφυολογήματα της ΝΔ. Ελπίζουμε όμως αύριο που ο κ. Μητσοτάκης θα βρει το δρόμο να πάει στην Καρδίτσα, αφού τέσσερις μέρες δεν έχει εμφανιστεί άνθρωπος, να μη κρυφτεί σε κάποιο αποστειρωμένο σημείο της πόλης, όπως συνηθίζει, αλλά να περπατήσει στην οδό Κουμουνδούρου, παρουσία των ΜΜΕ και να μιλήσει με αληθινούς εργαζόμενους και καταστηματάρχες. Να ακούσει το πόνο και την οργή τους και να τους εξηγήσει ότι τα 600 ευρώ που τους δίνει είναι υπεραρκετά για την ολική καταστροφή που υπέστησαν.

Οι επικρίσεις της ΝΔ:

"Συγκρατούμε τρία πράγματα από την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην Καρδίτσα: Βρήκε τον δρόμο για την πόλη, καθώς επί της διακυβέρνησής του 4,5 χρόνια την είχε ξεχάσει και θυμήθηκε να την επισκεφθεί μόνο προεκλογικά στις 17 Μαΐου 2019. Κώφευε για τα προβλήματα, έσπευσε για τις ψήφους. Αναγνώρισε "διαχρονικές ευθύνες" για τις καταστροφές, μόνο που "ξέχασε" ότι αυτός κυβερνούσε επί 4,5 χρόνια. Παραδέχθηκε ότι η κρίση στην οικονομία "ήρθε από την πανδημία", όχι από την κυβέρνηση, όπως έλεγε μέχρι πρότινος. 'Αλλα τη μια μέρα, άλλα την άλλη. Παλιά του τέχνη..." σχολίασε το γραφείο Τύπου της ΝΔ για τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα.

"Η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της για την αντιμετώπιση των καταστροφών που προκάλεσε ο μεσογειακός κυκλώνας και για την ανακούφιση των πληγέντων" προσθέτει η ΝΔ.